Comfortabele slaapkamer inrichten

Comfortabele slaapkamer inrichten

Een goede nachtrust is erg belangrijk. Voldoende slaap heeft een positief effect op je gezondheid en zorgt voor een betere concentratie. Je kunt jouw slaapkwaliteit verbeteren door eens kritisch naar je slaappatroon te kijken, maar ook door de inrichting van je slaapkamer flink aan te pakken. Zowel bewust als onbewust heeft het interieur van jouw slaapkamer namelijk invloed op jouw nachtrust. In deze blogpost lees je een aantal tips om jouw slaapkamer comfortabel in te richten. Van het aanschaffen van een watermatras tot het bepalen van het juiste kleurenpalet. 

Watermatras

Investeer in een comfortabel bed

Het bed is vanzelfsprekend het belangrijkste onderdeel van een comfortabele slaapkamer. Kies een type bed dat aansluit bij jouw persoonlijke voorkeuren, lichaam en slaaphouding. Kijk bijvoorbeeld eens naar de mogelijkheden van luxe waterbedden. Een watermatras ondersteunt het gehele lichaam en voorkomt dat je last krijgt van drukpunten. Waterbedden zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en stabilisaties, waardoor er altijd een comfortabel bed te vinden is voor jouw wensen.


Creëer voldoende opbergruimte

De slaapkamer is een plek om helemaal tot rust te komen. Je kunt je veel beter ontspannen als de ruimte niet rommelig is. Ruim daarom regelmatig de rondslingerende kleding en spullen op. Dit wordt een stuk eenvoudiger als er voldoende opbergruimte aanwezig is. Schaf gerust een extra kast aan of maak slim gebruik van de ruimte met een aantal opbergmanden. 


Kies een rustig kleurenpalet

Kleur heeft veel invloed op je gemoedstoestand en daarmee ook op je nachtrust. Maak in de slaapkamer vooral gebruik van rustige, zachte en gedempte kleuren. Stel van tevoren een mooi kleurenpalet samen waar je tijdens het shoppen op terug kunt vallen. Kom je er zelf niet uit? Vraag dan om persoonlijk interieur- en kleuradvies bij een professional. 


Leg een vloerkleed neer

Leg een vloerkleed neer Vooral in de winter is het onaangenaam om met je blote voeten op een koude vloer te stappen. Je maakt de slaapkamer eenvoudig nog comfortabeler door een vloerkleed naast of onder je bed te leggen. Dit draagt tegelijkertijd bij aan een gezellige sfeer. Zorg ervoor dat het kleed goed aansluit op het rustige kleurenpalet.


Maak gebruik van sfeerverlichting 

Voor het samenstellen van een outfit of het lezen van een boekje heb je natuurlijk goede verlichting nodig, maar zachte sfeerverlichting is net zo belangrijk in de slaapkamer. Wissel felle lampen met helder licht daarom af met sfeerverlichting in een warme kleurtemperatuur. Je kunt eventueel nog een dimmer toevoegen om ook de intensiteit van het licht aan te passen.