Totaalconcept villa Oisterwijk

Drijvers Oisterwijk B.V.

Deze week in de OBLY Tour: Een totaalconcept van een bijzondere verticaal rietgedekte villa in Oisterwijk, compleet ontworpen en gerealiseerd door Drijvers Oisterwijk BV. Buiten de architectuur waren zij ook verantwoordelijk voor het interieurontwerp, lichtplan en de inrichting.

De villa heeft een moderne landelijke look en is gemaakt met uitgekiende materialen. Wat ook opvalt is de grootte van de villa. Er is een interessante compositie van verschillende volumes, in totaal is de grondoppervlakte van de villa groter dan 600 m². Ondanks dat deze villa enorm is, is het toch een erg gezellige woning. Het verticale riet aan de voorzijde van de villa is opvallend mooi met de grote verticale raampartijen in het rieten dak verwerkt.

Drijvers Oisterwijk BV houdt zich reeds 70 jaar bezig met diverse architectuurprojecten in geheel Noord-Brabant. Restauratie, nieuwbouw, verbouw en interieuropdrachten worden door Niels, Sylvia en Fons met ondersteuning van het 6 man sterke team van tekenaars en architecten steeds met veel enthousiasme en deskundigheid aangepakt. Een hoog kwaliteitsniveau met gevoel voor detaillering staat centraal bij ieder bouwplan.

bosvilla Oisterwijk
bosvilla Oisterwijk

De entree van de villa is gelijk de in het oog springende ruimte. Een mooie blauwe muur en een grijze tegelvloer zijn het eerste wat je ziet bij binnenkomst. Om de hoek is de op maat gemaakte trap. Opvallend detail zijn de zwevende houten treden en een handloop (trapleuning) die vlak in het stucwerk is verwerkt. Hier is enkel met natuurlijke en eerlijke materialen gewerkt, denk aan hout en staal.

bosvilla Oisterwijk
bosvilla Oisterwijk

Vanuit de entree loop je door twee grote donkere houten openslaande pivoterende deuren de woonkamer binnen. De inrichting zorgt voor de sfeer, zeker in combinatie met de enorme open haard. De haard is bekleed met leer en de sokkel is uitgevoerd in natuursteen. Er ligt een lichte parketvloer en de ruimte loopt over in een eetgedeelte dat is afgescheiden van de keuken. Ook is er een aangrenzende tv / film ruimte.

bosvilla Oisterwijk
bosvilla Oisterwijk
bosvilla Oisterwijk

Buiten de ruime woonkamer is er ook een aparte TV / film ruimte. In de TV / film ruimte is een enorm tv scherm waardoor je optimaal kunt genieten van de laatste nieuwe films. De ruimte heeft een zwarte stalen schuifdeur die over de 5 meter van de ruimte heen en weer kan bewegen, zodat de ruimte op de gewenste manier afgesloten kan worden.

bosvilla Oisterwijk
bosvilla Oisterwijk

De ruime keuken is een mooie combinatie van de donkere Wengé kleur op fineer met de lichte, glanzende materialen van aanrechtbladen en lampen. Een van de meest bijzondere dingen in deze keuken is misschien wel de afmeting van het eiland en het solid surface aanrechtblad. Het grote kookeiland waar je gezellig aan kunt borrelen en ontbijten en het aanrechtblad van maar liefst bijna 7 meter.De keukenapparaten en kasten steken door de wand heen, ze zijn in de muur ingebouwd.

bosvilla Oisterwijk
bosvilla Oisterwijk
bosvilla Oisterwijk
bosvilla Oisterwijk

Grenzend aan de tuin is er een mooie lichte ontbijtruimte. Er is een lichte tegelvloer met glazen schuifpui die naar buiten leidt. Opvallend is het plafond. Dit plafond, bekleed met hout,  is helemaal doorgetrokken tot buiten. Ook is er een werkkamer. Deze is, in tegenstelling tot de ontbijtruimte, donkerder en stoer ingericht. Een mooie balans van de juiste materialen voor de vloer, het behang, het op maat ontworpen bureau en de kamerbrede zwevende kast zorgen voor een stoere werkruimte. Alle kasten in dit huis zijn door Drijvers ontworpen en door de interieurbouwer vervaardigd en geheel op het uitgewogen kleurenplan afgestemd.

bosvilla Oisterwijk
bosvilla Oisterwijk

De badkamers zijn een echte eye-catchers. Ieder hoekje van de badkamer is opvallend ontworpen. De verschillende soorten behang, onder andere een slangenprint en het opvallende houten wastafelblad met de losstaande slangenprint wasbak zijn prachtige onderdelen van deze originele badkamer en wc ruimtes.

bosvilla Oisterwijk
bosvilla Oisterwijk
bosvilla Oisterwijk

In een villa misstaat een zwembad zeker niet. Deze villa heeft een binnen- en een buitenzwembad. In het zwembad binnen is in verticale belijning de designverlichting doorgetrokken. Het zwembad bevindt zich in een apart stuk woning, met grote raampartijen voor een ultieme zwemervaring als het weer even iets minder zomers is.

bosvilla Oisterwijk
bosvilla Oisterwijk

Buiten is de erg bijzondere vorm van de achterkant van de villa goed te zien, een bijzondere ronding als overkapping voor een terras met een houten plafond dat doorloopt naar verschillende ruimtes binnen. Veel aluminium puien met zelfs een met gebogen glas maken het een open en authentieke villa. Buiten bevind zich ook een zwembad, dit perfect ingepast is in het ontwerp van de tuin.

bosvilla Oisterwijk
bosvilla Oisterwijk
bosvilla Oisterwijk

Een prachtig project deze villa in Oisterwijk door Drijvers Oisterwijk BV. Buiten deze villa hebben ze nog veel meer ontzettend mooie projecten mogen verwezenlijken en zit een hoop in de pen. Dus binnenkort verwachten we weer iets nieuws.

Drijvers Oisterwijk BV: voor restauratie, nieuwbouw, verbouw en interieuropdrachten kun je bij Drijvers Oisterwijk terecht. Alle projecten worden steeds met veel enthousiasme en deskundigheid aangepakt. Een hoog kwaliteitsniveau met gevoel voor detaillering staat centraal bij ieder bouwplan.

DecoLegno heeft een grote bijdrage geleverd aan dit project. DecoLegno biedt  een uitgebreide collectie spraakmakend en inspirerend plaatmateriaal van het innoverende Italiaanse merk Cleaf.

(merendeel) Fotografie: Peter Baas 

Wil je meer zien van Drijvers Oisterwijk BV? 

Bekijk hier het OBLY profiel voor nog meer mooie projecten.