Blauwstaal keuken


Fred Constant ontwerpt al meer dan dertig jaar exclusieve, handgemaakte maatwerk interieurs. Alle ontwerpen hebben de echte Fred Constant signatuur. Zijn unieke manier van ontwerpen en de liefde voor natuurlijke eenvoud komen duidelijk terug in hun designs. Hij werkt natuurlijk niet alleen, hij heeft een team met getalenteerde vakmensen en ontwerpers om zich heen, waaronder nu zelfs de 2e generatie, zijn dochter Elisabeth. 

De focus van het bedrijf ligt tegenwoordig op maatwerk keukens. De wens van de klant is erg belangrijk, unieke keukens ontwerpen is mensenwerk. Precies die specifieke wens kunnen vertalen in een ontwerp. Fred Constant zorgt ervoor dat iedere keuken precies aansluit bij de wensen van de klant. Er wordt gewerkt met de mooiste materialen die overal vandaan komen. Mooi Italiaans marmer, Frans eikenhout, Noord-Amerikaans Barnwood en Zuid-Amerikaans Tabacca-hout zijn enkele voorbeelden van de exclusieve materialen die iedere keuken een eigen uitstraling kunnen geven. Maar ook bijvoorbeeld brons, rvs en blauwstaal zijn materialen die vaak worden gebruikt. 

De keukens worden helemaal klaar voor gebruik afgeleverd, overal wordt aan gedacht, ook alle apparatuur. Omdat het materiaal elke keer anders is, is ieder project uniek. 

We laten je in dit blog een bijzondere keuken uitgevoerd in blauwstaal zien.

Blauwstaal keuken

De eigenaren van deze mooie keuken wonen in een ruime twee onder een kap-woning. De blauwstalen keuken is aan de voorzijde van het huis gesitueerd, maar toch zit je besloten door de diepe voortuin.

Het keuken-eiland staat op het hart van de erker en de grote ovale tafel staat nu waar de keuken in eerste instantie gesitueerd was. Door deze veranderingen staat de keuken nu meer in verbinding, het lijnenspel is goed uitgedacht. 

Blauwstaal keuken

De custom made keuken is recht en strak. Door deze te combineren met ronde accessoires ontstaat er een mooie mix. Zo is de keuken niet alleen industrieel, maar ook heel gezellig.

De bewoners van deze woning hebben een eigen fotostudio. Ze hebben een goed gevoel voor design en een uitgesproken smaak voor het interieur. Dit is iets wat terug te zien is bij de aankleding van de woning.

Blauwstaal keuken
Blauwstaal keuken

De handgemaakte keuken is uitgevoerd in blauwstaal. De fronten zijn op maat gemaakt, evenals de handgevormde grepen van hetzelfde materiaal. Blauwstaal is een warmgewalst staal. Op het staal ligt een laagje dat de blauwachtige gloed creëert. Het is erg populair in de interieurbranche en past erg mooi in deze keuken. 

Het werkblad is van richtingloos geborsteld rvs en is vrij dun, met een ingelaste spoelbak. Het bijzondere fornuis is van Steel Cucine (Genesi) met dichte rvs deuren. Dit is expres zo geïmplementeerd zodat er geen glas van de ovens in het zicht zit, je ziet alleen maar metaal. Er is een Amerikaanse koelkast ingebouwd, deze heeft dubbele deuren en natuurlijk grote vrieslades die zijn afgewerkt met blauwstaal, geheel in stijl van de rest van de keuken. 

Het eiland in de keuken is echt een werkeiland, met een koof ten behoeve van de verlichting. Om het geheel af maken ligt er op de vloer een grijze, betonachtige tegel en de muren zijn afgewerkt met Farrow and Ball in een zachte teint.

Blauwstaal keuken
Blauwstaal keuken
Blauwstaal keuken

Wil je meer zien van Fred Constant? Bekijk hier het OBLY profiel voor nog meer mooie projecten.

Ben je zelf professional en wil je ook een project in de spotlight zetten? Klik hier voor meer informatie.