Raamdecoratie woonkamer


Raamdecoratie woonkamer

Ben je op zoek naar nieuwe raamdecoratie voor in de woonkamer? Dan kun je vast wel wat hulp gebruiken. Door alle verschillende mogelijkheden is het soms lastig om een keuze te maken. In dit artikel staan de eigenschappen van alle soorten raambekleding voor je op een rij. Dit handige overzicht komt natuurlijk ook goed van pas als je raamdecoratie wil kopen voor een andere ruimte in huis.

Lamellen of jaloezieën

Lamellen en jaloezieën zijn twee termen die vaak door elkaar worden gebruikt. Het zijn dan ook benamingen voor hetzelfde type raamdecoratie, namelijk raamdecoratie in de vorm van stroken. Je kunt de raam lamellen gemakkelijk sluiten voor meer privacy of open laten voor meer daglicht. De laatste tijd zijn houten jaloezieën met een warme uitstraling erg populair!

Shutters 

Om een verbouwing te laten slagen, is het natuurlijk belangrijk om te weten wat je wilt. Hier kun je achter komen door op zoek te gaan naar inspiratie. Dit kun je op verschillende manieren doen. Je kunt inspiratie verzamelen door op het internet of op sociale media te kijken, maar het is ook een optie om langs te gaan in woonwinkels. Verzamel zoveel mogelijk inspiratie, want zo wordt voor jezelf steeds sneller duidelijk wat je wel en niet mooi vindt.

Raamdecoratie woonkamer

Rolgordijnen 

Rolgordijnen zijn erg functioneel, gemakkelijk te monteren en daarnaast heel veelzijdig. Je hebt niet alleen de keuze uit allerlei kleuren en stijlen, maar ook uit verschillende soorten stof. Denk aan een semi-transparant of juist een verduisterend materiaal.

Duo rolgordijnen

Een duo rolgordijn heeft stroken met transparante en niet-transparante stof. Deze banen kun je over elkaar heen schuiven om de lichtinval goed te kunnen regelen. Zoals je op de onderstaande afbeelding ziet, is deze vorm van raamdecoratie ook erg mooi voor in de slaapkamer of kinderkamer.

Vouwgordijnen

Hou je meer van een romantische of landelijke uitstraling? Dan zijn vouwgordijnen waarschijnlijk een goede keuze. Zoals de naam al doet vermoeden, vouwt de stof zich op als je de gordijnen omhoog haalt.

Plisségordijnen

Plisségordijnen zijn heel chic en ook nog eens erg praktisch. Zeker als je kiest voor een zogenaamde ‘top down bottom up’ variant. Hiermee kun je de gordijnen op iedere gewenste hoogte vastzetten. Het is hierbij niet nodig om het hele raam te bedekken, waardoor er veel daglicht naar binnen kan komen.

Vitrage

Raamdecoratie woonkamer

Ook vitrages zijn een stijlvolle keuze voor in de woonkamer. De stof is dun, luchtig en lichtdoorlatend. Het zorgt voor privacy zonder al het daglicht te verliezen. Je kunt het erg mooi combineren met (verduisterende) overgordijnen.

Verduisterende gordijnen

Stoffen gordijnen gaan nooit uit de mode. Als je de kamer volledig wil verduisteren, is het belangrijk om te kiezen voor een verduisterende stof die geen licht doorlaat.