Maatwerk badkamer

Badkamerspecial | Maatwerk badkamer

De badkamer die we in dit project in de spotlight zetten heeft een prettige en veelvoorkomende afmeting van 3,15 meter x 2,21 meter = 7 vierkante meter. Vanwege de afmeting hebben de bewoners ervoor gekozen om geen bad te plaatsen maar juist de ruimte optimaal te benutten met een grote inloopdouche, toilet in de badkamer en op de verdieping en badkamermeubel.

Professionals zoals Van Sundert kunnen je goed adviseren om de beschikbare ruimte in een badkamer optimaal te benutten en hoe je van een kleine badkamer / standaard badkamer formaat optisch toch een grote ruimte maakt.

Maatwerk badkamer

Enkele handige tips om een kleine badkamer / standaard badkamer groter te laten lijken 

  • Grote spiegels: Plaats een grote spiegel aan één muur van de badkamer. Dit zal niet alleen meer licht weerkaatsen, maar ook de illusie van diepte creëren, waardoor de ruimte ruimer lijkt. In deze badkamer is een grote ovale spiegel geplaatst met sfeerverlichting erachter. 
  •  Hangende opslag: In deze badkamer zie je dat er is gekozen voor een stijlvol “zwevend” badkamermeubel. Dit opent de vloerruimte en creëert een gevoel van ruimte. 
  •  Transparante douchewanden: Als je een douchecabine hebt of inloopdouche zoals hier, overweeg dan een transparante douchewand of een glazen douchewand. In deze badkamer is een trendy glazen wand geplaatst met een zwart frame wat weer goed combineert met de zwarte kranen van de douche en wastafel. 
  •  Grote tegels: Gebruik grote tegels op de vloer en wanden in plaats van kleine tegels. Dit minimaliseert de voegen en geeft een gevoel van een grotere, meer samenhangende ruimte.

Maatwerk badkamer

Beauty is in the details!

Deze badkamer straalt een aangename en serene sfeer uit. Deze sfeer is voornamelijk gecreëerd door het gebruik van de vloer en wandtegels. Wij zijn echt fan van het bekende  Spaanse merk Porcelanosa. De wandtegels in dit project zijn echt de blikvanger, prachtige matte Porcelanosa wandtegels in 45x120 cm met reliëf. Van een afstand lijkt het bijna op een geweven behang of hout.  

Mooi is het dat deze tegels in dit project aan zijde zijn toegepast. Op deze manier gaat hier alle aandacht naar toe. De Overige muren zijn neutraal uitgevoerd met grijze tegels (60 x 120 cm.) zodat er een mooi contrast ontstaat. Doordat de lijnen in deze tegel horizontaal lopen, maakt dit de badkamer optisch langer. Zo zie je maar dat slim gebruik maken van een lijnenspel een kleine ruimte groter kan laten aanvoelen. Professionele ontwerpers zoals Van Sundert begrijpen dit soort detailleringen perfect en kunnen jou als consument goed helpen met advies en het exclusief leveren van tegels van bekende merken zoals Porcelanosa.  

Het gebruik van grotere tegels (Tip 4) is een trucje om een kleine badkamer groter te laten lijken. Bij het gebruik van kleinere tegels heb je meer voegen wat een badkamer optisch kleiner kan laten lijken. Verder heeft een grote tegel minder voegen wat ervoor zorgt dat schoonmaken iets minder werk is.

Maatwerk badkamer
Maatwerk badkamer

badkamermeubel

Het badkamermeubel is uitgevoerd in een elegante, matte witte kleur, zonder zichtbare grepen voor een strakke en moderne uitstraling. Deze heeft aan de rechterzijde smalle open vakken waar op dit moment handdoeken in liggen. Dit is net zoals de nis een plek waar je toch wat persoonlijkheid kan laten zien in de verder rustige badkamer. Je hebt hier de ruimte om decoratieve items te plaatsen zoals inderdaad gekleurde handdoeken, maar een mooi flesje parfum zou ook niet misstaan. 

Wederom helpt dit badkamermeubel om de ruimte groter te laten voelen. Door voor één grote lade te gaan wordt het lijnenspel niet onderbroken en geeft dit op het oog meer rust. De lange lijnen die bij het badmeubel gelijk lopen met de lijnen op de wandtegel helpen eveneens (Tip 2). 

 De enkele wastafel, stijlvol geïntegreerd in het mat witte oppervlak van polystone, straalt eenvoudige schoonheid uit. Polystone is niet alleen duurzaam, maar heeft ook een zijdezachte afwerking die de algehele uitstraling van de badkamer verbetert. De kraan is een black edition inbouw wastafelmengkraan met gebogen uitloop en rozet model in de kleur mat zwart.

Maatwerk badkamer

Boven het badmeubel hangt een ovale spiegel met warm ambiance led verlichting en sensor. De sensor maakt het gemakkelijk om de verlichting aan te passen zonder de spiegel aan te raken, wat handig is tijdens de dagelijkse badkamer routine. De ovale spiegel is gekozen omdat deze een zachtere en meer organische vorm heeft dan een vierkante spiegel. Hierdoor toont deze verfijnder en biedt het een interessant contrast en visueel evenwicht in een badkamer met veelal rechte lijnen en hoeken. 

