Cora techniek

Vakmanschap in beeld - Cora Techniek      

In dit blog nemen we je mee in de wereld van Solid Surface en het familiebedrijf Cora Techniek die al meer dan 15 jaar dé experts zijn op het gebied van bewerken en toepassen van Solid Surface in de mooiste interieurs.  

Solid Surface materialen als Corian® en HI-MACS zijn een steeds bekender fenomeen binnen de interieur en maakindustrie en zie je steeds vaker terug in vooral badkamers en keukens. Waarschijnlijk ken je wel de mooie witte vrijstaande baden en wasbakken in badkamers of de keukeneilanden met de witte bladen en zijwanden (of stollen in vaktermen). Solid Surface is massief, niet poreus en verkrijgbaar in talloze kleuren. Het materiaal is elegant, buitengewoon duurzaam en leent zich voor vrijwel elke toepassing. Door verwarming van het materiaal is het te bewerken tot de mooiste organische of strakke ontwerpen. 

Cora techniek

We namen een kijkje bij het bedrijf Cora Techniek in Asten | Noord Brabant. Het bedrijf acteert als een van de weinige in Nederland als specialist in de verwerking van het unieke materiaal Solid Surface. Maar wat maakt het materiaal nu zo bijzonder? En wat is de kracht van dit familiebedrijf? Lees verder en maak kennis met.     

Stukje geschiedenis:  Begin jaren negentig kwam Gerard Idzes, de oprichter van Cora Techniek, voor het eerst in aanraking met Corian®. Hij was zo gecharmeerd van het materiaal dat hij in 2001 besloot voor zichzelf te beginnen met een onderneming gespecialiseerd in Solid Surface toepassingen. Anno 2018 is het bedrijf uitgegroeid tot 15 werknemers en is een begrip binnen de interieurwereld. Vele bedrijven zoals keukenontwerpers en interieurbouwers weten de weg naar Asten feilloos te vinden. 

Maik en Dennis Idzes zijn de 2e generatie binnen het bedrijf waarbij Dennis zich bezighoudt met de operationele bedrijfsvoering en productie en Maik zich voornamelijk richt op de commerciële bedrijfsvoering.   

Solid Surface zit bijna in het bloed bij de familie Idzes. De missie van Cora Techniek is om door middel van de hoogste kwaliteit in verwerking, de wereld kennis te laten maken met de schoonheid van Solid Surface materialen. Cora Techniek is gespecialiseerd en gecertificeerd in het verwerken van verschillende Solid Surface merken op acryl basis. 

Gerenommeerde merken waar Cora Techniek graag mee werkt zijn DuPont™ Corian® en Lg Hi-Macs®. Duurzame Solid Surface merken als DuPont™ Corian® en LG Hi-Macs® zijn unieke materialen door de bewerkelijkheid, herstelbaarheid en onderhoudsvriendelijkheid.

Cora techniek
Cora techniek


Cora techniek

De kracht van Cora Techniek   

Als familiebedrijf heeft Cora Techniek door de jaren heen een solide basis aan kennis en kunde opgebouwd waardoor zij vrijwel ieder project met een subliem eindresultaat kunnen afsluiten. Met een passie voor perfectie staat het team dagelijks klaar om eindproducten zo goed mogelijk af te werken.   

De constante drang tot innovatie en nieuwe bewerkings-mogelijkheden te ontwikkelen hebben eraan bijgedragen dat Cora Techniek de afgelopen jaren een gestage groei heeft doorgemaakt en beschikt over 3- assige en 5-assige CNC machines, diverse ovens om te thermovormen en heeft de middelen om Solid Surface zowel vacuüm als hydraulische te persen.   

Een gezonde gezamenlijke passie om constant de hoogste kwaliteit af te leveren is waar Cora Techniek voor staat. Door de diverse mogelijkheden van het materiaal is Cora Techniek in diverse segmenten actief. Zij acteren als werkbladen fabrikant voor diverse keukenontwerpers, maken badkamermeubels en wastafelbladen geheel op maat voor sanitair- en badkamerspeciaalzaken en stellen zich op als toeleverancier en samenwerkingspartner voor interieurbouwers en architecten. De toegevoegde waarde ligt bij elk van deze segmenten in het specialisme in de verwerking van Solid Surface. Cora Techniek heeft niet de ambitie om buiten dit speelveld actief te worden en neemt nooit zelf volledige projecten aan. Zo worden zij geen concurrent van hun eigen klant en blijven ze samen mooie projecten maken.

Cora techniek

Waarom Solid Surface?   

Het materiaal biedt unieke en nieuwe perspectieven op het gebied van werkbladen, (bad) meubels, product-design en behuizing, meubel- en wandbekleding en talloze andere toepassingen.   

