Scheidingswand kantoor

De evolutie van kantoorinrichting: De bijzondere houten scheidingswand van Houtenroomdivider


Welkom bij OBLY.com, hét platform waar normaal gesproken uitsluitend residentiële projecten en inspirerende woonomgevingen centraal staan. Echter, we kunnen niet negeren dat de wereld van vandaag een verandering doormaakt, waarin wonen en werken steeds meer met elkaar verweven raken. Moderne kantoren transformeren zich tot aangename plekken om te werken, te creëren en elkaar te ontmoeten. 

Daarom zijn we verheugd om je dit bijzondere kantoorproject te presenteren dat we absoluut niet willen achterhouden. Het betreft een super tof ingericht kantoorproject met een opvallende, grote houten scheidingswand inclusief indrukwekkende 360° draaideuren. Dit project is een schitterend voorbeeld van hoe creativiteit en functionaliteit kunnen samenkomen om een werkomgeving te creëren die niet alleen esthetisch aantrekkelijk is, maar ook bijdraagt aan een productieve en inspirerende werkplek. De houten scheidingswand, met zijn prachtige vormgeving en kwaliteit, voegt warmte en natuurlijke schoonheid toe aan de ruimte. 

De 360° draaideuren zijn een meesterlijk element dat de ruimte een gevoel van openheid geeft terwijl het tegelijkertijd de mogelijkheid biedt om privacy te waarborgen wanneer dat nodig is. Dit stelt werknemers in staat om naadloos samen te werken en ideeën uit te wisselen, terwijl ze ook de ruimte hebben om zich te concentreren op individuele taken.

Scheidingswand kantoor

In 2022 zagen we een opmerkelijke trend in kantoorontwerp: de houten scheidingswand. Een van onze meest memorabele projecten van dat jaar was het ontwerpen van een indrukwekkende houten scheidingswand voor kantoorruimtes. Dit ontwerp was niet alleen uniek vanwege de grootte, maar ook vanwege de vier 360° draaibare deuren en een aparte deur.

Houten scheidingswand

Achtergrond van het unieke ontwerp

Dit project was verre van doorsnee. Alles eraan was grootser: de afmetingen, de technische uitdagingen, en de mate van samenwerking. We waren vereerd deel uit te mogen maken van zo'n inspirerend project, in samenwerking met enkele van de meest gepassioneerde interieurprofessionals.

Hoe het allemaal begon

In het vroege voorjaar van 2022 hebben Sascha Ter Haar van 88 Projects en Robin Sluijzer uit Amsterdam ons benaderd met de vraag of wij hun konden helpen met een kantoor scheidingswand voor een speciaal high-end kantoorproject. Sascha, een erkend interieurontwerpster en de drijvende kracht achter 88 Projects, werd ingehuurd door Sophie vd Schaft en Britt Hogenhuis van And media group. Ze hadden een duidelijk doel voor ogen: het inrichten van hun nieuwe kantoorruimte van maar liefst 1000m2 in Amsterdam. 

 Gezien de grootte van dit project was samenwerking cruciaal. Sascha en Robin Sluijzer van Studiosluijzer sloegen de handen ineen. Hun gezamenlijke expertise was essentieel voor het verbluffende eindresultaat.

Scheidingswand kantoor

De houten scheidingswand voor kantoren: Van idee naar werkelijkheid

Wat oorspronkelijk slechts een idee was, kwam tot leven in gedetailleerde Sketchup 3D-tekeningen. Deze tekeningen toonden een indrukwekkende houten scheidingswand die van vloer tot plafond reikte, compleet met vier majestueuze deuren die in elke gewenste richting kunnen draaien. Samen met de extra wand en deur resulteerde dit in een meesterwerk binnen het kantoorontwerp. Door het samenbrengen van talent en het overtreffen van verwachtingen, hebben we een functioneel en visueel verbluffende ruimte gerealiseerd. Mogelijk hebben we hiermee een prominente kantoortrend voor 2022 gezet.

Schedingswand kantoor
Schedingswand kantoor
Scheidingswand kantoor

Het doordachte design van de houten scheidingswand

Bij het creëren van een houten scheidingswand van dergelijke afmetingen is de stabiliteit cruciaal. Voor traditionele scheidingswanden in huishoudelijke of kleinere omgevingen vertrouwen we vaak op stelvoetjes die tussen de vloer en het plafond worden geklemd. Zakelijke settings met systeemplafonds maken deze benadering echter niet haalbaar. 

