Uitbouw twee-onder-een-kap woning


Uitbouw en interieurontwerp twee onder een kapwoning

Bob Romijnders architectuur en interieur bestaat niet alleen uit Bob Romijnders maar uit een heel team van specialisten. De projecten die zij doen zijn heel divers, van absolute droomhuizen, complete metamorfoses en woninguitbreidingen. Wij hebben regelmatig deze aanbouw/uitbouw projecten uitgelicht, hier en hier kan je enkele aansprekende projecten bekijken. Ook het project wat we nu uitlichten is weer een woninguitbreiding. Dit keer van een twee onder een kapwoning waarbij ook het hele interieur is gedaan door het team. 

Op de foto hieronder zie je situatie voor de uitbreiding. De foto daaronder het eindresultaat

Uitbouw twee onder een kapwoning
Uitbouw twee onder een kapwoning

De bewoners van deze twee-onder-een-kapwoning hadden als woonwens het verkrijgen van  meer functioneel woonoppervlak. Naast het vergroten van het woonoppervlakte was een wens om de achterzijde van de woning meer aangezicht te geven.

Uitbouw twee onder een kapwoning
Uitbouw twee onder een kapwoning

Er is gekozen voor een uitbouw die perfect in dezelfde stijl matcht bij de bestaande twee-onder-een-kap woning. De uitbouw geeft de twee-onder-een-kapwoning toch een andere look. De stenen van de nieuwe aanbouw matchen qua kleur en vorm precies met de bestaande steen. Het is altijd mooi wanneer uitbouw geplaatst wordt over de volledige breedte van de woning. In dit project is hier ook voor gekozen. De uitbouw is vier meter diep en over de gehele breedte van de tuin geplaatst (8,5 meter) In de uitbouw is een aparte bijkeuken. In totaal dus 34 vierkante meter extra vloeroppervlak.

Uitbouw twee onder een kapwoning

In de bijkeuken is veel functionele ruimte ontstaan voor de opslag van o.a. sportkleding, voorraad, geïntegreerde afvalbakken. Over de bestaande natuurstenen vloer werd een PVC-vloer in Hongaarse punt gelegd. De punt wijst in de lengte waardoor de woning ruimtelijker oogt.

Uitbouw twee onder een kapwoning
Uitbouw twee onder een kapwoning

Om enerzijds intimiteit en gezelligheid te creëren en anderzijds interactie met de rest van de beneden verdieping, bedachten Bob Romijnders en team een glazen doorkijkhaard tussen het eetgedeelte en de keuken. Een haard als roomdivider. Ideaal voor een gezin met jonge kinderen. Er blijft altijd interactie mogelijk tussen eetkamer en keuken, de speelhoek en de woonkamer. Ook is er gedacht aan een uitgekiend lichtplan: een mooie balans tussen sfeerlicht en functioneel licht. Dit geeft de ruimte de juiste sfeer aan de twee-onder-een-kapwoning.

Uitbouw twee onder een kap
Transformatie karakteristiek pand | Kraal architecten
Uitbouw twee onder een kapwoning
Uitbouw twee onder een kapwoning

Bob Romijnders architectuur en interieur is een toonaangevend bureau. Het team bestaat uit gepassioneerde ervaren architecten, interieurontwerpers en bouwkundigen. Zij creëren met expressie en liefde voor het vak de mooiste ontwerpen. Het doel bij een nieuw project is het vinden van een goede balans tussen de wens van de opdrachtgever en alle mogelijkheden binnen een project. Een ontwerp is pas goed wanneer alles klopt. Denk hierbij aan materialen, kleuren en sfeer, alles moet perfect op elkaar aansluiten


Ben je benieuwd geworden naar meer projecten van Bob Romijnders architectuur en interieur? Neem hier een kijkje op onze site. 

Ben je zelf professional en wil je ook een project in de spotlight zetten? Klik hier voor meer informatie.