Leer integreren in je interieur


Leer integreren in het interieur

Leer is een duurzaam materiaal met een robuuste en pure uitstraling. We kunnen er dan ook niet omheen dat we dit in veel interieurstijlen terug zien komen. Het fijne van leder is dat je deze in veel verschillende ruimtes terug kunt laten komen. Groot, of toch juist op een klein item. Met leer krijg je zeker weten een karakteristieke ingerichte ruimte. Hoe integreer je het precies in verschillende ruimtes?

leer integreren in je interieur

Wat is leer?

Leer is een natuurlijk materiaalsoort afkomstig van de huiden van dieren. Dit maakt dat het leer wordt gegroeid en dus niet wordt geproduceerd. Het meest bekende leersoort is runderleer. Natuurlijk zijn er nog veel meer soorten, maar voor het gebruik van meubels maken we toch vaak hier gebruik van. Iets anders dat we ook veel zien is eco-leer. Hier worden de leerresten versnipperd en gecombineerd met polyester. Zo gaat er niets verloren wat natuurlijk super duurzaam is. 

Door de jaren heen zal het leder een levendige uitstraling krijgen. Dit komt doordat het door de jaren heen steeds meer zal gaan nawerken. Het is dus niet gek als je lichte scheurtjes ziet in het materiaal. Dit staat gelijk aan de levendige uitstraling waar je voor wilt gaan wanneer je kiest voor een meubelstuk gemaakt van leer.

Combineer het in je woonkamer

In de woonkamer kun je een warme en pure uitstraling creëren door gebruik te maken van leer. Zo zien we het bijvoorbeeld veel terug komen op een bankstel. Maar ook een fauteuil van leer zien we veel. Je kunt er ook voor kiezen deze items met elkaar te combineren. Wanneer beide van hetzelfde leer zijn gemaakt zullen ze zorgen voor een rustige uitstraling.  Om een comfortabel gevoel te creëren kleed je meubelstukken aan met zachte kussentjes. Kies voor kussentjes van leder voor een gecombineerd stoer effect. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor sierkussens met een stoffen bekleding. Dit zal voor een zachte uitstraling zorgen dat perfect matcht bij de robuuste en pure uitstraling.

leer integreren in je interieur

Leder in de eetkamer

Leder in de eetkamer Ook in de eetkamer mag leer niet ontbreken. Een leren eetkamerstoel is namelijk perfect voor aan de eettafel. Leder is namelijk van zichzelf water- en vuilafstotend waardoor het tegen een stootje kan. De perfecte match wanneer je de meubelstukken neerzet aan tafel. Hier kan er natuurlijk wel eens wat geknoeid worden.  Bijpassend bij een industrieel interieur zien we vaak de kleuren antraciet, cognac en olijfgroen terugkomen. Ze zorgen voor warmte, maar complementeren ook perfect de stoere uitstraling. Voor lederen eetkamerstoelen is dit vaak niet anders. 

Of in de slaapkamer

Ook in de slaapkamer kun je goed leer laten terugkomen. Dit kan al in de kleine details zitten zoals de handgrepen aan de kast. Ook zijn er wandrekken met een leren ophangsysteem. Zo kun je met kleine details toch een groots effect bereiken. Toch zal een groter item ook zeker goed in de slaapkamer passen. Ook hier kun je een leren fauteuil toevoegen. Of bijvoorbeeld een leren poef. Een hoek in de slaapkamer wordt hier sfeervol mee opgevuld en je krijgt er een zitplek voor terug. Perfect voor wanneer je er de ruimte voor hebt. 

leer integreren in je interieur

Of kies voor een andere ruimte 

Naast dat het materiaal terug kunt laten komen in de slaap- woon- en eetkamer, zijn er ook nog andere ruimtes waar je gebruikt kunt maken van leder. Kies bijvoorbeeld voor leren accessoires in de badkamer of in het toilet. Je zult er misschien niet direct aan denken, maar ook hier mag het haast niet ontbreken. Zoals je leest kun je op veel verschillende manieren leder terug laten komen in het interieur. Ik ben erg benieuwd of jij het materiaal al terug laat komen in je woonstijl. Of dat je natuurlijk van plan bent om dit nog toe te gaan voegen!