Dreamhouse met droomkeuken Culimaat

Culimaat

Eerder noemden wij Culimaat de Rolls Royce onder de keukenontwerpers. De designkeukens die zij al jarenlang ontwerpen en realiseren zijn van het hoogste niveau en compleet afgestemd op de wensen van de klant, niks is te gek. Hierdoor is elke keuken custom made met een uitgesproken design en passen ze perfect in de vaak exclusieve woningen waarin ze geplaatst worden.   

De High End Kitchens van het ambitieuze team van Culimaat zijn meer dan uniek/bijzonder te noemen. Het gebruik van de beste materialen, de mooiste designs en kleur- en materiaalcombinaties zorgen voor een hele nieuwe standaard op het gebied van keukenontwerp. Keukens ontwerpen op dit niveau vergt vakmanschap waarbij elke millimeter bijdraagt tot weer een succesvol design. Dit is waar het team van vakmensen achter Culimaat voor staat.   

De showroom in Berlicum nabij Den Bosch laat pas echt goed zien hoe bijzonder mooi de ontwerpen van Culimaat zijn. Neem een kijkje in de wondere wereld van design keukens en waan jezelf een koning te rijk en ontmoet de specialisten van Culimaat. Foto’s zeggen meer dan duizend woorden. Wij nemen je de komende 12 maanden mee op een virtuele reis door al het moois achter de trots van Dutch Kitchen Design.

Dreamhouse met droomkeuken Culimaat
Dreamhouse met droomkeuken Culimaat
Dreamhouse met droomkeuken Culimaat

CULIMAAT & OBLY.COM 

Al vanaf het begin van OBLY.com is Culimaat deelnemer aan ons online platform. De afgelopen jaren hebben we altijd prettig samengewerkt met Davy Swanenberg. Tijdens de samenwerking hebben we veel geleerd over high-end kitchens en uiteraard ongelooflijk veel moois voorbij zien komen! Met de komst van Herman Ossenblok als nieuwe participant naast Davy en Twan is besloten de samenwerking nog verder te intensiveren. De komende 12 maanden publiceren we samen elke maand een blog waarin we je op de hoogte houden omtrent alle ontwikkelingen op het gebied van Culimaat High End Kitchens. Keep you informed.

Dreamhouse met droomkeuken Culimaat

OVER DE KEUKEN 

Gelegen in het zuiden van het land is er voor dit dreamhouse een high end kitchen ontworpen en gerealiseerd door Culimaat

De grootste wens van de bewoners was het creëren van warmte en sfeer in combinatie met een wauw effect. Om dit te realiseren heeft Culimaat samen met Bob Manders Architecture kritisch gekeken naar het ontwerp van de keuken. Vanuit dit ontwerp is er rekening gehouden met de kleuren en hoogwaardige materiaalsoorten om de wensen van de bewoners in vervulling te laten gaan. Mooie en exclusieve materialen maken deze keuken bijzonder in zijn soort. Wat denk je bijvoorbeeld van gerookt Eucalyptus die is toegepast op de kastenwand. Marmer is en blijft stijlvol zeker wanneer het is toegepast in deze niet alledaagse en speciale kleurstelling  “Havana Brown Leather” wat is toegepast in zowel de keuken als in de verlichte achterwand.    

Het beste op het gebied van apparatuur mag uiteraard niet ontbreken in een keuken van dit niveau. Onder andere is er gebruik gemaakt van een Miele oven en MGS kranen. Ook de gaspitten/branders van het Nederlandse merk PITT cooking komen in deze keuken uitzonderlijk goed tot hun recht.

Dreamhouse met droomkeuken Culimaat
Dreamhouse met droomkeuken Culimaat

OVER PITT COOKING 

Ook PITT Cooking is al vanaf het eerste begin OBLY deelnemer. Dit toffe merk is al jarenlang bezig vanuit Nederland om de rest van de wereld te veroveren. De gaspitten van OBLY professional PITT cooking zijn niet meer weg te denken uit de moderne keuken. De losse gaspitten worden rechtstreeks in het aanrechtblad geïntegreerd. De krachtige stoere branders zorgen voor een echt professioneel kookresultaat. De pitten kunnen op maat in het aanrechtblad worden verwerkt, op deze manier kun je ervoor zorgen dat er altijd optimaal gebruik wordt gemaakt van de beschikbare aanrecht ruimte. Naast functioneel ook heel mooi!

Dreamhouse met droomkeuken Culimaat
Dreamhouse met droomkeuken Culimaat
Dreamhouse met droomkeuken Culimaat
Dreamhouse met droomkeuken Culimaat

Over Bob Manders 

Culimaat werkt veel samen met gerenommeerde architecten zoals Marcel Wolterinck, Jan des Bouvrie, Eric Kuster en voor deze keuken met Bob Manders. Afkomstig uit het Brabantse Oisterwijk startte hij in 1998 zijn eigen architectenbureau met een passie voor innoverende ontwerpen. Zijn ontwerpen zijn opvallend en zichtbaar door de vele strakke en lange zichtlijnen. Er is altijd veel belangstelling voor natuurlijk licht en opvallende details. Bob heeft een waardering voor Rembrandts gebruik van licht, een grote inspiratiebron in zijn ontwerpen.    

De samenwerking tussen Culimaat en creatieve architect Bob Manders voor dit project was dan ook meer dan logisch. De opvallende en vernieuwende designs van Bob passen perfect bij wat Culimaat heeft ontworpen. Bob: “Culimaat is een bijzonder prettige partner met ontzettend fijne medewerkers. We zijn altijd erg trots op wat we samen maken. Culimaat heeft een extreem hoog afwerkingsniveau en focus op ieder detail. Functionaliteit en esthetiek gaan hierdoor hand in hand.”

Dreamhouse met droomkeuken Culimaat
Dreamhouse met droomkeuken Culimaat
Dreamhouse met droomkeuken Culimaat
Dreamhouse met droomkeuken Culimaat
Dreamhouse met droomkeuken Culimaat
Dreamhouse met droomkeuken Culimaat

Culimaat 

High End Kitchens

Sinds 1985 creëert Culimaat high end keukenconcepten die zich kenmerken door een uitgesproken design en hoogwaardige kwaliteit en uitstraling. Ons team van ambitieuze Kitchen Artists wordt gedreven door de liefde voor luxe keukens, een grenzeloze creativiteit en het streven naar absolute perfectie. We dagen onszelf graag uit en denken altijd een stap verder. Ons bestaansrecht ontlenen wij aan het feit dat wij anders willen zijn dan de omgeving. Hierin gaan wij heel ver. Maatwerk betekent bij Culimaat dat elk detail wordt afgestemd op de gebruiker. Want iedereen leeft op een andere manier. Elk high end keukenconcept is daarom een unieke combinatie van vormgeving, kleur, materiaal en afwerking en vertelt het afzonderlijke verhaal van een klant. Het zijn feitelijk kunstobjecten die zodanig zijn vormgegeven dat ze optimaal bij de gebruiker passen. We benaderen de keuken vanuit de visie dat het meer is dan alleen een ruimte om te koken. Het is het hart van de woning waarin alles samenkomt en nieuwe dingen ontstaan: gesprekken, contacten, ideeën. En juist omdat het zo’n belangrijke functie vervult vinden wij dat alles moet kloppen: van het design, het gebruiksgemak, tot aan de routing en de apparatuur. In onze showroom in Berlicum kunnen klanten zich volledig laten onderdompelen in de wereld van high end keukens en een idee krijgen van de eindeloze mogelijkheden die ons in staat stellen de meest bijzondere concepten te realiseren.