Ontwerp compacte moderne villa

LAB-R VILLA ONTWERP

Compacte villa ontwerp
Compacte villa ontwerp

ONDERWERP  

De ontwerpvraag van de opdrachtgever was het ontwerpen van een moderne villa in mediterrane stijl met stucwerk, natuursteen en een patiotuin. Daarnaast was er de wens voor een monumentale entree. Verder diende de woning levensloopbestendig te zijn. Tot slot wilde men gebruik maken van duurzame toepassingen. Deze moderne villa (woning) zou immers geen aansluiting krijgen op het gasnet.

Compacte villa ontwerp

CONCEPT 

Bij de entree kom je villa binnen in een hoge hal met vide. De trap naar boven is verscholen achter een wand. Alle belangrijke woonfuncties zijn gelegen op de begane grond. Dit maakt de villa levensloopbestendig. Met die reden heeft de slaapkamer een grote badkamer en suite en tuindeuren naar de patiotuin. Alleen de logeerkamer, studeerkamer, kleine badkamer en een toilet voor gasten liggen op de bovenverdieping. De woonkamer heeft tuindeuren en grenst aan de patiotuin en veranda. Binnen en buiten lopen op deze manier vloeiend in elkaar over.

Compacte villa ontwerp
Compacte villa ontwerp

UITWERKING 

In het ontwerp van de moderne villa is volledig gebruik gemaakt van het kavel tot aan de erfgrens. Hierdoor kon er in het midden van het kavel een mooie patiotuin gerealiseerd worden. De woonkamer ligt op het westen voor maximale lichtinval en heeft daarom aan een zijde ook een ruime veranda. In de zomer zorgt de overstekende dakrand aan de woonkamer voor zonwering. De mediterrane stijl komt naar voren in de omsloten patiotuin, de strakke lijnen en de toegepaste materialen. Voor de bouwmaterialen wordt strak stucwerk afgewisseld met rustieke natuursteen accenten. Door een dik isolatiepakket gecombineerd met stucwerk is een hoge isolatiewaarde behaalt. Op het dak liggen 8 zonnepanelen. Het resultaat is een energiezuinige en moderne villa die tevens levensloopbestendig is.

Compacte villa ontwerp
Compacte villa ontwerp

Wil je meer zien van LAB-R architecten? Bekijk hier hun OBLY profiel voor nog meer mooie projecten!   

Ben je zelf professional en wil je ook een project in de spotlight zetten? Klik hier voor meer informatie.