Luxe design openhaard interieur voor een moderne woning

Luxe design openhaard interieur voor een moderne woning

Kiest u voor het knapperende vuur van een houthaard, een inbouwhaard of het gemak van een gashaard? Luxe design openhaarden worden steeds populairder. Ze verschijnen in allerlei vormen, groottes en zelfs in verschillende vuurpatronen. Maar wat maakt deze openhaarden zo bijzonder en waarom zou je overwegen om een op maat gemaakte openhaard van Hooijer te kiezen?

HOOIJER

Verleden tijd?

Je zou denken dat een openhaard ondertussen wel een beetje verleden tijd zou zijn. Maar niets is minder waar. Dankzij nieuwe technologieën en het veranderende interieur landschap maken ook openhaarden een comeback. In moderne woningen zie je steeds vaker een unieke openhaard die niet alleen alles lekker verwarmt, maar ook esthetisch echt iets toevoegt aan je interieur.

HOOIJER

Energiezuinig

Naast dat een openhaard er op veel manieren prachtig uit kan zien. Is het ook nog eens energiezuinig! Efficiënte verbrandingstechnologieën en isolatiematerialen dragen bij aan het behouden van warmte. Een openhaard is daarom ook meer dan geschikt voor de energiebewuste consumenten. 

Daarnaast is in het specifiek een houtkachel een ontzettend milieuvriendelijke manier om je huis te verwarmen. Hout is een hernieuwbare energiebron en ook nog eens goedkoop te verkrijgen. 

HOOIJER

Dingen om rekening mee te houden

Het onderhouden van een openhaard kan soms wel wat intensiever zijn. Hij moet regelmatig schoon worden gemaakt en minimaal 1 keer per jaar moet de schoorsteen geveegd worden, wat extra kosten met zich meebrengt. Het regelen en verplaatsen van hout kan veel tijd en moeite kosten. Het bijvullen van de kachel vergt natuurlijk ook de nodige aandacht.

HOOIJER

Warme sfeer

De reden waarom de meeste mensen een openhaard nemen is niet omdat hij energiezuinig of milieuvriendelijk is. Maar omdat het een warme en gezellige sfeer toevoegt aan een kamer. De dansende vonken en vurige gloed zorgen voor een vertrouwd en huiselijk gevoel. De openhaard functioneert als centraal punt waar familie en vrienden samenkomen, om koude dagen iets warmer te maken.

Hooijer haarden & vloeren

In een wereld waarin oude designs nieuw leven ingeblazen krijgen, kunnen luxe design openhaarden natuurlijk niet achterblijven. Een bedrijf wat dat maar al te goed begrijpt is Hooijer. Met hun focus op volledig maatwerk en vakmanschap, zijn ze zeker een optie om te overwegen als je op zoek bent naar iets bijzonders. Niet alleen voor het plaatsen, maar ook voor complete realisaties. Kijk naar hun projecten op Obly of bekijk de collectie op hun eigen website voor inspiratie.

 

Wil je meer zien van Hooijer? Bekijk hier het OBLY profiel voor nog meer mooie projecten