Moderne glazen aanbouw


moderne glazen aanbouw 

Grassodenridder architecten Architecten   

Is dit de ultieme combinatie tussen oud en nieuw? Wat ons betreft is dit toch wel een van de mooiste manieren wanneer je wilt uitbreiden. De bestaande woning bood de bewoners te weinig ruimte, er was een wens de woning op een originele en eigentijdse manier uit te breiden door middel van een aanbouw. De architecten van Grassodenridder_architecten hebben deze wens vertaald in dit unieke ontwerp, wat ondanks het contrast wonderbaarlijk goed past bij het huis.   

We spraken met Stefan Grasso over dit fraaie project van hun hand. Bij aankoop voldeed de woning niet meer qua ruimte voor de huidige bewoners. Uiteindelijk is er in samenspraak met de bewoners gekozen om de woning uit te breiden en tegelijkertijd de hele begane grond aan te pakken. Door de aanbouw is er een grote extra ruimte gecreëerd als onderdeel van de binnen plattegrond die nu bestaat uit een grote ruimte, waarbij de keuken als centraal middelpunt is gesitueerd.    

De aanbouw is de absolute eye catcher van het huis en is opgetrokken uit mooie zwarte ranke aluminium profielen Steel Design® van TUDOR met 2 koppels openslaande deuren en een overstek van houten latten. Het hout zal naarmate de tijd vordert steeds meer vergrijzen wat weer een mooi effect geeft met het riet van het dak wat ook eenzelfde kleur krijgt.    

De vormen van de aanbouw en de woning lijken in elkaar te grijpen als in een evenwichtig spiegelbeeld. De vormentaal tussen de aanbouw en de woning is enerzijds contrasterend maar wanneer je goed kijkt ook een perfect aansluitend geheel.     

In de woning, op de gehele benedenverdieping, is een vloer aangebracht die als gegoten past bij het huis, met andere woorden een gietvloer dus.   

Oppervlakte project: 200 m2 bvo 


Moderne glazen aanbouw
Moderne glazen aanbouw
Moderne glazen aanbouw
Moderne glazen aanbouw
Moderne glazen aanbouw
Moderne glazen aanbouw
Moderne glazen aanbouw
Moderne glazen aanbouw

Grassodenridder architecten is een bureau voor opdrachtgevers met ambitie. Om samen met de klant ambities waar te maken, is het bureau het liefst vanaf de initiatieffase tot en met de bouwbegeleiding betrokken bij het proces. 

TUDOR kozijnen & deuren is een toonaangevend familiebedrijf gespecialiseerd in transparante ramen en gevels. Ze ontwerpen en installeren unieke gevelconstructies van topkwaliteit. Hun hoogste doel is woningen beter, mooier en comfortabeler te maken met kwalitatieve kozijnen.  

CREATIVE FLOORS gietvloeren levert, legt en onderhoudt gietvloeren. Ze leveren hoogwaardige kwaliteit gietvloeren aan particulieren, bedrijven en instellingen in Nederland en België.   

Bouw Totaal, Halsteren  was verantwoordelijk voor de realisatie van deze droomuitbreiding.   

Stijnstijl fotografie © Fotografie


Wil je meer zien van Grassodenridder architecten?Bekijk hier het OBLY profiel voor nog meer mooie projecten 

Ben je zelf professional en wil je ook een project in de spotlight zetten? Klik hier voor meer informatie.