De ovale vorm kan ook een illusie van meer ruimte creëren omdat de zachte rondingen in de spiegel een gevoel van beweging en ruimtelijkheid kunnen oproepen. (Tip 1) 

Een stopcontact is een belangrijk item voor bijvoorbeeld het gebruik van een Föhn. Dit is vaak een item dat we niet zo mooi vinden en ook niet graag in het oog zien springen. Vandaar dat de adviseur het stopcontact tussen het badmeubel en de douchewand geplaatst heeft. Hij valt zo niet op en wanneer je de badkamer in loopt valt hij weg achter het badmeubel. Stopcontacten zijn echter wel altijd nodig in een badkamer. Dankzij de hoogte is het stopcontact nog steeds makkelijk te gebruiken.

Maatwerk badkamer

In de inloopdouche valt direct het zwarte profiel rondom de glazen wand op. Deze voegt een stijlvolle touch toe die perfect past bij de zwarte regendouche set en de mat zwarte wastafelkraan. Ook is er bewust gekozen voor een grote glazen wand zodat de doorkijk in de badkamer niet belemmerd wordt. Ook zo zorg je er weer voor dat de badkamer groter voelt i.p.v.. kleiner dan hij werkelijk is. (Tip 3)

De regendouche set is ook in mat zwart uitgevoerd en biedt een luxe douche-ervaring. Met de handdouche kun je kiezen uit drie verschillende waterstralen standen, waardoor je de douche kunt aanpassen aan jouw voorkeuren. Kortom, een stijlvolle en functionele doucheopstelling voor dagelijks genot.

toilet opstelling

Een kleine nis in een douche of badkamer is tegenwoordig niet meer weg te denken. Ook in deze badkamer is deze geplaatst boven het toilet. Er is een perfect plekje ontstaan voor decoratie. Hier kun je goed wat persoonlijke accenten toevoegen, zoals decoratieve items, die de badkamer een unieke en warme uitstraling geven. Het is een slimme manier om de badkamer eenvoudig aan te kleden en meer karakter te geven. 

De toiletopstelling valt op door zijn mat witte kleur en het 'muurtje' achter het toilet dat doorloopt tot aan de deur en het plafond, wat zorgt voor een rustig ontwerp.

Maatwerk badkamer

design radiator instamat

In moderne badkamers is een radiator al lang niet meer alleen functioneel. Tegenwoordig worden radiatoren niet alleen gewaardeerd vanwege hun functionaliteit, maar ook vanwege hun esthetische waarde - ze zijn ware designstukken geworden. Instamat is zonder twijfel de marktleider binnen deze branche en heeft ook dit project voorzien van een prachtige designradiator. 

Dit badkamerontwerp combineert functionaliteit met een verfijnde uitstraling, waardoor het een ontspannende en moderne ruimte is om jezelf klaar te maken voor de dag of om 's avonds tot rust te komen. Samenwerken met professionals zoals Van Sundert en Instamat kan een geweldige manier zijn om je badkamerproject tot een succes te maken.

Maatwerk badkamer
Maatwerk badkamer

De designradiator tegenover de douche, een Instamat PANEEL TV straalt niet alleen warmte uit, maar voegt ook een vleugje stijl toe aan de badkamer. Met zijn zachte zwarte kleur, zijbekleding en wandconsoles vormt hij een naadloos geheel met het interieur. Daarnaast is de radiator in deze badkamer voorzien van drie handige Instamat handdoekknoppen in geborsteld RVS, zodat je altijd bent verzekerd van een warme handdoek of badjas.  

Dit badkamerontwerp combineert functionaliteit met een verfijnde uitstraling, waardoor het een ontspannende en moderne ruimte is om jezelf klaar te maken voor de dag of om 's avonds tot rust te komen.

Maatwerk badkamer


Samenwerken met professionals zoals Van Sundert en Instamat kan een geweldige manier zijn om je badkamerproject tot een succes te maken!

In de hele badkamer komen de zwarte items terug die een stoer effect geven. Van Sundert heeft ook de keuken in deze woning ontworpen en gerealiseerd. Ook in de keuken en de rest van de woning komen zwarte items overal terug. 

Maatwerk badkamer

Jan van Sundert Keukens, Badkamers en Tegels is al meer dan 50 jaar een begrip in de regio Breda en ver daarbuiten. Uit het hele land bezoeken mensen die op zoek zijn naar een nieuwe badkamer, keuken of gerelateerde producten de 5500m2 grote showroom in Etten-Leur. Het mooie van dit bedrijf is dat zij elke wens kunnen vervullen, badkamers en keukens van klein tot groot en van redelijk eenvoudig tot het topsegment. De hele geschiedenis van dit bijzondere familiebedrijf kan je hier lezen.   

Wil je meer weten over wat Jan van Sundert Keukens, Badkamers en Tegels voor jou kan betekenen, klik dan hier

Op de site van Instamat kan je alles terugvinden over designradiatoren.