OBLY tour: woonboerderij interieur

DURAN LIGHTING & INTERIORS Interieurontwerpers  

In het oosten van het land op een mooie idyllische plek in Gelderland ligt deze historische boerderij. Dit echte familiehuis miste eenheid en daarom was de vraag aan Duran Lighting & Interiors om een nieuw ontwerp voor de inrichting van deze prachtige boerderij te maken. Frank Duran heeft een fantastisch nieuw ontwerp gemaakt voor de herinrichting van dit huis, met uiteraard advies voor de juiste sfeer en gebruik van de juiste materialen en meubels. De gehele styling van het huis is gedaan door Duran lighting & interiors. Door nieuwe interieur items te combineren met de oude meubels van de familie is dit een mooi en zeer sfeervol geheel geworden met een persoonlijke touch.   

 Al sinds 1987 maakt Duran Lighting & Interiors hoge kwaliteit exclusieve lampenkappen, meubelen en accessoires en de mooiste totaalinterieurs. Met oog voor detail, gebruik van hoogwaardige materialen en het gebruik van ton-sur-ton tinten worden bijzondere projecten gerealiseerd. Geïnspireerd door kunst, cultuur, natuur en architectuur en het streven van de perfecte mix van eenvoud en vernieuwing zorgt dit er samen voor dat ieder ontwerp en iedere collectie kenmerkend is voor Duran. Ook staan zij bekend om de exclusieve en ondertussen zeer herkenbare lampenkappen. 

Bekijk hieronder de tour door de woning. We laten je door middel van tekst en mooie fotografie van Denise Zwijnen de nieuwe inrichting van de boerderij zien.

woonboerderij interieur

Alle ruimtes in de woning zijn een perfect bij elkaar passende eenheid geworden. Het gebruik van de natuurlijke materialen zoals hout, metaal en kurk passen helemaal bij de uitstraling van de boerderij. De ton-sur-ton kleuren zie je overal terug, in de meubels, de verlichting en zelfs het bijzondere behang. De gehele inrichting is geworden tot een echt Duran ontwerp, een Duran signature. Er is veelvuldig gebruik gemaakt van natuurlijke materialen, de robuuste houten tafel, de metalen kast en de oude zichtbare balken samen creëren veel sfeer. Een bijzonder item is de Bleu Nature lamp, deze is gemaakt van drijfhout met een handgemaakte kurken lampenkap van Duran. Boven de tafel hangt nog een opvallende koepellamp van Duran. Dit soort buitengewone items zorgen voor de fraaie look and feel van het huis.

In de woonkamer zijn meerdere bijzondere items te vinden. De gezellige openhaard tegenover de warme bank met de zorgvuldig gekozen kussens zorgen voor een warme en behaaglijke sfeer. In de woonkamer staat een metalen Boga koffietafel in old bronze van Duran en poefjes van Bleu Nature. De staande lampen zijn Casadesagne lampen met  bijzondere kappen van Duran. De kappen zijn gemaakt van bananenblad, dit materiaal komt later in de woning ook nog terug op de muren in de vorm van behang wat je onder meer in de eetkamer te ziet. De hangende lampen, de Baladrar lampen zijn uitgevoerd in old bronze, in een vaak terugkerende uitvoering in deze woning. 

woonboerderij interieur
woonboerderij interieur

Een echte eye catcher in deze woning is absoluut de houten Bleu Nature stoel. Deze grote opvallende stoel is gemaakt van drijfhout. Voor de bijzondere stoel staan twee Redonda tafeltjes van Duran in de uitvoering old bronze. Deze stoel is niet zomaar een stoel, er is door de stoel een plek om te relaxen en genieten gecreëerd. 

Op de foto met het houten bankje is het bijzondere en exclusieve behang goed te zien. Dit behang is gemaakt van hetzelfde materiaal als de staande lampen in de woonkamer, namelijk van bananenbladeren. Het bijpassende Velas windlicht is een item van Duran, uitgevoerd in old bronze. 

In de keuken is een eethoek gecreëerd, een fijne plek waar de familie ook in de keuken samen kan zijn. Het bankje is bekleed met leer, zodat deze past bij de Taburette stools. De lamp boven de tafel is een Montgo clear, eveneens van Duran.  Dit huis heeft een heerlijke eenheid gekregen waar het gezin nog eindeloos van kan genieten. Een tijdloze en stoere maar warme ambiance voor deze familiewoning. Duran lighting & interiors creëren en ontwerpen al sinds 1987  grote kwaliteit exclusieve lampenkappen, meubelen en accessoires en mooiste totaalinterieurs.    

De mooie sprekende en heldere fotografie van dit project is gedaan door Denise Zwijnen fotografie


Wil je meer zien van Duran Lighting & Interiors?Bekijk hier het OBLY profiel voor nog meer mooie projecten.

Ben je zelf professional en wil je ook een project in de spotlight zetten? Klik hier voor meer informatie.