Zelfbouw villa interieur

Femkeido is de interieur professional die we in dit blog in de Spotlight zetten. Misschien ben je al bekend met hen, vanwege hun succesvolle Instagram-account of nog helemaal niet, in dit blog gaan we nader kennis maken. Femkeido kan het beste worden omschreven als een veelzijdige duizendpoot. Terwijl de meeste bedrijven zich specialiseren in één discipline, zoals interieurontwerp of interieurbouw, of een winkel hebben, combineert Femkeido al deze 3 disciplines onder één naam. Een letterlijk kleurrijke naam, kleur als een rode draad die je terugziet in al hun ontwerpen. Een groot deel van de klanten komt ook voor de frisheid van hun kleuren, voor interieur die kleurrijk en in balans zijn. 

Zelfbouw villa interieur

Klanten helpen om ideeën om te zetten in werkelijkheid, bij te staan met hun jarenlange kennis op het gebied van interieurontwerp en deze ideeën om te zetten in producten. Producten altijd in de vorm van maatwerk zoals kastenwanden, keukens enz enz. Een gedurfd concept met als uitgangspunt dat een fijn interieur belangrijk is. Het gaat hierbij niet puur om de esthetiek maar om de juiste toepassing van de woning voor jou en je gezin. Niet alleen een mooi plaatje, maar een woning die klopt.

Zelfbouw villa interieur

De uitdaging van een vrijstaand huis: interieurontwerp van begin tot eind

De opdrachtgever van Femkeido kreeg de kans om een kavel te kopen met een geweldig uitzicht op het IJmeer en hun geliefde IJburg in Amsterdam. Samen met Broos de Bruijn Architecten bouwden zij een prachtig huis op deze bijzondere plek in Muiden met zelfs een eigen eilandje. Femkeido verzorgde het interieurontwerp en de inrichting. Met de mooie zichtlijnen van de architect in gedachten maakten wij het ontwerp voor alle drie de verdiepingen.

Zelfbouw villa interieur
Zelfbouw villa interieur

Het huis heeft geweldige grote, hoge ruimtes met een fantastisch (uit)zicht op de natuur rondom. Vanuit deze woning beleef je de natuur pas echt; de seizoenen en de waterrijke omgeving maken dit huis extra bijzonder. De grote uitdaging was om deze grote en hoge ruimtes sfeervol en ook praktisch in te richten. En heel belangrijk: om er een echt thuis van te maken. Door te werken met grote gebaren en volumes in diverse maatwerk elementen, heeft Femkeido een praktische indeling gecreëerd. Wat vooral in het het oog springt is de eikenhouten lambrisering van de eerste verdieping die doorloopt tot in de nok van het huis. Een maatwerk lambrisering opgebouwd uit latten die een open karakter hebben maar toch ook zorgen van een scheiding van ruimtes. Deze lambrisering maar ook bijvoorbeeld de kastenwand met de TV erin verwerkt, de maatwerk keuken en de en-suite boekenkast zorgen tegelijkertijd voor knusheid. Ook de natuurlijke tinten, zachte materialen, de juiste verlichting en mooi meubilair brengen sfeer in het huis.

Zelfbouw villa interieur

Natuurlijke tinten als leidraad in het ontwerp.

In het ontwerp van deze villa waren natuurlijke tinten de leidraad om een warm en gezellig thuis te creëren dat naadloos (aansluit) bij de omliggende natuur. Het doel was om een rustgevende sfeer te creëren. Om deze sfeer te bereiken is veel natuurlijk materiaal zoals hout toegepast. Er werd veel aandacht besteed aan het vinden van de juiste kleuren om de verschillende ruimtes een gevoel van samenhang te geven.

Zelfbouw villa interieur
Zelfbouw villa interieur
Zelfbouw villa interieur
Zelfbouw villa interieur
Zelfbouw villa interieur

Over dit project is nog veel meer te vertellen maar geniet vooral van de mooie fotografie van Laura Emma .

Zelfbouw villa interieur
Zelfbouw villa interieur
Zelfbouw villa interieur
Zelfbouw villa interieur

Conclusie

Femkeido verzorgde het interieurontwerp en de inrichting van alle drie de verdiepingen. Kleurenpsychologie, materialen en maatwerk zijn de 3 belangrijke factoren geweest bij het creëren van de gewenste sfeer en functionaliteit van dit interieur. Door te werken met grote gebaren en volumes in diverse maatwerk elementen, heeft Femkeido een praktische indeling gecreëerd en de architectuur van het gebouw benadrukt. Het resultaat is een prachtig interieur dat sfeer ademt en perfect past bij de omgeving. 

Heb je zelf verbouwplannen of ben je juist op zoek naar een kastenwand die volledig voor jou op maat is gemaakt in een stijlvolle kleur? 

Wij zeggen: neem dan vrijblijvend contact op met Femkeido. Leuke en aardige professionals die jou zeker kunnen helpen! 

Contact Femkeido 

Herenstraat 133 2271 CD Voorburg 

Telefoonnummer: 070 – 415 85 91 

E-mail: contact@femkeido.nl 

Femkeido.nl