Interieur schuurwoning


Jolanda diks interieurontwerp


Interieur nieuwbouw schuurwoning 

Schuurwoningen zijn de afgelopen jaren enorm populair geworden en terecht vinden wij. Schuurwoningen zijn veelal stijlvol door de eenvoud (van bouwen), sfeervol door het materiaalgebruik en tijdloos. In dit blog lopen we samen met Jolanda Diks uitgebreid door het interieur van een schuurwoning en laten we zien hoe dit interieur tot stand is gekomen. In dit project heeft de zwarte keuken de hoofdrol. 

Schuurwoning interieur

Schuurwoning interieur

Het project - woonwensen

Ondertussen alweer 2 jaar geleden hebben de huidige bewoners een prachtige kavel aangekocht in het buitengebied op de Utrechtse Heuvelrug. Samen met de architect is er een prachtige schuurwoning ontworpen. 

De bewoners hebben Jolanda Diks benaderd met de vraag of zij een ontwerp voor het interieur van de schuurwoning wilde maken. Hier blijkt ook gelijk de kracht en meerwaarde van een goede interieurontwerper zoals Jolanda Diks, hoe wil je wonen, wat is de gezinssituatie en wat is er belangrijk voor de bewoners. Meedenken en een stuk begeleiding met de vele vragen die automatisch langskomen tijdens een nieuw te bouwen huis / schuurwoning

De belangrijkste wensen van de bewoners waren, een grote open keuken als centraal middelpunt, praktische indeling met veel opbergruimte een open haard en een stoere moderne uitstraling. Diverse ontwerpen en afspraken verder is een definitief ontwerp voor het uiteindelijke interieur van de schuurwoning gemaakt. 

Schuurwoning interieur
Schuurwoning interieur
Schuurwoning interieur

Ook deze schuurwoning heeft binnen een heerlijk open karakter wat zorgt voor een heel ruimtelijk gevoel, zowel in de keuken als de woonkamer kun je helemaal tot in de nok kijken. De glazen stalen pui, de dakramen in de woonkamer en keuken versterken dit gevoel en geven een verbinding met de natuur. 

Alle ruimtes van deze schuurwoning zijn min of meer met elkaar verbonden, zowel in de lengte als in de hoogte. Een mooi lijnenspel van hoogte, lengte en de schuine lijnen van het dak geven deze schuurwoning een speciaal en geheel eigen karakter. De hoge ruimte, witte muren, mat zwarte keuken en de betonnen vloer met antraciet pigment maken het hele plaatje compleet - dreamhouse.

Schuurwoning interieur

Kitchen Design-ZWARTE KEUKEN

De keuken in deze schuurwoning is een droom die uitkomt! Interieurarchitect Jolanda Diks heeft voor deze schuurwoning ook de keuken mogen ontwerpen, een belangrijke wens van de bewoners. Het keukenontwerp is geïnspireerd op de keuken in haar eigen woning. Na een bezoek bij Jolanda thuis, waren ze gelijk zo gecharmeerd van haar eigen keuken in mat zwart Fenix uitgevoerd dat zij graag een soortgelijk ontwerp wilden.  

Ben je al bekend met het plaatmateriaal Fenix? Erg mooi plaatmateriaal wat veel wordt toegepast in keukens. Leverbaar in hele mooie warme kleuren zoals het matte zwart in dit project. Het grote voordeel van dit materiaal is dat er gebruik wordt gemaakt van nanotechnologie waardoor je bijvoorbeeld geen vette vingerafdrukken ziet. Heel makkelijk en prettig schoon te maken en onderhouden. Hier kan je alles lezen over Fenix en toepassingen.    

