Eetkamerbank


Een eetkamerbank is helemaal dé trend van nu. We kennen het concept van banken aan eettafels al langer uit de horeca. Je hebt vast en zeker wel eens gedineerd of gelunched in een brasserie of restaurant aan een (eetkamer)bank in plaats van aan een stoel. In de horeca passen ze dit concept om meerdere redenen toe: denk bijvoorbeeld aan het optimaal indelen van een ruimte. Wanneer je tegen een rechte wand een of meerdere lange banken creëert met daarvoor tafeltjes heb je veel ruimte en kan je veel tafeltjes kwijt. Een andere reden is het stukje gezelligheid, je zit heel comfortabel op een (eetkamer)bank, je hebt de ruimte om bijvoorbeeld een handtas naast je neer te zetten en je zit wat dichter bij elkaar zoals in zuidelijke landen zoals Spanje, Frankrijk en Italië heel gebruikelijk is.

Eetkamerbank

Het concept van de eetkamerbank om aan te eten, gezellig tafelen of zelfs aan te thuiswerken is nu dus ook steeds meer een trend voor thuis geworden. Eetkamerbanken worden tegenwoordig in allerlei uitvoeringen aangeboden. Je kan het zo gek maken als je zelf wilt. Sommige mensen geven de voorkeur aan een maatwerk bank die precies past bij de grootte van een tafel. Deze worden dan vaak ontworpen en gemaakt door een interieurbouwer. Dit is dan gelijk ook een wat complexer verhaal i.v.m. tijd en zeker ook het kostenplaatje wat erbij komt kijken. 

Eetkamerbank

Je kan het jezelf ook wat makkelijker maken en naar een winkel gaan of online op zoek gaan naar inspiratie. Er zijn veel aanbieders die over een groot assortiment eetkamerbanken beschikken waar je zeker een eetkamerbank kunt vinden die bij jouw smaak past. Qua smaak kan je veel kanten op, gaat je voorkeur uit naar een fijne  (gecapitonneerd) stof in een mooie kleur of heb je juist een voorkeur voor een wat meer industriële look en kies je voor leer met bijvoorbeeld een stalen onderstel? Heb je kleine kinderen? Alles is tegenwoordig mogelijk en voor ieder wat wils. Ook is het goed om op voorhand na te denken over de maatvoering. Wil je graag een Haco eetkamerbank waarop je met 2 of 3 personen comfortabel wilt zitten, wil je een rechte bank of juist weer een hoekbank enz. 


Best een hoop punten om vooraf goed over na te denken! Na een bewuste keuze i.c.m. het juiste advies heb je straks dan ook een eetkamerbank waarvan je nog vele jaren plezier hebt en waaraan je vele uren kunt genieten van lekker eten, drinken en samenzijn met dierbaren, familie en vrienden.