Italiaanse droomkeukens van Bert van Vlijmen

In dit blog nemen we je graag mee naar het Brabantse Vinkel, onder de rook van ‘s-Hertogenbosch. Hier vind je het familiebedrijf ‘Bert van Vlijmen Interieur en Keukenarchitectuur’, gepassioneerd door Italiaans design. In een periode van bijna vijftien jaar heeft Bert van Vlijmen, samen met zijn vrouw Meriam en zoon Raoul, hier een unieke zaak neergezet.    

Bij onze aankomst waren Raoul en Bert samen bezig met het uitladen van hun nieuwste keuken van Valcucine van maar liefst 4,8 meter lang en een toegevoegde breakfast bar van ruim 3 meter. Ieder element wordt zorgvuldig gecontroleerd door de twee en al snel is de hechte samenwerking van dit familiebedrijf te zien.

De vader van Bert had een meubelmakerij en hierdoor groeide hij op tussen het hout. Bert wilde graag bouwkunde gaan doen maar had hier niet de juist vooropleiding voor en hierdoor is hij onderaan de ladder begonnen om zijn droom te realiseren. Hij is begonnen op de Mavo, daarna door naar de MTS Bouwkunde, hierna opleiding tot aspirant-meubelmaker, gezel-meubelmaker en tot slot meester meubelmaker. In 1993 is zijn liefde voor Italiaanse keukens ontstaan toen hij voor een groot architectenbureau werkte. Bij dit architectenbureau onderscheidde hij zich al met keukens ontwerpen en tekenen en zo bleef zijn ontwerptalent niet onopgemerkt.

In zijn werkzame periode ontving hij in 2000 een internationale prijs; namelijk de Kim International Design Award. Voor deze prestigieuze prijs mocht hij met zijn vrouw afreizen naar Londen. Hij had hier concurrentie van grote Amerikaanse architectenbureaus, maar wist toch deze prijs in de wacht te slepen. Dit was voor hem de erkenning om door te gaan en besloot hierdoor om voor zichzelf te beginnen.

Bert en Meriam stapte  in 2004 naar de Kamer van Koophandel met een ondernemingsplan.  Zo gingen begin 2005 de deuren van Van Vlijmen Keukenarchitectuur open in Vinkel, waarna ze een vliegende start doormaakte met het bedrijf. Ondanks de vliegende start bleef Bert dicht bij zichzelf. Een typische quote van Bert is: “ Wat je niet hoeft uit te geven, hoef je ook niet te verdienen”. Hiermee doelde hij op het feit dat hij bijvoorbeeld altijd op de fiets naar zijn werk ging in plaats van met de auto, ondanks de flinke afstand tot hun woonadres. Toen de allereerste levering werd gedaan en Bert op dat moment aan kwam fietsen, konden de leveranciers hun ogen niet geloven.

Volgens Bert zijn keukens het middelpunt van het huis. Niet zomaar doorsnee, maar met kwalitatief hoogwaardige, strak en mooi vormgegeven Italiaanse van het merk Comprex en Valcucine. Daarnaast zijn merken als Steel CucineLagoTononAXO LightMiele en Gaggenau te vinden in de showroom.

In 2013 kwam zoon Raoul in het bedrijf werken, eerst alleen op zaterdag omdat hij druk was met zijn studie fysiotherapie. Al vrij snel was Raoul ieder vrij moment naast zijn studie in het bedrijf van zijn vader te vinden. Tijdens zijn studie werd hij besmet met het “keukenvirus” en na zijn afgeronde studie was het al heel snel duidelijk dat hij samen met zijn vader en moeder het bedrijf wilde leiden. De passie voor keukens is er met de paplepel ingegoten, maar door onder meer het volgen van de cursussen 3D tekenen verstaat hij hedendaags zijn vak optimaal.

Raoul zorgt voor een flinke dosis commercieel talent mee aan binnen het bedrijf. De klanten worden keurig door hem te woord gestaan en hij neemt ze mee op reis door de keuzes van Italiaanse droomkeukens. Interne processen worden door hem gemoderniseerd, waarbij hij de ambacht van zijn familie probeert voort te zetten.

Het commercieel talent van Raoul, technische vaardigheden van Bert en de gastvrijheid en inrichting van Meriam zorgen voor een dynamische match binnen dit bedrijf. Service staat in een hoog vaandel bij Van Vlijmen, alles wordt opgelost, nooit gecompenseerd. Zo ondersteunt de hele familie als het nodig is, zodat Bert en Raoul zich kunnen richten op waar zij in uitblinken; het realiseren van uw Italiaanse droomkeuken.

Wil je meer zien van Bert van Vlijmen? Bekijk hier het OBLY profiel voor nog meer mooie projecten. 

Ben je zelf professional en wil je ook een project in de spotlight zetten? Klik hier voor meer informatie.