CULIMAAT keukens houten droom chalet


CULIMAAT HIGH END KITCHEN DESIGN


Exclusieve Culimaat keukens houten droom chalet

WINTERTIME

Dat Nederlanders internationaal niet alleen het meest gevraagd worden in de wereld van exclusieve jachtbouw, bewijzen de keuken kunstenaars van Culimaat met de ontwikkeling en realisatie van deze twee onwerkelijk mooie keukens in een geschakeld houten droom chalet. 

De eerste keuken is geheel uitgevoerd in RVS en de andere in een combinatie van RVS met wit Corian. Subliem vakmanschap waarbij, over werkelijk elk punt, in het ontwerp tot in detail is nagedacht 

Houten droom chalet keukens Culimaat
Houten droom chalet keukens Culimaat

Het houten chalet is gelegen de tussen de imposante Franse alpentoppen bij Chamonix. Het chalet is opgebouwd uit de 2 delen die ondergronds met elkaar verbonden zijn door een wellness studio. Designstudio Wolterinck uit Laren heeft de complete inrichting en styling mogen verzorgen. Aan Culimaat de eer om de 2 keukenconcepten te bedenken en ontwikkelen. Eén keuken voor de gasten en één voor het gezin zelf. 

Houten droom chalet keukens Culimaat
Houten droom chalet keukens Culimaat

Eiland 1 | Het roestvrijstalen rek verbindt de tafel met het werkblad, daardoor blijft de keuken één geheel. Het zwevende karakter van dit rek zorgt voor lucht, openheid maar ook dat we de rauwe houten balken kunnen blijven zien. Deze keukens zijn niet alleen in uitstraling robuust, je voelt het ook. De deuren van de keukenkasten zijn vier centimeter dik, dat is twee keer zo dik als normaal. Om ervoor te zorgen dat de deuren niet te zwaar zijn voor de constructie, hebben we het binnenwerk van de deuren gevuld met lichtgewicht materiaal wat we kennen uit de jachtbouw.

Eiland 2 | De ruigheid van de omringende natuur zie je terug in de robuuste stijl van de inrichting. Zware houten balken, een tafel als een boomstam. Die ruigheid heeft Culimaat vertaald naar het keukenontwerp en materiaalkeuze. Een sneeuwwit keukenblok, ruwe houtstructuren en spiegelend metaal zoals het ijs van de bergmeren.

Houten droom chalet keukens Culimaat

Dit project is gerealiseerd in samenwerking met Marcel Wolterinck

Interview   

"In Nederland werkte het echtpaar al tot grote tevredenheid samen met Wolterinck Design Studio & Store. Ze zijn zeer te spreken over te typische stijl van het zeer veelzijdige en hoogwaardige bedrijf. Rust, ritme en symmetrie vormen de basis van de ontwerpen. Natuurlijke materialen en een ingetogen kleurgebruik dragen bij aan het passende geheel. “Het echtpaar vroeg of we kritisch naar de plattegronden van de aangekochte chalets konden kijken. Samen zijn we daar steeds dieper op ingegaan en dit leidde tot een groot project waaraan we een jaar fulltime hebben gewerkt. We zijn begonnen met het aanpassen van de gehele indeling en hebben wanden doorgebroken en toegevoegd. De volgende stappen waren de tuin, het ontwerp en de materialisatie. Alle vaste elementen, zoals de haarden, keukens en wandbekleding, zijn door ons ontworpen. De meeste meubels zijn van een andere partij. Toch kunnen we zeker spreken over een totaalconcept van Wolterinck Design Studio & Store”, aldus Janneke van Woudenberg, senior designer bij Wolterinck en zeer nauw betrokken bij dit project. Een intensief project dat ondanks de afstand tussen het in Laren gevestigde Wolterinck en de locatie van het designchalet vlekkeloos verliep."

