Zwart marmer in badkamer

Marmer is weer helemaal terug! Deze prachtige natuursteen heeft een moderne, stijlvolle en luxe uitstraling. Iedereen kent natuurlijk de grijs-witte tegels, maar door juist te kiezen voor zwart marmer, zet je een bijzondere en strakke sfeer neer zodat jouw badkamer naar een hoger niveau wordt getild. In dit blog laten we een badkamerontwerp met zwart marmer zien van Het Badhuys

De kleur zwart zie je nu overal terug, ook in de badkamer. Door het gebruik van zwarte details, zoals zwarte kranen in combinatie met een witte wasbak, krijg je een mooi contrast met een luxe uitstraling. Lees in ons vorige blog alles over zwarte details in de badkamer.  

De zwart marmer look 

De bewoners hadden samen met de adviseur/ontwerper van Het Badhuys bepaald dat de badkamer een strakke eigentijdse uitstraling als uitgangspunt moest krijgen. Om die strakke uitstraling te realiseren hebben ze gekozen om zwart marmer te gebruiken.

De vloer, nis en wanden in de douche en toiletruimte kregen de zwart marmeren look. Hierbij is gebruik gemaakt van keramische tegels van 120 x 120 (Savage Xlight Porcelanosa). Gezien het prijskaartje van echt marmer, geven de meeste mensen de voorkeur aan de keramische tegels met marmerlook. Niet alleen de prijs is een voordeel, maar ook het onderhoudt. Echt marmer moet je slijpen, polijsten en impregneren om beschadigingen en ingetrokken vuil te voorkomen en dat hoeft bij de marmerlook tegels niet.

In de gehele badkamer is gebruik gemaakt van zwart en wit, dit zorgt voor een mooi contrast met een warme en chique uitstraling. De maatwerk zwarte wastafels zijn in samenwerking met Van Mosel interieurbouw gemaakt. Het eikenhout is zwart gespoten. De mat zwarte kranen zijn van VOLA, het ligbad is van JEE-O en de wc is van Starck Duravit. JEE-O zijn de echte pioniers op het gebied van (onder andere) mat zwarte badkamerkranen en verkopen wereldwijd hun producten.

De luxe, eigentijdse uitstraling van marmer is ook doorgetrokken in de verlichting. In het plafond zijn Orbit spots geplaatst in mat wit, boven de spiegel zijn zwarte Nomad Linestra wandlampen geplaatst en er is gebruik gemaakt van zwart gespoten led-strips.

Het Badhuys 

Het Badhuys is een expert op het gebied van badkamers. Zij ontwerpen, bouwen en renoveren volledige badkamers. Bij alle ontwerpen staat maatwerk, beleving en design centraal. Het Badhuys gaat graag met jou in gesprek om zo jouw wensen te bespreken en een passend ontwerp voor jouw droombadkamer te maken. Wil je voor jouw badkamer meer inspiratie opdoen? Het Badhuys heeft in Breda een speciale inspiratieruimte om jou te inspireren en adviseren.

Wil jij ook een marmer look in je badkamer? Bekijk hier het OBLY profiel van Het Badhuys en neem contact op.