Sfeervol modern interieurontwerp

Op de plek waar eerst een oude boerderij stond staat nu een strak modern huis met een eigentijds interieur. De eigenaren besloten 5 jaar geleden de boerderij plat te gooien en er een nieuw zelfontworpen huis voor in de plaats bouwen. Een kennis woonde al in een soortgelijk huis wat uiteindelijk de inspiratiebron werd voor dit project. De eigenaren hadden enkele wensen waaronder een grote woonkeuken en een kleurenpalet met 3 kleuren. Ivonne de Bie van Wijs Wonen adviseerde ze om ‘out of the box’ te denken wat zorgde voor een nieuwe kijk op het project en hun nieuwe interieur. Door de combinatie van bepaalde interieur keuzes en adviezen, is een prachtig ontwerp tot stand gekomen.

Sfeervol modern interieurontwerp

De woning doet modern aan zonder dat het kil en clean overkomt. Het casco is erg modern en strak met gigantische raampartijen van plafond naar vloer, strak wit gestuukte muren en een betonnen vloer. Het uitgekozen kleurenpalet wat bestaat uit de kleuren zwart, wit en grijs-groen, wordt normaliter gezien als grauw. Toch heeft het huis een warme sfeer gekregen doordat er gespeeld is met de tinten en accentkleuren. De combinatie van kleuren en materialen brengen warmte, rust en balans in de ruimtes.

Sfeervol modern interieurontwerp
Sfeervol modern interieurontwerp

In elke ruimte zijn gigantische raampartijen te vinden waardoor er continue daglicht het huis binnenkomt. De inbetween gordijnen van Wave van Prades sluiten mooi aan bij de rest van het interieur. Het huis voelt door de hoge ramen erg ruim aan maar ook doordat er is gekozen voor grote meubels en decoratiestukken. Een interieur-tip van Ivonne de Bie: “Durf groot te denken: kies je meubels in verhouding met de ruimte. Hierdoor heb je uiteindelijk minder nodig en het brengt balans en rust.”

Sfeervol modern interieurontwerp

Meerdere producten en meubels komen uit Azië waaronder het kleed in de woonkamer. Deze is gemaakt van handgesponnen wol uit India. De robuuste houten eettafel met stalen onderstel in de keuken is gemaakt van een oude Chinese kloosterdeur en het houten plateau erop komt uit Indonesië. De stoelen aan de eettafel zijn van No Limits Furniture en de gekleurde glazen lampen zijn een eigen creatie van de eigenaren. 

Ivonne van Wijs Wonen ontwerpt en produceert in eigen beheer ook (maatwerk) meubels. In dit project is onder andere haar beroemde plectrum tafel toegepast en daarnaast ook een op maat gemaakte poef, dressoir en eettafel.

De woning heeft enkele accentmuren waarbij is gekozen voor een grijsgroene kleur. Deze kleur complementeert de meubels waaronder de grote L-vormige bank van Design on Stock en de woonkeuken. Er is gekozen voor de kleur Salie van L'Authentique, geleverd via Wijs Wonen.

Sfeervol modern interieurontwerp
Sfeervol modern interieurontwerp
Sfeervol modern interieurontwerp

De wens van de eigenaren was om een woonkeuken te creëren waarin er gezellig met vrienden en familie gegeten kon worden. Die wens is helemaal uitgekomen. Een strakke Italiaans aandoende keuken met kookeiland, bar en een 6 persoons eettafel. Het werkblad van composiet is gerealiseerd door Ecker Interieur en sluit qua kleur perfect aan bij de accentmuur. De lichtstraat zorgt voor extra veel licht in de keuken en dankzij een doorkijkhaard behoud je een verbinding met zowel de eet als zitkamer terwijl je van de vlammen geniet.

Sfeervol modern interieurontwerp
Sfeervol modern interieurontwerp
Sfeervol modern interieurontwerp
Sfeervol modern interieurontwerp
Sfeervol modern interieurontwerp

De stijl die je beneden ziet is naar boven doorgetrokken en komt in zowel de master bedroom als badkamer terug. Ook hier doen de ruimtes strak en modern aan zonder kil en koud te lijken. Beide kamers hebben een taupe-achtige kleur op de muur. Dit keer is het de kleur Foster van L'Authentique. Prachtige lamellen zorgen voor privacy en sfeer in de badkamer. Door het zwevende badkamermeubel met aparte wastafels, de inloopdouche met glazen wand en het simplistische bad blijft alles open en ruim en doet het bijna minimalistisch aan. De smaak van de eigenaren in combinatie met het interieuradvies van Ivonne de Bie hebben ervoor gezorgd dat dit huis een eigenzinnig karakter heeft gekregen.

Sfeervol modern interieurontwerp
Sfeervol modern interieurontwerp

Over Wijs Wonen 
Ivonne de Bie combineert persoonlijke en eigenzinnige meubels met grote en kleine merknamen. Natuurlijke materialen krijgen een plaats in elk interieur, hout, wol en linnen worden moeiteloos gecombineerd met strak design. Samen met haar klanten werkt ze aan het creëren ​van interieurs die hun eigen unieke stijl weerspiegelt.


Eerdere projecten van Wijs Wonen die we in de Spotlight hebben gezet, kan je hier lezen:

Inrichting vakantiehuis aan zee

Moderne aanbouw klassieke villa


Ben je net zo enthousiast over de inrichting van het interieur van deze nieuwbouwwoning als wij. Wil je meer informatie over de inrichting of ben je op zoek naar een specifiek element?   

Hier vind je alle contactgegevens van Ivonne de Bie van Wijs Wonen.