Houten droom chalet keukens Culimaat
Houten droom chalet keukens Culimaat
Houten droom chalet keukens Culimaat
Houten droom chalet keukens Culimaat

JUISTE BALANS IN INTERIEUR

Interview "Om het interieur en de sfeer aan te laten sluiten bij de omgeving van de Alpen, wijkt de stijl iets af van de overige projecten van Wolterinck Design Studio & Store. “Om de relatie met de omgeving te benadrukken hebben we hier voor warme materialen met veel textuur gekozen. Zo zorgen de ruwe stenen wanden, het veelvuldig toegepaste natuursteen, de houtblokken en schapenvachtjes voor de typische chaletsfeer, maar we zijn hierin uiteraard niet doorgeslagen. De balans moet goed zijn. Enerzijds heb je de warmte van de bergen en anderzijds wil je ook een modern designchalet realiseren. De houten plafonds waren bijvoorbeeld een gegeven waarmee we moesten werken en daar hebben we een moderne gietvloer tegenover geplaatst. Een modern element dat voor het gewenste en interessante contrast in de woning zorgt”, stipt Janneke aan. De ervaren designer kijkt met veel genoegen naar het gerealiseerde eindresultaat en benoemt het trappenhuis als lichtend voorbeeld van de wijze waarop Wolterinck Design Studio & Store de relatie met de omgeving heeft weten te vatten. “Het ruwe blauwstaal in combinatie met ruwe stenen treden geven je echt het gevoel dat je in de bergen bent. Een sfeermakende eyecatcher in een prachtige woning.”

Houten droom chalet keukens Culimaat
Houten droom chalet keukens Culimaat
Houten droom chalet keukens Culimaat

SAMENWERKING MET CULIMAAT 

Interview "De zoektocht naar de voor de woning perfecte gietvloer blijkt de start van een geslaagde samenwerking tussen high end keukenspecialist Culimaat en Wolterinck Design Studio & Store. Janneke blikt terug: “We wisten dat in de showroom van Culimaat een gietvloer lag die waarschijnlijk in de smaak zou vallen bij onze opdrachtgevers. Tijdens ons bezoek was de kennismaking met Twan Swanenberg, eigenaar van Culimaat, en zijn team bijzonder prettig. Eveneens beviel de stijl, het vakmanschap en de kwaliteit van Culimaat. Het ambachtelijke bedrijf maakt geweldig mooie producten en zeker geen standaard ontwerpen. 

Wij ontwierpen uiteindelijk twee prachtige keukens op maat die zij verder hebben ontwikkeld en tot in de puntjes hebben gerealiseerd, waardoor we de keukens naadloos konden inpassen in het interieur. Naast de kwaliteit zijn we ook zeer te spreken over het oog voor detail. Ze denken echt na over elk schroefje. Dat past erg bij onze werkwijze, vandaar dat het ook zo klikt. Dit was de eerste keer dat we hebben samengewerkt en we kunnen niet anders dan stellen dat ze superwerk hebben geleverd”, complimenteert Janneke van Woudenberg. 

De luxe keukens, de één geheel in rvs uitgevoerd en de ander in rvs in combinatie met wit Corian, zorgen voor de moderne en stoere touch in de ruimtes en vormen een mooi contrast met de rest van de inrichting. Ook onder de grond is er sprake van luxe en comfort. Het designchalet is in de kelder namelijk onder meer voorzien van een wellnessruimte, zwembad, fitnessruimte en een wijnkelder. "

Een designchalet om van te dromen en het resultaat van vakmanschap, creativiteit, oog voor detail en een geslaagde samenwerking tussen hoogwaardige partijen en betrokken opdrachtgevers. Een droomplek waar ze in de zomer en winter met familie en vrienden genieten van de woning, maar zeker ook van de bergrijke omgeving.


De fotograaf van dit project willen we zeker niet onbenoemd laten: Peter Baas photography heeft dit project erg mooi vastgelegd.

Wil je meer zien van Culimaat? Bekijk hier het OBLY profiel voor nog meer mooie projecten. 

Ben je zelf professional en wil je ook een project in de spotlight zetten? Klik hier voor meer informatie.