9 x wandkast op maat

In dit blog laten we je zien wat er allemaal mogelijk is op het gebied van wandkasten. We horen je bijna denken wandkasten? Ja, het gaat dit keer helemaal over wandkasten en dan geen kasten die je standaard bij IKEA kan kopen, maar over wandkasten die speciaal op maat zijn gemaakt. Kasten die naast een functionele opbergfunctie je interieur extra sfeer geven, een geheel eigen meubel op maat met karakter.    

Een kast op maat maken en volledig naar wens, kan je het beste overlaten aan een gespecialiseerde vakman / interieurbouwer. Alle kasten in dit blog zijn ontworpen en gerealiseerd door Stefan Martens Maatwerk Interieur. Met een jarenlange ervaring en gevoel voor stijl en detail realiseren hij en zijn team al vele mooie interieurontwerpen.

1. WANDKAST MET OPENHAARD EN STALEN DEUREN   


Het eerste project wat we je laten zien is wat ons betreft ook gelijk de mooiste. De 
wandkast beslaat bijna de volledige breedte van de ruimte en is geplaatst in een nis. In de wandkast is op een stijlvolle manier de openhaard verwerkt en tussen de 2 wanden openslaande stalen deuren. In dit 'kasten' project is gelet op alle details wat het geheel een strakke en luxueuze uitstraling geeft.

2. WANDKAST OP MAAT MET INGEBOUWDE VERLICHTING   


Deze wandkast is een echte sfeermaker in de woning. Mede de verlichting in de kast krijg je s'avonds een huiselijk gevoel van warmte. Ook deze wandkast is uitgevoerd in zwart decolegno plaatmateriaal.

3. WANDKAST KAMER EN SUITE   

Deze wandkast ontworpen door Christel Smeets architect bna is weer totaal anders dan alle vorige kasten. In vroegere tijden had je in dit type herenhuizen vaak ensuite deuren. De deuren werden meestal achter kasten geschoven, zodat aan beide zijden van de deur opberg mogelijkheden waren. In deze woning zijn de kasten opnieuw ontworpen. De kasten hebben grote open vakken waardoor de klassieke woning toch een deels moderne uitstraling krijgt.

4. MAATWERK WANDKAST IN WOONKAMER   


De kast is uitgevoerd in gefineerd eiken, zwart gespoten en is voorzien van ongelijkmatig verdeelde open vakken en deuren. De deuren zijn voorzien van push to open systeem om het geheel een strakke uitvoering te geven. 

5. WANDKAST BOEKEN | BOEKENKAST   


Een boekenkast maar dan toch helemaal anders dan de standaard boekenkasten die we allemaal kennen. Deze wandkast op maat is meer dan een boekenkast. Een absolute eye-catcher in dit interieur.

6. WANDKAST MET KINDERBUREAU   

Deze wandkast is aan de onderzijde voorzien van kastdeuren met een push-open systeem. Aan linkerzijde van de kastenwand is een superleuk kinderbureau gerealiseerd waar de kinderen heerlijk aan kunnen knutselen en spelen.

7. WANDKAST IN SLAAPKAMER    

Deze wandkasten in de slaapkamer zijn speciaal voor deze ruimte ontworpen. Het betreft 2 hoge kasten met 4 deuren die op ongelijke hoogte ten opzichte van elkaar te openen zijn. In het midden tussen de hoge kasten is een ladekast geplaatst. Alles is ontworpen met veel oog voor detail zoals je kan zien aan de plinten en bijvoorbeeld de leren sluitingen.

8. WANDKAST MET SCHUIFDEUREN

Deze wandkast is geheel uitgevoerd in Decolegno plaatmateriaal in een luxe uitvoering. De kast is geheel op maat gemaakt in de ruimte tussen de keuken en de woonkamer. De verschillende ruimtes kunnen worden afgesloten middels schuifdeuren die in de kast zijn verwerkt. De kast is voorzien van gelijkmatige verdeelde open vakken en kastruimte.

9. WANDKAST MET TV-MEUBEL  

Ook deze wandkast is uitgevoerd in zwart Decolegno plaatmateriaal. De kast is samenspraak en naar wens van de klant ontworpen en gerealiseerd. De belangrijkste functie is het op een stijlvolle manier plaatsen van de TV.

Op zoek naar een vakman die je kan helpen met het ontwerpen en realiseren van een kastenwand volledig op maat? Bekijk Stefan Martens op zijn OBLY profielpagina.