Keukenbladen trends voor 2020

Dekker Zevenhuizen

Al bijna 90 jaar is Dekker Zevenhuizen een specialist in de Nederlandse woonmarkt. Ze bewerken hoogwaardige materialen tot maatwerkbladen en producten voor badkamers en keukens. Altijd op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen hebben zij een ruim aanbod aan maatwerk materialen. Dit familiebedrijf onderscheidt zich in kwaliteit en design.

Trends voor 2020

De vakmensen van Dekker Zevenhuizen schreven eerder al over de keuken en badkamer trends van 2020. Samen met trendforecaster Monique van der Reijden hebben zij de toekomstige trends op een rijtje gezet en vervolgens vertaald naar echte kwaliteitsproducten voor de keuken en badkamer.

Dekker Zevenhuizen heeft de collectie voor 2020 compleet geactualiseerd naar de trends Eternal Rocks en Soft Reflections. Eternal Rocks is een trend waar geometrie, duurzaamheid en soberheid centraal staan. Er wordt gebruik gemaakt van beton, hout en steen looks. De accentkleuren die je veel zult zien zijn terra en blauw. De Soft Reflections trend is het tegenovergestelde van Eternal Rocks. Hier staat pastel en high-tech centraal. Glas, marmer en RVS zijn materialen die veel worden gebruikt. Ook neon, chroom en iriserende kleuren horen bij deze trend.

Keukenbladen trends voor 2020
Keukenbladen trends voor 2020

Voor 2020 zijn er nieuwe kleuren en mogelijkheden toegevoegd wat betreft keukenbladen. Met maar liefst 14 materiaalsoorten en diverse  mogelijkheden is er voor iedereen iets moois te vinden.

Toplaminaat

Dit laminaat blad is bijzonder veelzijdig en bovenal heel praktisch. Het is erg praktisch en kan veel verdragen door zijn stevige karakter. Voor 2020 zijn er nieuwe betonlooks: Balance, nieuwe terrazzo looks: Terrazzo Classic en Grey en nieuwe marmerlooks: Statue Black en Statue Grey.

Keukenbladen trends voor 2020
Keukenbladen trends voor 2020

DecorTop

DecorTop is een extra dikke laminaatsoort die niet onderdoet voor bijvoorbeeld echt houtstaal of beton en leisteen. De grove structuur en diverse kleuren maken dit een uitstekende mogelijkheid in plaats van een echt houten of stenen keukenblad. Er zijn vier nieuwe kleuren toegevoegd voor 2020: Treasure (bijzonder met gouden aders), Blend Rock (steen repro met lichte bruine en grijze steentjes), Starship (hardsteen en terrazzo) en Eclipse (een bruintint met lichte accenten).

Keukenbladen trends voor 2020
Keukenbladen trends voor 2020

TopCore

TopCore® is een perfect voorbeeld van een compact laminaat blad dat bij de 2020 trend Soft Reflections past. Dit blad is maar 1 centimeter dik en heeft de mooiste prints, denk aan marmer look a likes Fakir en Mahal de nieuwste kleuren voor 2020. Wat bijzonder aan dit blad is, is dat door middel van een speciale techniek de print in de rand van het blad doorloopt. Dit zorgt voor een mooi geheel.

Keukenbladen trends voor 2020
Keukenbladen trends voor 2020

Evora Quartz

Wat zijn de in het oog springende materialen voor 2020? Terrazzo! Dit materiaal zien we bijna elke nieuwe trend terug. Maar dan net even anders dan we gewend zijn, want er is meer variatie in kleur en structuur. Deze lookalikes van composietsteen springen in op deze trend. En bijkomend voordeel is dat in tegenstelling tot echt terrazzo dat dit keukenblad niet geïmpregneerd hoeft te worden en ook bestand is tegen zuren. 

Evora Quartz Hydra (composietsteen) is een subtiele grijstint met een fijne terrazzostructuur. De Argus is een donkere, bijna zwarte variant. Eigenlijk net zo trendy als tijdloos, precies zoals je verwacht van een oud materiaal als terrazzo. Het past dan ook in bijna elke keuken. Naga is daarentegen uitgesproken in de kleurstelling zwart / wit en heeft een grovere structuur.

Keukenbladen trends voor 2020
Keukenbladen trends voor 2020

Evora Ceramics

Dit strakke keramieken blad is ontzettend hard en duurzaam. Door onder hoge druk en temperatuur het bindmiddel,kleipoeder en kleurpigment te persen ontstaat er een erg degelijk materiaal. De mogelijkheden zijn heel erg breed, voor 2020 zijn er wel 14 kleurentoegevoegd aan het bestaande ruime assortiment. Ook hier zijn marmer- en steen-looks erg populair.

Keukenbladen trends voor 2020

Wil je meer zien van Dekker Zevenhuizen? Bekijk hier het OBLY profiel voor nog meer mooie projecten.

Ben je zelf professional en wil je ook een project in de spotlight zetten? Klik hier voor meer informatie.