Interieurontwerp hotel Keyser

Interieurontwerp hotel Keyser

VanGijs.com tekende voor het ontwerp van een volledig nieuw interieur voor de lobby van Hotel Keyser in Breda. Wij spraken uitgebreid met Gijs Havermans over zijn ontwerp en samenwerkingen met andere professionals.   

De wens van Joep en Bob Sweere, eigenaren van Hotel Keyser, was het doortrekken van de sfeer in het restaurant naar de lobby van het hotel. Het creëren van een sfeervolle plek die uitnodigt tot samenzijn en waar gasten op een hartelijke manier worden ontvangen. Kijkende naar het eindresultaat is deze wens volledig vervult.   

In grote steden, wereldwijd, maar zeker ook in Nederland zie je steeds meer de trend dat hotel lobby’s populaire meetingpoints zijn. In lobby’s van bekende hotels zoals bijvoorbeeld het W Amsterdam is het altijd druk. Zakenmensen maar ook vrienden spreken er graag af voor afspraken of gezellig samenzijn. Ook bij Hotel Keyser is dit mede door het nieuwe interieur op een natuurlijke manier tot stand gekomen. De lobby van dit hotel is nu vaak drukbezocht met mensen die zich terugtrekken voor een borrel rond de grote haard of in een van de intieme zitjes die zijn gecreëerd. Een on-Brabants gevoel in hartje centrum Breda bij Hotel Keyser.

Interieurontwerp hotel Keyser

Ondanks een goede relatie was het niet vanzelfsprekend dat VanGijs.com automatisch de opdracht zou krijgen voor het vernieuwen van het interieur. Drie partijen zijn uiteindelijk geselecteerd om hun interieurontwerp te mogen presenteren. VanGijs.com heeft samen met de bekende interieurarchitecte Medie Janssen ontwerptekeningen / renderingen (schetsontwerpen) gemaakt die precies zijn gevoel en ideeën voor het perfecte ontwerp samenvatten. Uiteindelijk heeft Hotel Keyser gekozen voor dit ontwerp wat zich kenmerkt door een eigen stijl die tijdloos is en geen trend.

Interieurontwerp hotel Keyser
Interieurontwerp hotel Keyser

In het ontwerp is veel gebruik gemaakt van mooie materialen zoals leer, hout, stoffen en staal. Deze materialen zijn tot detailniveau doorgetrokken in de producten zoals stoelen en banken waarbij kosten nog moeite zijn gespaard. De materialen in combinatie met het kleurgebruik geven het ontwerp een geheel eigen karakter. Alles wat je ziet in het interieur is maatwerk en speciaal voor dit project ontworpen. De grote hoekbank is bijvoorbeeld een mooi maatwerk item in het interieur die naast functionaliteit ook bijdraagt aan de gehele sfeer van het ontwerp.

Interieurontwerp hotel Keyser

Samenwerken: Voor dit project is er door VanGijs.com intensief samengewerkt met een aantal andere (interieur)professionals. De enorme doorkijkhaard, die strategisch is geplaatst in de ruimte en tevens dienst doet als roomdivider is ontworpen en geleverd door Van der Pluijm haarden en kachels. Rondom de haard zijn intieme zitjes gecreëerd. Maurice de Man wandbekleding  heeft met prachtige wandbekleding (of behang) van DaisyJames de ruimte nog meer grandeur gegeven. Als laatste is (sfeer)verlichting binnen een interieur als dit belangrijk en zelfs bepalend. VanGijs.com heeft voor dit project samengewerkt met de bekende lichtontwerper Jacco Maris die voor dit interieur speciaal lampen heeft ontworpen en het lichtplan gedaan.

Interieurontwerp hotel Keyser
Interieurontwerp hotel Keyser
Interieurontwerp hotel Keyser
Interieurontwerp hotel Keyser
Interieurontwerp hotel Keyser

Wil je meer zien van VanGijs? Bekijk hier het OBLY profiel voor nog meer mooie projecten

Ben je zelf professional en wil je ook een project in de spotlight zetten? Klik hier voor meer informatie. 

Andere deelnemers aan dit project zijn: