Leefkeuken op maat

Op zoek naar een uniek interieur, een speciaal meubel of een leefkeuken die perfect in jouw woning past? De oplossing hiervoor is dan toch vaak een interieur met elementen die speciaal op maat zijn gemaakt. De (leef)keuken is steeds meer het middelpunt van vele woningen, de plek waar mensen graag samenkomen om te koken en eten maar ook steeds meer werken en gewoon samenzijn. Dat is ook de reden dat we de term leefkeuken vaak tegenkomen, er wordt niet alleen maar eten bereid in de ruimte maar er wordt ook samen gezellig gegeten en veel tijd doorgebracht. De leefkeuken is niet alleen maar praktisch maar echt een ruimte waar mensen leven. 

Lees in dit blog alles over FERDINAND interieurbouw, een bedrijf met jarenlange ervaring op het gebied van maatwerk interieurs en meubels. We lichten een van hun projecten uit: een warme maar toch strakke maatwerk leefkeuken gerealiseerd in een vrijstaande woning met een paar bijzondere elementen.

Leefkeuken op maat

Sfeer in de leefkeuken 

Het eerste wat opvalt aan deze maatwerk leefkeuken is de rust die het geheel uitstraalt. Door de open leefruimte was er genoeg vrijheid voor het ontwerp van de leefkeuken. Er is gebruik gemaakt van een moderne strakke look, met een lichte maar warme kleur. Doordat de leefkeuken met een apart kookeiland en greeploos is uitgevoerd, heeft het geheel een rustige en warme uitstraling gekregen.  Ook de verlichting past perfect bij de sfeer van de maatwerk leefkeuken, mede door de strakke maatwerk lichtarmaturen die zijn voorzien van led verlichting met een warme kleur.

Leefkeuken op maat
Leefkeuken op maat

Greeploos 

De greeploze fronten zijn gespoten in een lichte matte NCS kleur. Het dunne keukenblad is gemaakt van volkern plaatmateriaal dat is beplakt in een bijpassende kleur zodat het geheel perfect bij elkaar matcht. 

De koelkast, vriezer en kasten zijn te openen door middel van servo drive van BLUM. Dit is een systeem waardoor de lades geruisloos en heel zacht open en dicht gaan. Je drukt lichtjes op een willekeurige plek op het front en de kasten en lades openen vanzelf. Hierdoor zijn er geen grepen nodig. De leefkeuken is van alle gemakken voorzien en heeft een aantal mooie zwarte details. Er is Accent line Bosch apparatuur in het zwart en een zwarte Quooker heetwaterkraan met bijpassende zwarte spoelbak.  De stopcontacten zijn ook in het zwart uitgevoerd net als de verlichting.

Leefkeuken op maat
Leefkeuken op maat
Leefkeuken op maat
Leefkeuken op maat

Achterwand 

De echte eyecatcher in deze leefkeuken is natuurlijk de achterwand. Het lijken kleine tegeltjes, maar eigenlijk is de wand gemaakt van kokosmatten.  Deze kokosmatten zijn 30x30 cm en worden verlijmd tegen de wand met een montagelijm. De ‘‘tegels’’ zijn gemaakt uit kleine blokjes kokos die zijn verlijmd op een gaasje waardoor er een soort tegel ontstaat. De kokos maakt deze wand exclusief, natuurlijk en een tikje exotisch. De kokosnoot wandtegels zijn bovendien ook heel duurzaam, decoratief, sfeervol en gemakkelijk te installeren. Deze unieke wandbekleding kan toegepast worden in bijna elk interieur, zelfs in vochtige ruimtes. Ze zorgen ook voor verbetering van de akoestiek.

Leefkeuken op maat
Leefkeuken op maat
Leefkeuken op maat

Kookeiland en wijnklimaatkast 

Het kookeiland is voorzien van een kookplaat met afzuiging en een ingebouwde wijnklimaatkast. Het aanrechtblad steekt een stuk uit waardoor er een barretje ontstaat waar twee krukken onder staan. Perfect om aan te ontbijten of gezellig te zitten terwijl de ander staat te koken. Dit maakt het ook meer een echte leefkeuken, waar meerdere mensen onder het genot van een wijntje heerlijk tijd door kunnen brengen in de keuken.   

Wat ook een echte luxe is in deze keuken is de koffienis. Er is een perfect hoekje gecreëerd waar de bewoners iedere dag gebruik van maken.

Leefkeuken op maat

FERDINAND interieurbouw 

FERDINAND interieurbouw is sinds de oprichting in 1996 hard gegroeid. Het familiebedrijf, een overname van vader naar zoon, heeft een mooi portfolio opgebouwd voor diverse opdrachtgevers. Met een team van 6 mensen en een uitgebreide klantenkring realiseren ze veelal op maat gemaakte interieur en (leef)keukens

Ze zijn gespecialiseerd op echte maatwerk interieurs en meubels van de beste kwaliteit. Met bijna 25 jaar ervaring hebben ze de juiste vaardigheden ontwikkeld om zo de mooiste projecten te kunnen realiseren. Ze maken gebruik van een CNC machine, waardoor ze erg verfijnd kunnen werken. Het creatieve en flexibele bedrijf richt zich op de particuliere en zakelijk markt.

Leefkeuken op maat

Werkwijze 

De professionals van FERDINAND interieurbouw beginnen met een kennismakingsgesprek op locatie of bij hun op kantoor waarna ze een schets en een bijbehorende offerte gaan maken. Als er groen licht komt werken ze de tekeningen en offertes volledig tot in detail inclusief de materialen waarna ze vervolgens alles op locatie gaan inmeten. Daarna start de productie in de werkvoorbereiding, werkplaats en als laatste de montage. Zo zijn ze echt van a tot z betrokken bij de projecten en kunnen ze zorgen dat alles tot in het  kleinste detail goed wordt gerealiseerd.

Leefkeuken op maat
Leefkeuken op maat

Werkplaats 

Doordat ze een eigen werkplaats hebben is het maatwerk altijd van de hoogste kwaliteit. De eigen werkplaats van maar liefst 1200m2 is ingericht met geautomatiseerde machines die o.a. aangestuurd worden vanaf het kantoor. Hun specialisme is veelal maatwerk interieurs/ meubels maar kleine producties gaan ze ook zeker niet uit de weg.

Leefkeuken op maat
Leefkeuken op maat

Ben je na het lezen benieuwd geworden naar dit toffe bedrijf?   

Bekijk hier hun website voor meer informatie. 

Op hun OBLY profiel kun je nog veel meer mooie projecten zien.