Zwarte badkamer

Een hele nieuwe badkamer, of een bestaande badkamer aanpassen door bijvoorbeeld nieuwe tegels of kranen, betekent keuzes maken. Er zijn zoveel mogelijkheden op het gebied van materialen, trends en kleuren dat wij ons kunnen voorstellen dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Er is één kleur die je nu veel terugziet in een badkamer, en dat is zwart. Samen met Martijn van Mosel van Het Badhuys leggen we je in dit blog alles uit over zwarte badkamers.

Met een zwarte badkamer bedoelen we in dit blog niet een badkamer die in zijn geheel in het zwart is uitgevoerd, maar doelen we vooral op zwarte badkamer elementen of accessoires. Onder elementen kan je bijvoorbeeld zwarte badkamer kranen verstaan. Wij zijn groot fan van het Nederlandse merk JEE-O. Zij zijn de echte pioniers op het gebied van (onder andere) mat zwarte badkamerkranen en verkopen anno 2019 wereldwijd hun producten. Ook Het Badhuys past JEE-O veelvuldig toe in haar ontwerpen.

Wat maakt een zwarte kraan in een badkamer nu zo populair? Het is vaak vooral de combinatie van een (mat)zwarte kraan met bijvoorbeeld een mooie witte wastafel of bad die samen een mooi geheel vormen. De spierwitte wastafels en baden worden tegenwoordig veelvuldig uitgevoerd in Hi-Macs® of Corian. Eenzelfde product onder twee verschillende merknamen wat door verhitting in elke denkbare vorm (organisch) ontworpen kan worden.

Zwarte elementen

In deze badkamer, ontworpen en uitgevoerd door Het Badhuys, zijn diverse zwarteaccessoires toegepast waaronder (mat) zwarte kranen, een zwart omlijste spiegel en een zwarte douchekop. Hier zie je goed hoe stijlvol de combinatie is van de mat witte wastafel, het witte bad en de zwarte details.

Naast de zwarte kranen als stijlvolle accessoire(s) in een badkamer zijn er nog veel meer andere zwarte elementen die je kan toepassen in een badkamer. Wat denk je bijvoorbeeld van een douchescherm of douchedeur uitgevoerd in zwart staal of aluminium? De zwarte stalen, industriële deuren kennen veel mensen ondertussen al wel, maar een douchedeur van zwart staal of aluminium in een badkamer weer niet. Wij vinden dit erg mooi. Ook een douchedeur in combinatie met zwarte kranen en een witte of lichte tegelwand geven je badkamer een stijlvolle touch.

Ook een zwart badkamermeubel in een badkamer kan erg mooi zijn. Zwart is tijdloos en wordt de laatste jaren steeds meer toegepast in onze interieurs. Veel interieurarchitecten en ontwerpers maken graag gebruik van zwart (fineer) in maatwerk interieurdelen zoals kastenwanden. Een bekend merk wat veel en graag door interieurbouwers wordt gebruikt is Decolegno. Een (zwart) badkamermeubel is bijvoorbeeld een meubel (op maat) onder de wastafel al dan niet uitgevoerd met lades. Ook kan je denken aan een hoge wandkast voor bijvoorbeeld handdoeken. Keuzes op het gebied van zwarte badkamermeubels zijn bijna oneindig. Het Badhuys heeft voor elke vraag op dit gebied een antwoord en kan je zeker helpen.

Last but not least heb je ook nog zwarte vloeren en of zwarte wandbekleding in een badkamerZwarte (natuursteen) tegels in een groot formaat van 100*100 of 120*120 zijn mooi en geven je badkamer ook weer een stijlvolle touch. Deze zwarte tegels in een badkamer combineren goed met zwarte kranen en een zwarte stalen douchewand. Ook zwarte wandbekleding in tegelvorm zorgt voor een smaakvol uiterlijk in een badkamer. Op dit gebied zijn de mogelijkheden ook weer eindeloos. Wij vinden de zwarte tegels in visgraat of hexagon, en dan met een andere kleur voeg zoals goud, weer helemaal van deze tijd. 

Bovenstaande onderdelen zijn allemaal groter en vaak ook gelijk weer wat kostbaarder. Wanneer je gaat voor zwart in je badkamer kan je ook kiezen voor wat minder rigoureuze oplossingen zoals bijvoorbeeld een zwarte spiegel, zwarte spotjes, een zwart houten trapje als handdoekenrek of toilet accessoires. Om al het zwart in de badkamer weer een beetje te breken, kan je weer werken met handdoeken en een badmat in een andere kleur om accenten aan te leggen.

Het Badhuys

Het Badhuys is een expert op het gebied van badkamers. Zij ontwerpen, bouwen en renoveren volledige maatwerk badkamers. Ze hebben een prachtige showroom in Breda waar je altijd van harte welkom bent om inspiratie op te doen of om je te laten adviseren.    


Wil je meer zien van het Badhuys? Bekijk hier het OBLY profiel voor nog meer mooie projecten

Ben je zelf professional en wil je ook een project in de spotlight zetten? Klik hier voor meer informatie.