Verbouwing jaren '30 villa

Interieurbouwers

Uniek wonen aan een van de statigste lanen van Breda in een vrijstaande karakteristieke jaren '30 villa dichtbij het centrum, scholen en uitvalswegen. Met deze bewoordingen zou een makelaar waarschijnlijk deze prachtige villa beschrijven bij een verkoop. 

Wat ons betreft komt een omschrijving als deze helemaal overeen met de werkelijkheid. De villa is groot maar komt heel sierlijk over. Vele mooie elementen zoals de jaren '30 erker aan de voorzijde, die helemaal doorloopt in een balkon op de eerste verdieping, onderverdeelde ramen met luiken en de grote dak overstek maken deze woning uniek.

Foto van voor de renovatie

Voordat de nieuwe bewoners de woning betrokken is de woning lang bewoond door een oudere dame die geruime tijd niks meer aan de villa heeft gedaan. Met andere woorden, de woning was behoorlijk gedateerd toen de huidige bewoners de woning kochten. Werk aan de winkel dus voor een team van gespecialiseerde vakmensen. Wij spraken uitgebreid over de renovatie met Evert Louwerse van Louwerse de Jong en Ivo de Bruin van Studio PUUR NL. Zij waren samen met  interieurontwerper Ron Renette verantwoordelijk voor de renovatie.

Artist impression studio PUUR NL

Studio PUUR NL heeft een ontwerp gemaakt om de ruimtelijke indeling van alle verdiepingen aan te passen waarbij vooral de begane grond grondig is aangepast. De aanbouw is de absolute eye-catcher van het huis geworden. De aanbouw is zeer bijzonder aangezien de gehele originele begane grond achtergevel verdwenen is en het pand lijkt te leunen op het luchtledige/glazen. Optisch lijkt het of de aanbouw los van het huis staat en het dak van de aanbouw 'zweeft'. De aanbouw versterkt het huis door het los te laten.

Door de voordeur betreed je een portaal (hal) die aansluit op de gang die via een mooie stalen taatsdeur toegang geeft tot de keuken, TV-deel en de grote ruimtelijke aanbouw. 

Door de hoogte en grootte van de ramen krijg je een zeer ruimtelijk gevoel wat nog extra versterkt wordt door de lichtstraat over de volledige breedte van de aanbouw.

Louwerse de Jong was verantwoordelijk voor al het maatwerk in het interieur. De gehele keuken is op maat gemaakt voor deze woning. Het keukenblad is van ®Corian en geheel naadloos vervaardigd. Het keukenrek van staal is een typisch ontwerp van Louwerse en om deze reden ook genaamd: Louwerse de Jong Signature keukenrek. In het keukenrek is een geïntegreerde afzuiging verwerkt. De afzuiging voorzien van een plasma filter. Dit is een recirculatie systeem welke de lucht ioniseert, en op deze manier de lucht op moleculair niveau filtert.

Alle wanden die je ziet en en de delen onder het keukeneiland zijn van eiken fineer. De wanden zijn vanwege de grootte hoogte van de ruimte op een 'menselijke' maat van 2,40 meter gemaakt. Alles sluit precies op elkaar aan zodat je mooie zichtlijnen hebt en het een geheel vormt. De wanden zijn precies even hoog als de stalen pui van de aanbouw. Een groot deel van de vloer is monolitisch beton en loopt van binnen door naar buiten. De wand rechts van je wanneer je binnenkomt doet dienst als TV-meubel en tevens als roomdivider met ingebouwde haard. In dit deel ligt een mooie visgraat vloer.

Ook voor de badkamers zijn kosten nog moeite gespaard. Op de foto's hieronder de badkamer die op de zolder is geplaatst. In alle badkamers zijn de bladen van ®Corian en volledig op maat gemaakt.

Ook de badkamer op de eerste verdieping ademt een en al luxe en sfeer. In deze badkamer is ook weer alles op maat en zijn de bladen van ®Corian.

Denise keus fotografie heeft de prachtige fotografie van dit project verzorgd.

Wil je in contact komen met studio PUUR NL of Louwerse de Jong?

Contact gegevens: 

Studio PUUR NL | info@studio-puur.nl | 

076 7850360 Louwerse de Jong | info@louwersedejong.nl | 0162 692813