Keukenontwerp als statement

Zo maak je een statement met jouw keukenontwerp

Er worden heel wat uurtjes doorgebracht in de keuken: koken, eten, koffie drinken, ontbijten, bijkletsen, spelletjes doen en noem het maar op. De keuken is de perfecte setting voor al je activiteiten. Maar zo’n veelgebruikte ruimte verdient natuurlijk ook speciale aandacht. Een keuken is een plek waar heel wat mensen door de jaren heen komen en toch wordt er vaak gekozen voor de standaard opties, waarom zou je geen statement maken met je keuken? Een risico nemen en met je keuken een stukje van jezelf laten zien. Er is veel meer mogelijk dan je denkt. Zullen we eens een kijkje nemen?

Keukenontwerp als statement

Jouw favoriete kleuren in de keuken 

Er zijn verschillende manieren om van je keuken een statement te maken. Een van de meest makkelijke manieren om dat te doen is met een opvallend kleurenpalet. Je hebt vast wel een kleur in gedachte die je ontzettend mooi vindt, maar die eigenlijk net iets te opvallend is volgens jou. Neem een risico en geloof maar dat als je het eenmaal hebt gedaan, je er zeker geen spijt van gaat krijgen. Waarom zou je jezelf laten beperken door wat normaal is? Gewoon normaal is ook zo saai! Durf te experimenteren en test verschillende swatches om te kijken wat mooi zou staan in jouw keuken.  

Keukenontwerp als statement

Stel je eigen keuken samen

Tegenwoordig hoef je geen genoegen meer te nemen met een paar opties qua keukens. Je kunt helemaal zelf je eigen keuken samenstellen in jouw stijl en naar je eigen smaak! Ideaal, toch? Zo kun je je eigen creativiteit erop loslaten en een keuken creëren die helemaal past bij jou. Je kunt zelf kiezen welke materialen je wilt gebruiken, hoe je de keuken wilt indelen en noem het maar op. Als je kiest voor een keuken van Mandemakers keukens kun je gebruikmaken van hun expertise en kwalitatieve keukens en toch zelf de touwtjes in handen houden wat betreft ontwerp. De perfecte oplossing dus! 

Stijlvol, functioneel en kwalitatief: maak een statement met je apparatuur

Het zijn vaak de kleine dingen die echt opvallen. Voel je je niet helemaal comfy met felle kleuren voor je keuken? Dat is geen probleem! Je kunt alsnog een statement maken met je keuken. Dit doe je dan door de kleine details opvallend te maken, zoals de keukenapparatuur. Vroeger was keukenapparatuur puur functioneel, maar tegenwoordig is er (gelukkig) ook steeds meer aandacht voor design. Denk bijvoorbeeld aan de geweldige apparatuur van Smeg, dit zijn echte pareltjes voor in de keuken en hiermee kun je absoluut een statement maken.

Keukenontwerp als statement

The final personal touch

Jouw keuken, jouw feestje! Het gaat erom dat jij uiteindelijk onder de indruk bent van je keuken. Voor jou moet het een statement zijn, wat maakt het uit wat de rest ervan vindt. Uiteindelijk sta jij elke dag in deze keuken en dat moet elke dag een feestje zijn. Dus zorg vooral dat jij kleine geluksmomentjes verstopt in de keuken. Denk aan kunst, een kruidenrek, mooi servies en andere kleine decoraties. Maak een plekje voor je favoriete kookboeken en breng gezelligheid in de keuken. Het zijn dit soort dingen die een keuken echt helemaal afmaken en die je het gevoel geven dat je echt thuis bent. En dat is natuurlijk precies wat je wil in de keuken. Een maatwerk keuken precies afgestemd op jouw wensen en stijl. Als dat geen feest is, dan weten wij het ook niet meer! Nu moet je alleen nog even afwachten tot de keuken geleverd en geïnstalleerd is en dan kun je volop gaan genieten met elkaar. Lekker samen koken, eten en natafelen, kopjes koffie drinken en bijkletsen en nog heel veel meer. Je keuken is er klaar voor.