Ensuite jaren 30

Op OBLY.com publiceren we regelmatig blogs over complete metamorfoses van ‘jaren 30 woningen. Ook dit keer nemen we je graag mee naar een geslaagde renovatie van een benedenverdieping van een jaren 30 woning. Ditmaal naar een ontwerp van Ellen Herber Interieurvormgeving. vallen. Helaas heerste in de jaren-70 van de vorige eeuw een ander schoonheidsideaal en zijn veel van deze elementen verwijderd.   

De jaren 30 woning uit dit blog is gelegen in een grote stad in het zuiden des lands. De benedenverdieping was qua indeling nog bijna origineel. Een vrij donkere en gedateerde woonkamer en een smalle apart gesitueerde keuken die in de volksmond ook wel een “pijpenlaatje’’ wordt genoemd. De bewoners hadden een aantal wensen waaronder de voornaamste: het creëren van meer licht én vooral meer ruimte door het betrekken van de keuken bij de woonkamer.  

Opdrachten als deze zijn aan Ellen Herber meer dan toevertrouwd. In haar carrière als interieurvormgever heeft zij in de loop der jaren een mooi portfolio opgebouwd met daarin meerdere complete renovaties. Voor de renovatie van deze jaren 30 woning heeft zij een complete nieuwe indeling getekend en een meubilerings plan gemaakt. Voor de realisatie is nauw samengewerkt met Interieurrr en Van der Pluijm Haard & Schouw.   Aan de hand van foto’s van tijdens de renovatie en het eindresultaat laten we je precies zien wat er allemaal is gedaan en hoe mooi de jaren-30 woning is geworden.
ensuite jaren 30

Kamer en suite interieurbouw is de herontdekker van de kamer en suite in het Nederlandse interieur. Sinds 2004 bouwen zij klassieke kamer en suite kasten en schuifdeuren terug in oude panden waar ze in de jaren ’70 en ’80 uit zijn gesloopt, maar ook in nieuw gebouwde woningen.    

De enorme collectie aan profielfrezen van oude profiellijsten en paneeldeuren, zorgt ervoor dat Kamer en Suite altijd iets passends kunt maken. Ze werken uitsluitend met het beste materiaal namelijk massief hout. De doelstelling is dan ook om een kamer en suite zo te bouwen dat niet te zien is dat het later aan het pand is toegevoegd. Kamer en Suite verzorgt het ontwerp, de productie en de plaatsing

ensuite jaren 30
ensuite jaren 30
ensuite jaren 30

Wij zijn liefhebbers van jaren-30 woningen en zeker ook van en-suite kamers, net als Kamer en Suite, maar waarom zijn deze ensuite kasten zo populair?   

Ik quote Kamer en Suite:   

De suite met dubbele deuren tussen de voor- en achterkamer, in de 18de eeuw ontstaan, werd in de 19e eeuw vrijwel standaard toegepast in de woonvertrekken bij de luxe woonhuisarchitectuur. Vanaf de industrialisatie in Nederland, rond 1870, deden de schuifdeuren hun entree en werden “kamers en suite” ook de norm in de woningen van de gegoede burgerij. Dit bleef het geval tot de tweede wereldoorlog. Vanaf de wederopbouw werd de kamer-en-suite nauwelijks meer toegepast, omdat er zo snel en goedkoop mogelijk gebouwd moest worden.   

In de jaren ‘60 en ‘70 van de vorige eeuw werden veel gesloopt. Tegen het einde van de vorige eeuw kwam de waardering voor oude details in het algemeen, en ook de praktische voordelen van de ensuite weer terug. Vandaag de dag zoeken niet alleen eigenaars van oude huizen meer “cachet”, maar ook klanten met nieuwbouwhuizen ontdekken de voordelen van de kamer en suite.

ensuite jaren 30
ensuite jaren 30
ensuite jaren 30

Ben je op zoek naar een échte en ervaren professional die je kamer en-suite kan renoveren, reproduceren of helemaal nieuw ontwerpen? Bekijk hier het OBLY profiel van Kamer en Suite.