Gezien het gipsplaten plafond in dit project waren stelvoetjes evenmin bruikbaar. Met de expertise van Sascha, Robin en het team van JVM-design, kozen we voor een inventieve bevestigingsmethode: een 18mm MDF-strip aan het plafond, waarin nauwkeurige gaten zijn geboord die corresponderen met de scheidingswandposities. Vervangend voor stelvoetjes, gebruikten we draadeinden die perfect in deze gaten pasten, verzekeren van stabiliteit. De uitdaging van de 360° deuren werd ook op deze manier aangepakt, met extra bevestigingen aan de basis.

Scheidingswand kantoor
Scheidingswand kantoor
Scheidingswand kantoor

Dankzij de MDF-strip konden we een exacte hoogte van 2809 mm bereiken, wat zorgde voor een elegant lijnenspel van de horizontale delen van de wand. Met een indrukwekkende totale breedte van bijna 13 meter zijn alle wanden gemaakt van kwalitatief massief eiken. De gekozen matte transparante afwerking benadrukt de natuurlijke warmte van het hout en vormt een naadloze aanvulling op het kantoorinterieur.

Het kantoorpand met scheidingswand: Een samensmelting van innovatie en moderniteit

Het vernieuwde kantoor straalt nu een mix van vooruitstrevendheid en hedendaagse stijl uit. Dit design is afgestemd op de moderne werkmethoden: aparte zones voor sociaal contact, concentratie en productiviteit. Dankzij de houten scheidingswanden wordt niet alleen de geluidskwaliteit verhoogd, maar ook een rustgevende werkplek gecreëerd. De authenticiteit van materialen zoals massief hout van de wanden versterkt deze ambiance. Bovendien stimuleren de op maat gemaakte sociale zones de uitwisseling van gedachten en interactie onder medewerkers.

Scheidingswand kantoor
Scheidingswand kantoor
Schedingswand kantoor
Schedingswand kantoor
Schedingswand kantoor

Scheidingswanden van HoutenRoomdivider: Een harmonie van elegantie en beslotenheid

Is jouw kantoor te open, waardoor je voortdurend afgeleid wordt door de werkplekken van je collega's? HoutenRoomdivider heeft de perfecte oplossing met onze houten scheidingswanden voor kantoren. Deze scheidingswanden, specifiek voor kantoorruimtes, vormen de perfecte brug tussen open gesprekken en essentiële privacy. Breng een transformatie in je kantoor teweeg, segmenteer verschillende gebieden of voeg eenvoudigweg een touch van privacy toe met klasse. Onze scheidingswanden bieden meer dan alleen functionaliteit; ze zijn een belichaming van organische finesse. Gemaakt van duurzaam en hoogwaardig massief eikenhout, zijn ze een toegevoegde waarde voor elk kantoorinterieur. De warmte en gastvrijheid van hout, samen met zijn unieke patroon, schept een kalme en aangename werkomgeving.

Scheidingswand kantoor
Scheidingswand kantoor
Scheidingswand kantoor
Scheidingswand kantoor

De voordelen van een HoutenRoomdivider Scheidingswand

Mocht je je nog afvragen hoe onze scheidingswand je kantoor kan omtoveren, overdenk dan de volgende pluspunten: 

  • Persoonlijke privacy: Met de scheidingswand heeft iedereen zijn eigen stukje werkruimte. Geen verwarring over gedeelde items meer. Jouw bureau, jouw domein! 
  • Focus en doeltreffendheid: Creëer specifieke zones in je kantoor, elk met een eigen bestemming. Of het nu een werkstation of een ontspanningsplek is, je kantoor ademt nu kalmte en effectiviteit. 
  • Trendy uitstraling: Onze houten scheidingswanden zijn niet slechts handig, maar ook esthetisch verrijkend. Ze verlenen je kantoor een frisse, natuurlijke flair die zowel cliënten als bezoekers zal aanspreken.

Schedingswand kantoor
Schedingswand kantoor

Kies jouw afmeting met HoutenRoomdivider

Bij HoutenRoomdivider zijn we gespecialiseerd in maatwerk. Of je nu een scheidingswand voor een kleine keuken van 60 cm breed wenst of een massieve wand voor een groot kantoor van meer dan 15 meter, wij staan voor je klaar. Onze hoogteopties lopen van 1 meter tot 4,6 meter. Met ons is bijna elk idee haalbaar. Ben je gecharmeerd door ons assortiment en zoek je een stijlvolle houten scheidingswand voor je kantoor? Laat HoutenRoomdivider je bijstaan!

Ben je ook geïnteresseerd geraakt door dit bijzonder stijlvolle kantoorproject en ben je op zoek naar een mooie exclusieve houten scheidingswand voor in je kantoor? Neem vrijblijvend contact met ons op en we helpen je graag verder hello@houtenroomdivider.nl 

Minervum 7003  

4817 ZL Breda   

076-3031421 

Special Thanks: Sascha ter Haar | 88 Projects & Robin Sluijzer | Studio Sluijzer