Badkamer met houtlook tegels

Binnenkijker badkamer met houtlook tegels

Stap binnen in de compacte (4,48 m²) badkamer van Lieke en Erik, voorzien van prachtige houtlook tegels. Een onverwachte lekkage versnelde hun zoektocht naar een nieuwe badkamer. Na een professioneel adviesgesprek, waarbij er vier ontwerpen gemaakt zijn, presenteren we hier het eindresultaat!

Jan van Sundert

In dit blogazine ga je de volgende onderwerpen vinden:

  • De wensen voor de nieuwe badkamer.
  • Hoe je deze wensen kan toepassen.
  • Het volledige verhaal van Lieke & Erik.
  • De 4 ontwerpen voor deze badkamer.
  • Tips van Lieke & Erik.

Jan van Sundert

Hoe je deze wensen toepast:

  • Maak prioriteiten! Bij deze specifieke verbouwing is er gekozen om geen bad te nemen omdat die vrijwel niet gebruikt werd. Door geen bad in de nieuwe badkamer te plaatsen hou je ontzettend veel ruimte over voor andere dingen! 
  • Om het gevoel van ruimte te creëren is er gekozen voor een volledige glazen douchewand. Hierdoor valt de douchewand bijna niet op en zie je de vloertegels doorlopen. Dit maakt dat de ruimte gevoelsmatig groter voelt dan hij in werkelijkheid is.
  • Aangezien het een verbouwing voor een familie met meerdere kinderen is, is er gekozen voor twee kranen i.p.v. 1. Zo kunnen meerdere mensen tegelijk zich klaarmaken.
  • Maak slim gebruik van de ruimte die je hebt! De wand boven de wc is vaak een ongebruikte plek, terwijl er genoeg handige manieren zijn om ook dit stukje effectief te gebruiken. Zo is er hier gekozen om kastjes boven het toilet te hangen.
  • Het kleurpallet van de badkamer is vrij neutraal en licht van kleur. Dit zorgt voor rust en eveneens een ruimtelijker gevoel in de badkamer.

Jan van Sundert

Het volledige verhaal en proces van Lieke & Erik

“Onze badkamer zat al in ons huis toen we hier in 2009 kwamen wonen. Dus hoe oud deze was, wisten we eigenlijk niet. Hij was niet echt onze smaak, maar het functioneerde. Totdat afgelopen zomer bleek dat er een lekkage zat naar een slaapkamer van onze kinderen. Toen moesten we toch met spoed op zoek naar een nieuwe badkamer.’’ 

Lieke en Erik zochten voor hun nieuwe badkamer vooral naar een manier om meer ruimte te creëren. Een manier waarop hun kinderen naast elkaar tanden kunnen poetsen, er genoeg opbergruimte is en geen benauwd gevoel wanneer je in de badkamer staat.

Een wastafel met twee kranen biedt uitkomst en tijdens het adviesgesprek kwam naar boven dat ze het bad steeds minder gebruiken. Om het gewenste van ruimte te creëren is er gekozen geen bad in de nieuwe badkamer te plaatsen, maar een royale inloopdouche met houtlook wandtegels.

Tot slot was er nog de wens voor voldoende opbergruimte in de badkamer, maar gezien de beperkte afmetingen van 220 cm x 220 cm moesten we hier creatief mee omgaan. In de 4 ontwerpen zie je vooral dat de opbergruimte in elk ontwerp anders is. Uiteindelijk werd er gekozen voor het onderstaande ontwerp.

Jan van Sundert

de ontwerpfase

Aan het definitieve ontwerp gaan vaak verschillende opties vooraf. Zoals we al eerder benoemde waren er in dit geval nog drie alternatieven (zie hieronder). Ontwerpen worden gemaakt in een 3D tekenprogramma waarmee je direct verschillende elementen kunt combineren. We vroegen Lieke en Erik naar hun ervaringen tijdens de ontwerpfase.

“Het was ten eerste erg leuk om mee te kunnen kijken, terwijl onze adviseur bezig was met tekenen. Daarna is het echter nog veel leuker! Je kan je dan echt gaan voorstellen en inbeelden hoe je eigen badkamer eruit kan gaan zien. Veranderingen waren ook zo ingetekend. Zo kon je goed afwegen wat je precies wilde. Toch de verwarming aan de linkerkant of aan de zijkant? Toch een kastje boven de wc of een losse kast? Dit was met een paar klikken met de muis zichtbaar en zodoende konden we goed bepalen wat we het mooiste vonden. Naderhand hebben we ook familieleden de 3D-tekening laten zien.’’

Jan van Sundert

Houtlook wandtegels in de douche

De wandtegels met houtlook in de douche vormen het meest opvallende element in deze badkamer. Hoewel hout en water op het eerste gezicht geen verstandige combinatie lijken, spreken we hier dan ook over houtlook in plaats van echt hout. De gebruikte tegels zijn keramisch en bootsen het uiterlijk van hout na. Zo kun je genieten van het effect en de uitstraling van hout, terwijl de tegels perfect bestand zijn tegen de hoeveelheid water in een douche.

Jan van Sundert

Tips van Lieke & Erik

“Onze tip is om langs meerdere badkamerwinkels te gaan en heel goed te kijken naar wat je wel en niet wil. Zodoende weet je al veel meer als je het gesprek aangaat met een verkoopadviseur en hoef je niet over heel veel punten nog lange discussies te voeren. Want er kwam toch meer bij waar we aan moesten denken in een nieuwe badkamer, dan wij zelf vooraf bedacht hadden. Zelf hebben wij diverse badkamer winkels bezocht, maar de showroom van Jan van Sundert steekt er echt met kop en schouders bovenuit! Een flinke oppervlakte met daarop heel veel badkameropstellingen. Dat zorgt zeker voor inspiratie! We hebben fijn rond kunnen kijken om alles af te wegen; wat wilden we wel, wat wilden we niet. Zodoende hadden wij bij de afspraak bij de verkoopadviseur heel duidelijk voor ogen wat we wilden in onze badkamer.’’

Jan van Sundert

jan van sundert in etten-leur

Jan van Sundert Keukens, Badkamers  en Tegels is al meer dan 50 jaar een begrip in de regio Breda en ver daarbuiten. Uit het hele land bezoeken mensen die op zoek zijn naar een nieuwe badkamer, keuken of gerelateerde producten de 5500m2 grote showroom in Etten-Leur. Het mooie van dit bedrijf is dat zij elke wens kunnen vervullen, badkamers en keukens van klein tot groot en van redelijk eenvoudig tot het topsegment. De geschiedenis van dit bijzondere familiebedrijf kan op hun eigen website lezen. 

 

Wil je meer zien van Jan van Sundert? Bekijk hier het OBLY profiel voor nog meer mooie projecten