Wit kookeiland


Onder signature projects verstaan wij interieur projecten met een duidelijke handtekening van de professional. De projecten die we in dit blog in de spotlight zetten, hebben die duidelijke handtekening, grote witte kookeilanden die echt als statement in een ruimte zijn geplaatst. Het type woningen waarin deze exclusieve keukens worden geplaatst zijn vaak woningen die zijn ontworpen en gerealiseerd in een landelijke stijl. Kort samengevat is dit waar Bart van Erven van Ergoform en zijn team goed in zijn: exclusieve keukens ontwerpen en realiseren met een groot wit kook - keukeneiland voor stijlvolle (landelijke) woningen. Daarnaast kunnen zij uiteraard op verzoek en naar wens van de klant als interieurbouwbedrijf nog veel meer.

Wt kookeiland

Waarom kiezen voor een wit kookeiland? 

Kookeilanden zie je tegenwoordig in allerlei materiaal en kleur uitvoeringen, van mat zwarte FENIX kastfronten in combinatie met een marmeren blad, stijlvol groen, blauw tot compleet wit. Wit is in principe de kleur die het beste past bij een keuken, en daardoor ook vaak de standaardkleur is voor een kookeiland. De kleur wit associëren de meeste mensen met hygiënisch, schoon en fris. Een wit kookeiland geeft een ruimte daarnaast een luxe uitstraling, ruimtelijk gevoel en is goed te combineren met verschillende stijlen binnen je interieur. In de onderstaande projecten zie bijvoorbeeld dat een wit modern kookeiland perfect past in het interieur van een oude woonboerderij. Ook de combinatie van een wit kookeiland met een moderne lichte giet of betonvloer doet het altijd goed. Combineren van materialen en stijlen: in de Ergoform projecten die we hier in de spotlight zetten zie je heel duidelijk dat het goed werkt om verschillende stijlen en materialen met elkaar te combineren, van modern tot landelijk en van KRION tot eeuwenoude eiken balken.

Wit kookeiland

WIT KOOKEILAND Materiaal

Het materiaal Solid Surface is de laatste jaren steeds meer in opkomst als toepassing voor baden, badkamermeubels en ook in keukens. In keukens zie je, dat het dan vaak wordt toegepast in (witte) kookeilanden, dé specialisatie van Ergoform. Solid surface is bij het grote publiek meer bekend onder de verschillende merknamen zoals HiMacs® of Corian®. Ergoform werkt bij voorkeur met Krion®, een solid surface product van de PORCELANOSA Group | KRION. Het grote voordeel van dit materiaal is dat je het door gebruik van verwarmen de mooiste organische vormen kunt creëren en daarnaast grotere oppervlakken naadloos kunt verbinden. “Daarnaast is het niet-poreus, antibacterieel zonder additieven, hard, bestendig, duurzaam, eenvoudig te repareren, heeft weinig onderhoud nodig en is eenvoudig schoon te maken  - info site. Concreet heeft dit materiaal een hoop praktische voordelen en is daarnaast vanuit esthetisch oogpunt ook erg mooi. 

wit kookeiland project 1

Deze prachtige woonkeuken is gerealiseerd door Ergoform in samenwerking met Studio’ OW Interieurarchitecten. Dit strakke design wordt gebroken door de houten latten die op verschillende plekken in de ruimte terugkomen. De fronten van de kasten zijn uitgevoerd door Decolegno met het type hout "Bruciato", wat zorgt voor een verbrande look. Deze donkere kleur staat erg mooi in contrast met het witte keukenblad van kookeiland wat gemaakt is van een naadloos solid surface materiaal. Doordat de naden met dezelfde kleur lijm dichtgezet worden, waarna het wordt geschuurd en gepolijst, lijkt het blad één geheel.  Meer foto's van dit project kan je hier bekijken.

Wit kookeiland
Wit kookeiland

wit kookeiland project 2

Wit kookeiland

Meer foto's van dit project kan je hier bekijken

Wit kookeiland
Wit kookeiland

wit kookeiland project 3

Wit kookeiland

Deze woonboerderij van voor 1900 is volledig gestript waarbij alleen de balken zijn behouden. De rest van de woonboerderij is vernieuwd. De wens van de bewoners was de klassieke elementen van de woning behouden. Het interieur wilde de bewoners wel in een modern jasje. De keuken speelde hierbij een belangrijke een rol en het statement is in een klassieke omgeving. Het keukeneiland is volledig voorzien van Krion in een gemarmerde kleur. Dit mega blok wordt samen gemaakt binnen op locatie. 

Wit kookeiland
Wit kookeiland

Ergoform probeert vooral de kunst van het luisteren te verstaan. Zij beginnen met een blanco vel en luisteren naar de wensen van jou als klant. Welke sfeer wil je creëren, welke materialen en kleuren vind je mooi? Dat is het startpunt van ieder project en van daaruit gaan we samen zoeken naar het mooiste eindresultaat. Ergoform produceert in eigen fabriek keukens, aanrechtbladen en interieurs voor zowel de zakelijke als particuliere markt. Hierbij springt vooral het ambacht van hun mensen in het oog en hebben zij specialisten voor diverse materialen zoals Fineer en Solid Surface. Zo zijn zij onlangs als een van de weinige partijen in Nederland toegetreden tot het Quality Membership van het merk Krion, dat behoort tot de Porcelanosa group. Al bijna 20 jaar betekent ieder project weer een nieuwe uitdaging om samen met jou tot de gedroomde realisatie - van een wit kookeiland - te komen. Daag je hun ook eens uit?

Wil je meer zien van Ergoform? Bekijk hier hun OBLY profiel voor nog meer mooie projecten! 

Ben je zelf professional en wil je ook een project in de spotlight zetten? Klik hier voor meer informatie.