Industriële maatwerk keuken met led verlichting


Industriële keukens komen we wel vaker tegen, maar een industriële keuken zoals deze, met bijzondere verlichte marmeren elementen, hebben wij nog niet zo vaak gezien. 

Lees in dit blog alles over de professionals van Mereno en over deze unieke keuken.

Industriële maatwerk keuken met led verlichting

Over MERENO

Dit Nederlandse bedrijf werkt al jarenlang met hun team bestaande uit vakmensen aan de mooiste keukens en interieurs. Puur maatwerk en een persoonlijke aanpak is waar zij voor staan. Door het ouderwetse vakmanschap en na het realiseren van vele projecten zijn ze bij Mereno van alle markten thuis. Er is veel keuze betreft stijl, materiaal en sfeer met als doel dat ieder eindproduct perfect in de bestaande ruimte past. Klassiek, modern, landelijk of industrieel, de professionals van Mereno kunnen het allemaal waarmaken. Met hun jarenlange ervaring en het gebruik van de beste productiemiddelen realiseren zij droomprojecten volledig naar wens van de klant.

Eigen fabriek en alles maatwerk

In de showrooms van de dealers van Mereno zijn verschillende keukens te zien, daar begint de zoektocht naar de droomkeuken van de klant. De dealers zullen samen met de klant een ontwerp maken met daarin al hun  wensen en eisen. Het proces stopt hier echter niet. Alle keukens en interieur(producten) worden handgemaakt en ook op maat gemaakt door de professionals van Mereno. In de eigen fabriek wordt vervolgens de exclusieve keuken of het maatwerk interieur geproduceerd. Met eigen transport van Mereno wordt dit vervolgens naar de klant gebracht en daar gemonteerd door de aangesloten dealer. Zo is Mereno altijd van begin tot eind betrokken bij het ontwerp en is kwaliteit gegarandeerd.

Industriële maatwerk keuken met led verlichting

Maatwerk interieur

Eerder schreven we al een blog over maatwerk interieur in een luxe nieuwbouwwoning. Hierin kun je lezen en zien hoe Mereno samen met architect Eric Kant de volledige inrichting van een nieuwbouwwoning heeft gerealiseerd. Van de entree tot de woonkamer en slaapkamer tot badkamer, alles kwam aan bod. Mereno is niet alleen specialist op het gebied van maatwerk interieur, maar ook op het gebied van bijzondere, handgemaakte keukens. We laten je in dit blog één van hun meest recente ontwerpen zien, namelijk een keuken met bijzondere elementen.

Industriële maatwerk keuken met led verlichting

Wens bewoners

De bewoners van deze ruime woning hadden voor hun nieuwe keuken alleen in gedachten wat de sfeer van de keuken moest zijn, namelijk warm en gezellig. Mereno had verder voor dit project de volledige vrijheid. Na goed overleg tussen de klant en de eigen ontwerper van Mereno is er een unieke op maat gemaakte leefkeuken uitgekomen met de gewenste sfeer en wat bijzondere eyecatchers. Mereno is vanaf het ontwerp tot de realisatie van deze industriële keuken betrokken geweest bij het proces, een echt totaalplan dus. 

Industriële maatwerk keuken met led verlichting

Keukeneiland

De keuken ligt op een centrale plek van de woning, wat ook nog eens de grootste ruimte van het huis is. De keuken heeft een directe doorgang naar de garage. Dit was een van de punten waar rekening mee gehouden moest worden door de ontwerper. De deur van de garage zit op een bijzondere manier verwerkt in de grote eiken kastenwand. De deur links van de ruime eiken kastenwand is de doorgang van de keuken naar de garage en de deur rechts is een kastenwand waarin onder andere de koelkast verwerkt zit. Door dit symmetrische effect in de kast is de doorgang een soort verborgen geheim. De lades en opbergruimte van de keuken zijn greeploos verwerkt door middel van een push to open systeem.   

De lange kastenwand is gemaakt van staal en eiken fineren fronten in een donkere gunmetal kleur, dit draagt bij aan het industriële karakter van de gehele keuken. In de wandkast is ook een vitrine verwerkt. De glaskasten zijn uitgelicht en hebben een dekton blad en rugwand voor het stoere effect. De wand is uitgerust met apparatuur van AEG, welke in de kast zijn geïntegreerd. 

Industriële maatwerk keuken met led verlichting
Industriële maatwerk keuken met led verlichting
Industriële maatwerk keuken met led verlichting

Keukeneiland en rek

Wat meteen opvalt in deze op maat gemaakte keuken is natuurlijk het kookeiland. Het eiland is gemaakt van een betonlook dekton blad, eiken fineer dat perfect bij de wand past en natuurlijk het opvallende verlichte marmer materiaal. De marblelight lichtboxen zijn gemaakt van een kunststof materiaal waarachter led verlichting zit verwerkt. Hierdoor krijgt het eiland een prachtig effect wat het kookeiland uniek maakt. Door middel van een hoge terugliggende plint en het uitstekende keukenblad krijgt het keukeneiland een zwevende uitstraling. De led verlichting draagt hier alleen maar meer aan bij.   

Het maatwerk metalen rek boven het kookeiland is uitgerust met houten platen en led- verlichting. Door het gebruik van dezelfde materialen en de verlichting is deze keuken stoer, industrieel maar ook heel gezellig geworden. 

Industriële maatwerk keuken met led verlichting
Industriële maatwerk keuken met led verlichting
Industriële maatwerk keuken met led verlichting

Dressoirkast

De dressoirkast tegenover de wandkast is gemaakt van hetzelfde materiaal als het kookeiland. Ook hier zie je het prachtig verlichte marmer en greeploze push to open lades. Boven het dressoir hangen op maat gemaakteschapjes van hout en metaal, die zorgen voor nog meer opbergruimte.

Koffienis

Een ander idee van de ontwerper van Mereno was de koffienis rechts van het kookeiland. Deze koffiehoek is zo in de muur verwerkt dat hij perfect in de rest van de keuken past. Achter de muur zit een kelderkast, hierdoor was er de mogelijkheid om een gat te laten slijpen en zo de koffienis te realiseren. Een leuk extraatje voor de echte koffieliefhebber.

Eettafel

De stoere houten tafel is handgemaakt van dezelfde materialen als de rest van de keuken, namelijk met zwartefenix stroken en een metalen poot in gun metal look. De stoere lampen boven de tafel met het zwarte frame en het houten katrol dragen bij aan het industriële karakter van de gehele keuken.

Industriële maatwerk keuken met led verlichting
Industriële maatwerk keuken met led verlichting

Wil je meer zien van Mereno? Bekijk hier het OBLY profiel voor nog meer mooie projecten. 

Ben je zelf professional en wil je ook een project in de spotlight zetten? Klik hier voor meer informatie.