3 tips voor een gezellige eethoek

3 tips voor een gezellige eethoek

Het bouwen van je droomhuis, het ziet er voor iedereen anders uit. Maar één ding wat ieder huis toch wel nodig heeft, is een gezellige eethoek. De ruimte waar gegeten wordt is vaak het kloppend hart van het huis. Het is dan fijn als je je daar thuis voelt, de ruimte uitnodigt om lekker rustig aan te doen en je zo lang als je wilt kunt blijven zitten. Of het nu gaat om comfortabele krukken of een heerlijke zetel. Er zijn een paar eenvoudige dingen die je kunt doen om jouw eetruimte gezellig en uitnodigend te maken. 

3 tips voor een gezellige eethoek

1.Voeg planken toe

Planken kunnen een geweldige manier zijn om extra opslagruimte toe te voegen aan jouw eethoek, en heeft zowel een praktisch als een visueel doel. Kies een stijl van planken die bij je inrichting past en gebruik ze om boeken, borden of andere decoratieve voorwerpen op te plaatsen. Een paar mooie kookboeken en wat grote pannen kunnen al snel zorgen voor een gezellige uitstraling. Als je inspiratie op wilt doen of direct wat meubels wilt laten bezorgen, kan je eens een kijkje nemen bij VidaXL.

3 tips voor een gezellige eethoek

2.Gebruik tapijten en plaids

Door zachte tapijten en plaids toe te voegen aan je eethoek creëer je een warme en comfortabele sfeer. Vloerkleden kunnen ook helpen je vloeren te beschermen tegen krassen en morsen. Een hoogpolig tapijt is wellicht niet ideaal in de keuken, maar een mooi kleed kan veel doen voor de sfeer. Het is vaak interessant om stijlen te mixen. Stel dat je een strak interieur hebt, dan is het wellicht een idee om juist voor een mediterraans tapijt te gaan. 

3 tips voor een gezellige eethoek

3.Hang gordijnen op 

Gordijnen zijn een geweldige manier om wat meer persoonlijkheid toe te voegen aan de eethoek, evenals privacy wanneer dat nodig is. Kies een gordijn stijl die jouw persoonlijke smaak weerspiegelt en hang ze voor ramen of deuropeningen voor een transformatie. Je kunt bij het maken van deze keuze meerdere factoren overwegen. Zo kun je het bijvoorbeeld belangrijker vinden om geluid en licht tegen te houden, dan is het aan te raden om voor  zwaardere gordijnen te kiezen. Ga je liever voor licht en luchtig? Dan kun je daar ook mee spelen door het gebruik van gordijnen. Gordijnen maken sfeer en welke sfeer dat is, is aan jou!


Kortom: het maken van een gezellige eethoek is iets wat bij jouw stijl en leven moet passen. Een eethoek wordt gezellig door persoonlijke details, iets wat vaak ook samengaat met tijd. Geef jezelf dus de tijd om stapje voor stapje aan je eethoek te werken, en geniet van je heerlijke eten in je gezellige eethoek.