Keukentrends 2022


Ontwerp, inrichting en stijl van eigen woning vinden nieuwe basis       

In Nederland waren we altijd al bewust bezig met de inrichting en stijl van de eigen woning. En dus ook van de keuken. Niets was de kritische showroombezoeker of de ambitieuze surfer op het internet in zijn oriëntatiefase vreemd. Van de materiaalkeuze tot aan de kleurstelling en van praktische functionaliteit, de kracht van ‘Made in Holland’ tot aan ‘het oog wil ook wat’… Alles moest onvoorwaardelijk goed op elkaar zijn afgestemd.

Maar in 2022 is deze wijze van denken doorbroken en gaat men een stap verder.

Dekker Zevenhuizen

De keuze voor duurzaamheid in de Look and Feel van de keuken is dé essentie geworden. Het voorkomen van onnodige verspilling is de nieuwe basis. Niet alleen als men kookt. Maar zelfs al als de keuken wordt ontworpen. Holistic Home en Mystic Earth – de belangrijkste nieuwe woontrends – sluiten daarop aan. 

Alle keuzes die consumenten nú maken zijn gericht op het streven naar persoonlijk geluk, individueel welzijn en kwaliteit van de eigen gezondheid. Natuurlijk is de keuken nog steeds de plek waar het gezin samenkomt, waar wordt gegeten en waar met elkaar wordt gepraat, maar duurzaamheid is anno nu wel de aanvullende gedachtegang geworden.  

Dekker Zevenhuizen

De trends 
De twee belangrijkste trends voor 2022 gaan daarom over het voeren van eigen regie op deze thema’s, gekoppeld aan de individuele persoonlijke wensen.

Holistic Home - Alles is in balans
Wat er in de wereld ook gebeurt, welke drukte van alledag jou elke keer weer grijpt… thuis ben jij de baas. Zo simpel is het. Jouw woning is in 2022 dé plek waar je huis je thuis is. Dat kan alleen als alles klopt. Bijvoorbeeld in de keuken. Het gaat om praktische functionaliteit, opvallende details en verrassende combinaties in kleur en materiaal. Maar alles is wél in balans. Holistic Home is het equivalent van geluk. 

Binnen de trend Holistic Home zien we veel licht hout, de kleuren wit, soft green – yellow en blue én Cool Grey. Glas en recyclebare materialen alsook beton en marmer complementeren het beeld in de keuken.  

Dekker Zevenhuizen

Mystic Earth - De natuurlijke rust overheerst 
In 2022 willen én kunnen we weer zijn, wie we daadwerkelijk zijn! Ook in de keuken geldt: down to earth is het credo. We hebben meer oog voor wat de natuur ons biedt. Verspilling is een No Go. Wat gezond is voor de aarde, is gezond voor jou. 

Eenvoud overheerst, de elementen in het ontwerp daarom zijn grof en grillig. Je ziet veel natuursteen en donkere houtsoorten. Mystic Earth is er voor iedereen. Basaal en sereen.

Bruin en donkere houtsoorten overheersen waarbij witte accenten de finishing touch vormen. Ook zie je accenten van bordeaux, brique, cognac en karamel terug. Beton en natuursteen zijn de overheersende materialen binnen deze trend.

Dekker Zevenhuizen

De materialen zien en voelen?
Natuurlijk wil je de verschillende materialen en kleuren van deze nieuwste keukentrends ook in het echt zien en voelen. Neem contact op met de accountmanager bij Dekker Zevenhuizen en dan maak je een afspraak om ons Dekker Trend Centre in Zevenhuizen te komen bezoeken. www.dekkerzevenhuizen.nl/trends2022  


WoW wat mooi!  Wil je meer zien van Dekker Zevenhuizen? Bekijk hier hun OBLY profiel voor nog meer mooie projecten! 

Ben je zelf professional en wil je ook een project in de spotlight zetten? Klik hier voor meer informatie.