Culimaat droomkeuken Corian
CULIMAAT
High End Kitchens   

Een familiehuis met een rijk verleden. Het fraai aan het water gelegen huis heeft in de afgelopen decennia verschillende functies gediend. Functies met een industrieel karakter zoals een houtzagerij, later een houtopslag en de laatste 10 jaar een kantoorfunctie. Het huis is al die tijd in de familie gebleven. Nadat het pand de laatste 10 jaar werd gebruikt als kantoor is door de huidige bewoners besloten om het pand een woonfunctie te geven.

Om het kantoorpand te transformeren naar een woonhuis van nu was een behoorlijke uitdaging voor de specialisten die aan de renovatie hebben meegewerkt. Yannic Alidarso is van oorsprong productontwerper en heeft zich de afgelopen jaren gespecialiseerd in interieurontwerpen voor retail, horeca, de projectmarkt en af en toe een uitstap naar residentiële projecten. Hij was in dit project verantwoordelijk voor het hele architectuur / interieur deel.   

Yannic is een goede relatie van de familie, die goed bekend is met zijn ontwerpen. Samen met de familie zijn ze tot dit uiteindelijke ontwerp gekomen. Het belangrijkste kenmerk in het ontwerp is de verwijzing naar de industriële geschiedenis van het pand. Je ziet dit bijvoorbeeld terug in het vele gebruik van staal. De stalen deuren, puien en kozijnen zijn de echte eye-catchers. Al het staal is geleverd door MHB uit Herveld. Voor de liefhebbers, het betreft de SL30 profielen.  Een andere wens van de bewoners was het zicht op de appelboomgaard. Dit is gerealiseerd door optimaal gebruik te maken van zichtlijnen. Vanuit elk punt in het huis heb je direct zicht op de appelboomgaard. Op de onderstaande foto zie je goed hoe mooi en ingenieus de constructie in elkaar zit.

Ook de badkamer is zeer stijlvol uitgevoerd met bijzondere details zoals de grote glazen afscheiding die geheel afgesloten kan worden door brede houten blinds en marmeren plinten.

De keuken vervult een belangrijke functie binnen het huis en is ontworpen en gerealiseerd door Culimaat High End Kitchens. Culimaat staat in Nederland en tegenwoordig over de hele wereld al jarenlang aan de top op het gebied van de meest exclusieve keukenontwerpen.   

Ook de keuken in dit huis is wederom een plaatje en past  perfect in het ontwerp. Het vierkante keukenblok is volledig opgetrokken uit ®Corian. ®Corian is een materiaal wat door Culimaat vaak wordt gebruikt in hun ontwerpen. Het eiland is aan de onderzijde verlicht met LED waardoor het optisch los lijkt te staan van de grond, te zweven. In het blok aan de bovenzijde zijn verschillende verdiepingen aangebracht zoals de spoelbak, voedselresten vermaler en een deel met een afvoer om bijvoorbeeld kruidenplantjes in te zetten.

Voor de afzuiging is gebruik gemaakt van een Bora afzuigsysteem. Dit systeem is volledig geïntegreerd. De brede oven van 90cm is een Miele en het werkblad en het paneel daaronder zijn van eiken. Ditzelfde eiken zie je ook weer terugkomen in wandkast. Deze wandkast steekt voor een deel uit de muur en is ook weer aan de onderzijde met LED verlicht. In de kast zijn het blad en de wanden uitgevoerd Labrador donker natuursteen. Alles in de keuken is perfect met elkaar in harmonie en met oog voor detail ontworpen. Wij zijn vooral fan van de details zoals bijvoorbeeld de bedieningsknoppen die je op de foto linksboven ziet. 

Wil je meer zien van Culimaat? Bekijk hier het OBLY profiel voor nog meer mooie projecten. 

Ben je zelf professional en wil je ook een project in de spotlight zetten? Klik hier voor meer informatie.