In het keukenontwerp is de hoogte van de schuurwoning extra geaccentueerd door een serieus hoge vakkenkast met onder de ovens en koelkast die de hoogte van de ruimte nog meer accentueert. Het aanrecht is extra breed, precies dezelfde breedte als het tegenoverliggende kookeiland waardoor deze samen optisch een mooi geheel vormen. De mat zwarte keuken is zoals gezegd uitgevoerd in zwart Fenix. Het dunne 10mm Fenix volkern bovenblad is een mooi contrast op het stoere ontwerp van de keuken. 

Schuurwoning interieur
Schuurwoning interieur
Schuurwoning interieur
Schuurwoning interieur

De bijkeuken in de schuurwoning heeft een eiken kastenwand over de gehele lengte en hoogte en heeft een praktische indeling gekregen mede doordat alle deuren de juiste richting opdraaien. Het eiken geeft warmte en sfeer aan de ruimtes naast het matzwarte van de keuken en de prachtige hoge witte muren.  

Op de 1ste verdieping van de schuurwoning zijn een kantoor, master slaapkamer, kleedkamer en badkamer gerealiseerd. Last but not least zijn in de kelder 3 slaapkamers gerealiseerd die van alle gemakken zijn voorzien. Denk hierbij aan op maat kledingkasten, een kleine wastafel en een bureau. Alle opmaat meubels zijn een ontwerp van Jolanda en zijn in eigen beheer gemaakt en gemonteerd.

Schuurwoning interieur
Schuurwoning interieur
Schuurwoning interieur
Schuurwoning interieur
Schuurwoning interieur

Over Jolanda Diks  

ONTWERP 

Al 20 jaar ontwerpt Jolanda Diks interieurs voor huizen met karakter, exclusieve appartementen en stijlvolle bedrijfsruimten. Ik maak 3D ontwerptekeningen, geef advies en maak kleur-, vloer- en lichtplannen. Ik ontwerp meubels, lever interieurproducten en zorg voor de totale begeleiding van bouw- of verbouwingsprojecten. 

VISIE 

Veel van onze tijd brengen we binnen door in huis en op de werkvloer. Het ontwerp daarvan beïnvloedt hoe we ons voelen en gedragen. Interieurontwerp zie ik daarom als middel om het kader te creëren waarbinnen jij leeft en jouw gevoel van geluk te verhogen. Ik geloof dat wanneer je huis of kantoor een verlengde is van je persoonlijkheid, je er optimaal kunt genieten. In een fijn huis nodig je gemakkelijker vrienden en familie uit, waardoor je je verbindt met de belangrijke mensen om je heen. In een fijne werkomgeving functioneer je beter, alleen of met gelijkgestemde collega’s om je heen. Mijn missie is om jou er fijn en op je gemak te laten voelen. Een plek waar je plezier kan beleven, die met zorg en liefde gecreëerd is. Daardoor oogt het niet alleen maar goed, maar laat het je óók goed voelen. 

AANPAK 

Mijn projecten beginnen met kennismaken, inventariseren, kijken en luisteren. Daarna schetsen, ontwerpen, inspireren, verrassen, bijschaven en het eens worden. Interacties met mijn opdrachtgevers vind ik inspirerend. Deze dragen bij aan het creatieve proces waarin verrassende en vernieuwende ontwerp ideeën ontstaan. De communicatielijnen zijn kort. Projecten kunnen zodoende altijd doorgaan, ook als je voor nieuwe keuzes staat. Interieurontwerp is maatwerk. 

Jolanda Diks interieurontwerp helpt je bij de inrichting middels twee pakketten of op uurbasis. Ga je graag zelf op zoek naar een mooie keuken of wil je het liefst volledig ontzorgd worden? Bij mij kies je je favoriete werkwijze. 

Op mijn site kan je nog veel meer informatie vinden of gerealiseerde projecten bekijken. Of check hier mijn Insta account.


Wil je meer zien van Jolanda Diks? Bekijk hier het OBLY profiel voor nog meer mooie projecten. 

Ben je zelf professional en wil je ook een project in de spotlight zetten? Klik hier voor meer informatie.