Doorkijkhaard als roomdivider

Het concept van een roomdivider is steeds populairder aan het worden. Meer en meer mensen kiezen voor een roomdivider toepassing in hun interieur. Roomdividers zie je tegenwoordig in allerlei varianten, van eenvoudige kamerschermen, houten varianten met verticale latten tot complete wandmeubels inclusief haarden erin verwerkt. De komende zes maanden laten we je samen met Huub Reijnen, de oprichter van Match - Vuur & interieur, aan de hand van gerealiseerde projecten zien, hoe mooi en functioneel een haard in je interieur is. Meerdere van deze 6 projecten zijn haarden die verwerkt zijn in of als een roomdivider.

Een roomdivider is dé perfecte manier om een (grote) ruimte op te delen of te splitsen in meerdere afzonderlijke delen. Een roomdivider heeft dus een functioneel aspect als scheidingswand maar er zijn ook meerdere mogelijkheden om er bepaalde items in te verwerken. Denk bijvoorbeeld aan een TV die zichtbaar in de roomdivider is verwerkt of juist niet door deuren, een soundsystem, keukenapparatuur of een mooie (tunnel) haard zoals in dit project. Naast functioneel zijn roomdividers vaak ook esthetisch heel mooi uitgevoerd, en zijn echte eye-catchers in interieurs. Wanneer je een haard verwerkt in de roomdivider krijg je er stukje privacy, warmte en geborgenheid bij.

Vanuit de binnenzijde van het interieur zou je het niet zeggen maar dit is een volledig nieuw gebouwde woning die recent is opgeleverd. De woning is gebouwd in een boerderij,  landelijke stijl die goed past in de landelijke omgeving. De boerderij stijl zie je onder andere goed terugkomen in de eiken balken die samen met de grote roomdivider een mooi lijnenspel vormen. 

De bewoners zijn een jong gezin die hebben gekozen voor een meer modern interieur wat je terugziet in de gietvloer die is uitgevoerd in een mooie lichte grijstint. De benedenverdieping is één grote open ruimte, waarin de keuken, roomdivider en de bijzonder stijlvolle trap een prominente plek innemen. De roomdivider met daarin de gashaard verwerkt is speciaal voor deze woning ontworpen en heeft als functie de grote ruimte op te delen maar toch het open karakter te behouden.

Zowel het kookeiland, de roomdivider en de kastenwand zijn uitgevoerd in (de look) geborsteld zwart eiken met een natuurlijke beleving. Deze kleur zwart is chique en vormt een mooi contrast met het verdere lichte interieur.

Deze roomdivider is een echt statement binnen het interieur geworden. Zoals eerder gezegd is de roomdivider niet alleen functioneel maar ook erg mooi, dit is geen simpele scheidingswand maar een echt maatwerk interieur item zoals een mooie bank of tafel. De roomdivider is uitgevoerd van vloer tot plafond en heeft een hoogte van 2.60 meter en een breedte diepte van 60 cm. De roomdivider heeft 2 zijden, aan een kant is alle keukenapparatuur verwerkt plus de kastsystemen / opbergruimten voor de keuken. De andere kant is zichtbaar vanuit de zithoek en in deze zijde van de roomdivider is het multimedia systeem verwerkt met de TV en de soundbar die je niet ziet maar wel hoort.

De woning is volgens de nieuwste normen op het gebied van energie gebouwd en heeft bijvoorbeeld een moderne warmtepomp, de woning is gasloos. Alleen de tunnelhaard of doorkijkhaard in de roomdivider werkt wel op gas (gasflessen via een gesloten systeem) en heeft de capaciteit om de benedenverdieping in het voor - en najaar te verwarmen zonder de warmtepomp.De gashaard is een gesloten systeem, energiezuinig met een hoog rendement. Zoals alle moderne gashaarden is ook deze zeer gebruiksvriendelijk en te bedienen met een App. De haard heeft een eco stand van laag naar hoog met ook een hoge en lage vlam waardoor je kunt kiezen voor meer en minder warmte maar toch de beleving hebt van het vuur. 

Het lijnenspel is belangrijk in dit roomdivider ontwerp, vanuit zowel de woonkamer als uit de keuken kunnen de bewoners optimaal genieten van de haard. Voor een optimale sfeerbeleving zijn er tussen het gebinte / eiken balk en de roomdivider extra spots geplaatst.

Ben jij op zoek naar een stukje geborgenheid, privacy, gezellige sfeer en warmte? Een roomdivider met een haard kan dan ook voor jou de oplossing zijn. Niet alleen erg mooi maar ook functioneel. Huub Reijnen is dé vakman binnen dit vakgebied met een jarenlange ervaring op technisch gebied maar die ook weet wat echt mooi is en je graag vrijblijvend adviseert! 

Via deze link kan je nog veel meer mooie projecten bekijken en heb je ook de contactgegevens Match - Vuur & interieur. Zij staan je graag te woord en helpen je vrijblijvend. 

Ben je zelf professional en wil je ook een project in de spotlight zetten? Klik hier voor meer informatie.