Grote kracht van het materiaal is dat je het plaatmateriaal naadloos kunt verlijmen. Onderdelen kunnen middels vrijwel onzichtbare lijmnaden met elkaar verbonden worden. Dit betekent dat er geen beperkingen zijn in afmetingen en ontwerp. In principe is het mogelijk oneindig lange oppervlakken te creëren zonder dat er ook maar één naad in het oppervlak zit. Daarnaast is het mogelijk verschillende kleuren in oppervlakken naadloos in elkaar te laten lopen. Dit naadloze oppervlak geeft het materiaal een hygiënisch karakter waardoor het (ge)makkelijk schoon te houden is.

Cora techniek
Cora techniek

Ook kunnen onverhoopte beschadigingen relatief eenvoudig worden hersteld waardoor er langer genoten kan worden van het materiaal / product. Met het oog op duurzaamheid is dit enorm belangrijk.    

Naast het feit dat het materiaal qua bewerking te zagen en frezen is, kan er eindeloos worden gecombineerd met andere materialen en is het materiaal onder hitte te thermovormen tot 3D objecten. Middels speciale ovens en diverse manieren van vacuüm en hydraulisch persen kunnen er op deze manier ronde vormen worden gecreëerd. Organische vormen die met andere materialen ondenkbaar zijn. Hierdoor kan vrijwel elk ontwerp worden vervaardigd.

Cora techniek

De laatste unieke eigenschap is dat er platen zijn ontwikkeld welke een lichtdoorlatende eigenschap hebben. Zo kan er een volledige plaat worden opgelicht, of kan er middels freestechnieken een woord of bepaald patroon worden opgelicht.    

 • Producteigenschappen en voordelen:   
 • Massief Naadloos te verlijmen 
 • Hygiënisch Antibacterieel Herstelbaar 
 • Niet-Toxisch 
 • Thermisch vervormbaar 
 • Duurzaam Kleurrijk 
 • Milieu vriendelijk 
 • Lichtdoorlatend 
 • Sterk

Cora techniek

Waarom Corian® en Hi-MACS?   

Solid Surface is een verzamelnaam voor een groep duurzame oppervlaktematerialen die bestaan uit acryl gebonden en polyester gebonden natuurlijke mineralen en pigmenten. Cora Techniek werkt alleen met de beste acryl gebonden Solid Surface merken als Corian® en HI-MACS. In vergelijking met polyester gebonden Solid Surface merken zijn Acryl-gebonden Solid Surface merken beter naadloos te verlijmen en thermovormen. Daarnaast is polyester brosser en breekbaarder dan acryl en zullen Solid Surface producten op polyester-basis binnen afzienbare tijd verkleuren en vergelen.   

Vaak zijn Solid Surface producten op polyester basis lager geprijsd. Cora Techniek gaat altijd voor maximale kwaliteit en werkt alleen met Solid Surface op basis van acryl. Corian® en HI-MACS zijn hierin de vooruitstrevendste merken betreft naamsbekendheid, eigenschappen, kleurenpalet en noviteiten.

Cora techniek

Toepassingen van Solid Surface   

Solid Surface wordt al geruime tijd binnenshuis toegepast in keukens en badkamers. Het materiaal wordt veelvuldig toegepast in de vorm van o.a. werkbladen, wastafelbladen, douchevloeren, luxe design baden, opzetkommen en zelfs als complete wandbekleding van een douche-inrichting zoals op de onderstaande foto's. Daarnaast wordt het materiaal ook steeds vaker toegepast in de vorm van vensterbanken, verwarmingsombouw en trap-bekleding.   

Tevens wordt het materiaal toegepast in diverse commerciële sectoren. Van hotels tot gezondheidszorg, van scheepsbouw tot openbare ruimtes. Door de eigenschappen en bewerkelijkheid is het materiaal ideaal voor ontwerpers en wordt het veelvuldig gebruikt voor entreebalies en meubel- en wandbekleding. Door de antibacteriële en hygiënische eigenschappen wint het materiaal populariteit in de gezondheidszorg en laboratoria. Tevens is het materiaal door de niet-poreuze samenstelling bestendig tegen vlekken en chemische stoffen.   

 • Keuken 
 • Badkamer 
 • Meubels & Accessoires 
 • Verlichtingsoplossingen 
 • Interieur (toepassingen) 
 • Buitentoepassingen 
 • Scheepsbouw & Jachten Intelligente oppervlakken 
 • Gezondheidszorg & laboratoria 
 • Winkel & Retail 
 • Hotels & Restaurants 
 • Openbare ruimtes & Kantoren

Cora techniek

Wil je meer zien van Cora techniek? Bekijk hier het OBLY profiel voor nog meer mooie projecten 

Ben je zelf professional en wil je ook een project in de spotlight zetten? Klik hier voor meer informatie hier