Tips voor het stijlen van een open keuken!

Een open keuken, ook wel een leefkeuken genoemd, maakt van jouw woonkamer en keuken één gezellig geheel. Je ziet het steeds vaker voorbijkomen! Met een open keuken sta je namelijk niet de hele tijd tegen de muur aan te staren als je aan het koken bent. Maar hoe style je zo’n open keuken nou? Kom er snel achter en lees deze paar handige tips! 

Experimenteer met de indeling van je keuken

Wanneer je een keuken gaat bouwen kun je ervoor kiezen om de vloer te laten doorlopen of niet. Wanneer je kiest voor een vloer die doorloopt creëer je een uniform beeld. Dit zorgt ervoor dat de ruimte rustig oogt. Het spreekt voor zich dat een open keuken veel kenmerken heeft van een ‘gewone’ keuken. Het grootste verschil tussen de twee is dat je bij een open keuken veel meer ruimte tot je beschikking hebt.  Hier kan je gebruik van maken bij de styling, maar is ook handig voor praktische doeleinden. Dit kun je beide heel goed combineren! Schaf een gave kast aan waar je ook nog eens veel spullen in kwijt kunt. Kies voor een kookeiland in het midden van je keuken met het fornuis. Wanneer je nu het avondeten staat klaar te maken kun je gezellig kletsen met degene die zich in de woonkamer bevinden. Dat is zeker één van de grote voordelen van een open keuken. 

Accesoires toevoegen

Met een open keuken heb je wat betreft de aankleding zóveel opties! Het is slim om accessoires aan te schaffen die mooi zijn, maar tegelijkertijd ook praktisch. Denk aan houten plankjes voor aan de muur, hier kun je bijvoorbeeld mokken en kommetjes op kwijt! Voor de keukenmessen schaf je een messenblok aan, staat chique en is hartstikke handig. Haal ook een basilicumplantje voor op het aanrecht, dit zorgt voor een beetje leven! Last but not least is het natuurlijk super gaaf om een bar aan je kookeiland te maken. Je familieleden, vrienden of kennissen kunnen gewoon gezellig aan de bar zitten terwijl je gezamenlijk het avondeten klaarmaakt. Beter wordt het niet! Qua styling is het leuk om gave barkrukken aan te schaffen zoals je ziet op onderstaande afbeelding. 

Tips voor het stijlen van een open keuken!
Tips voor het stijlen van een open keuken!
Tips voor het stijlen van een open keuken!

Privacy in je keuken 

Echte kookliefhebbers spenderen vaak wel een aantal uren per dag in de keuken. De keuken blijft daarom niet altijd even netjes en het wil nog wel eens gebeuren dat er een vetspetters in je kleding komen. Materialen die lastig schoon te krijgen zijn wil je daarom ook ver bij de keuken weghouden, maar wat voor raamdecoratie op maat hang je dan voor jouw keukenramen? Raamdecoratie die vocht- en vuilbestendig is, denk aan PVC jaloezieën of duo rolgordijnen. Beide heel verschillend, maar erg stijlvol! PVC lamellen en duo rolgordijnen zijn gemakkelijk af te nemen  met een klamme doek mochten er toch vlekken opkomen.  Zo kun je voortaan rustig in privacy koken zonder je zorgen te maken over vieze raamdecoratie!