Koele slaapkamer

Hoe hou je je slaapkamer koel? 

Eindelijk! De zon straalt steeds harder en de temperaturen klimmen razendsnel omhoog. De zomer is nu echt begonnen. Hoe leuk die zomerse temperaturen overdag ook zijn, ’s nachts wil je een frisse slaapkamer. Ben je op zoek naar tips om je slaapkamer zo koel mogelijk te houden? Dan ben je hier aan het juiste adres. 

Koele slaapkamer

Zonnewering

Tijdens zomerse dagen moet je in eerste instantie proberen om zoveel mogelijk de warmte uit je huis te houden. Hoe doe je dat? Probeer alles dicht te houden: ramen, deuren, gordijnen… Is jouw slaapkamer naar het zuiden gericht ? Dan is het interessant om na te denken over een verduisterend rolgordijn op maat. Het zorgt er niet alleen voor dat je om 5u ’s ochtends niet wakker wordt van de eerste zonnestralen, maar het houdt overdag ook de warmte tegen. Op maat gemaakte gordijnen kosten een beetje meer, maar beschermen je zó veel beter tegen de lichtinval. Het is de prijs zeker waard! 

Koele slaapkamer

Verluchten 

Heb je gordijnen op maat gevonden bij veneta.com? Super! Dan kan je nu aan de volgende stap beginnen: verluchten, verluchten, verluchten! Maar wel op het juiste moment! Zet, net voor het slapengaan, alle ramen goed open en zorg ervoor dat er voldoende tocht is. Zo heeft de frisse buitenlucht de kans om je huis binnen te waaien. 

Koele slaapkamer

Juist beddengoed

Maak je bed ook volledig klaar voor een goede én frisse nachtrust. In satijnen lakens slaap je bijvoorbeeld een pak beter dan in synthetische. Linnen beddengoed is ook een goed alternatief: het is iets goedkoper dan satijn en voelt niet zo warm aan. En natuurlijk zijn degelijke katoenen lakens ook een must have voor de zomermaanden. Ze voelen comfortabel aan en gaan lang mee. 

Lauwe douche

Voel je je nog oververhit op het moment dat je gaat slapen? Probeer jezelf dan af te koelen door een lauwe douche te nemen. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, heeft een koude douche namelijk een averechts effect. Door de plotse kou, zal je lichaam er alles aan doen om het weer warm te krijgen. Als je in je bed ligt, kan een nat washandje ook deugd doen om bijvoorbeeld op je nek te leggen. 

Koele slaapkamer

Airco

Heb je alles geprobeerd, maar lukt het maar niet om je kamer koel te krijgen of te houden?  Dan moet je misschien toch overwegen om een airco te installeren. Je hebt heel wat maten en soorten, dus het hoeft helemaal niet zo’n duur model te zijn voor jouw slaapkamer. En trouwens, een goede nachtrust is veel waard, toch!?