Raambekleding


Rolgordijnen als raambekleding  

De juiste raambekleding kiezen is best een lastige keuze door het vele aanbod in soorten en materialen. Er bestaan zoveel soorten, die ook weer allemaal bepaalde eigenschappen hebben en daarnaast ook totaal verschillende prijsniveaus, dat het maken van de juiste keuze best lastig is. Ga je voor meer exclusief en kies je voor (houten) blinds of shutters die gelijk ook redelijk kostbaar zijn, voor plisségordijnen (ook niet goedkoop), “normale” stoffen gordijnen, rolgordijnen of een combinatie?

Rolgordijnen raambekleding

Rolgordijnen zijn eigenlijk altijd een veilige en vaak ook een betaalbare keuze en daardoor de meest populaire soort raambekleding. Je hebt een enorme keuze in stijlen kleuren en materiaalsoorten. Het is goed om voor aankoop te bedenken of je voor verduisterende of juist weer lichtdoorlatende rolgordijnen gaat? Sommige mensen vinden het bijvoorbeeld aangenaam om in een compleet donkere kamer te slapen en anderen maakt dit weer totaal niet uit. Voor de woonkamer kiezen mensen vaak weer lichtdoorlatend. De kleur kan bepalend zijn voor de lichtdoorlatendheid maar past deze ook weer bij de rest van je interieur?

Rolgordijnen raambekleding

Naast de vraag of rolgordijnen passen bij je interieur qua bijvoorbeeld kleurstelling zijn er ook nog een aantal praktische zaken waaraan je kan denken. Wat is de precieze maatvoering, hoe bereken je deze en waar moet je rekening mee houden bij het plaatsen. Hoe groot is de cassette en voor welke geleiders kies je. Een optie die nu veelvuldig wordt aangeboden is een rolgordijn met zijgeleiding. Wanneer je voor deze optie kiest worden de rolgordijnen geïntegreerd in je raam of deur. Dit integreren gebeurt door dunne kunststof strips die op het rondom het raam worden gemonteerd. Dit systeem heeft als groot voordeel dat het raam (of deur) naadloos wordt afgesloten wat praktisch is voor verduistering. Zoals eerder aangehaald vinden veel mensen een donkere slaapkamer heel aangenaam en is dit ook bewezen goed voor je nachtrust. De zijgeleiders en de cassette in dezelfde kleur geven de rolgordijnen ook weer hele andere uitstraling, een stuk meer luxe.  Last but not least: door de zijgeleiding heb je geen last meer klapperende rolgordijnen door de wind of het openen van een deur. Door het rolgordijn met zijgeleiding blijft deze perfect op zijn plaats.