Ruimtebesparende 1m2 wenteltrap

De 1m2 trap

Dit blog gaat gaat over de 1m2 trap van EeStairs. Een nieuw en innovatief product voor de residentiële en zakelijke markt. Deze bijzondere, smalle en compacte trap biedt veel voordelen en kan in diverse kleuren en uitvoeringen worden geleverd. 

De naam zegt het al, een trap die maar een oppervlakte van 1m2 nodig heeft. Kan dat? Jazeker! Deze trap neemt bijna geen ruimte in - precies 1m2. Een bijzonder product wanneer je er goed over nadenkt. Wanneer je kijkt naar een trap in een bijvoorbeeld een jaren ‘30 woning zie je dat deze door de hoeken zeker een groter oppervlakte beslaat dan 1m2.

Ruimtebesparende 1m2 wenteltrap

De ruimtebesparende trap van EeStairs past in praktisch iedere ruimte. De trap is ideaal als vaste zoldertrap, wenteltrap of spiltrap naar een dakterras of bijvoorbeeld een kelder. Doordat de 1m2 trap zo compact is, kan deze bijna overal geplaatst worden. Het trapgat hoeft ook niet groter dan 1m2 te zijn, wat natuurlijk ook een groot voordeel is. Geen gedoe met een zware (inklapbare) vlizotrap of zelfs losse ladder, maar een mooie stevige vaste trap die amper ruimte inneemt.    

Wil je een 1m2 trap plaatsen, maar is er nog geen trapgat? Ook dat kan geregeld worden.

Ruimtebesparende 1m2 wenteltrap
Ruimtebesparende 1m2 wenteltrap

Design

De 1m2 trap is niet alleen heel functioneel en compact, maar heeft ook nog eens een erg mooi design. De trap kan door de poedercoating afwerking in alle RAL kleuren worden geleverd, waardoor de 1m2 trap binnen iedere interieurstijl past. Wil je de trap juist gebruiken als eyecatcher in de ruimte, kun je kiezen voor een opvallende kleur waardoor je ook nog een een design item in de ruimte hebt.    

Niet alleen is de 1m2 trap in vele kleuren te verkrijgen, er zijn veel meer opties mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan de handleuning, deze loopt langs de spil en draait mee omhoog, maar kan ook weggelaten worden. De 1m2 trap heeft altijd 12 of 13 treden, afhankelijk van de ruimte en hoogte daarvan. De optrede (hoogteverschil tussen twee treden) is normaal gesproken 170 tot 210 mm, bij een ladder is dit 290 mm, maar bij de 1m2 trap kan de optrede tot maar liefst 270 mm worden. Zo past de 1m2 trap met 12 of 13 treden 90% van de tijd binnen de gewenste ruimte.   

Wil je zelf de compacte 1m2 trap bekijken? Dat kan! In de studio in Barneveld is een 1m2 trap te zien. Op dit moment alleen op afspraak. Klik hier voor meer informatie. 

Ruimtebesparende 1m2 wenteltrap

Thuiswerkplek

Tegenwoordig werken veel meer mensen vanuit huis en de verwachting is dat steeds meer mensen dit in de toekomst zullen doen. Dit betekent wel dat veel mensen een thuiswerkplek moeten creëren in hun woning. Hoe kan je een slimme thuiswerkruimte in je bestaande appartement of huis maken? Een zolder of kelder is vaak de enige ruimte die nog over is, maar die zijn vaak lastig te bereiken. Door de 1m2 trap te installeren kun je de thuiswerkplek heel makkelijk bereiken. Ook kun je veel ruimte besparen door deze 1m2 trap in de ruimte te hebben in plaats van een grote standaard trap, zo heb je ineens plek voor een heel bureau met alle benodigdheden voor je werkplek thuis.

Ruimtebesparende 1m2 wenteltrap
Ruimtebesparende 1m2 wenteltrap

Voorbeeld

We lieten je eerder op OBLY.com de 1m2 trap zien in een modern huis in Amsterdam. De woning had een trap nodig die in de compacte ruimte binnen de woning zou passen. Een erg geslaagd resultaat vinden wij, zo zie je ook aan de foto’s hierboven. Wil je meer foto’s van dit project zien? Klik dan hier. 

EeStairs heeft een configurator ontwikkeld waar je de trap kan samenstellen en kopen. De trap is makkelijk online te bestellen en berekenen. Door de juiste informatie in te voeren over traphoogte, draairichting van het loopvlak en kleur kun je zo alles berekenen en inzien.

Wil jij nou ook zo'n mooi compacte design trap van EeStairs of ben je benieuwd naar de andere designs van deze trappen experts? Klik hier om meer te bekijken of contact op te nemen.

Ruimtebesparende 1m2 wenteltrap
Ruimtebesparende 1m2 wenteltrap
Ruimtebesparende 1m2 wenteltrap
Ruimtebesparende 1m2 wenteltrap

Over EeStairs

EeStairs is de laatste jaren uitgegroeid tot een grote internationale naam op het gebied van (design)trappen.  Ze weten als geen ander hoe je van een functioneel onderdeel in de ruimte een echt kunstwerk maakt.  Ze zijn experts op het gebied van het ontwerpen en realiseren van bijzondere trappen, waarbij ieder design uniek is en perfect past binnen de gewenste omgeving. Door enkel gebruik te maken van hoogwaardige, kwalitatieve materialen is ieder eindproduct tot in de kleinste details perfect uitgewerkt.  

Van residentieel tot zakelijk en van grote design trappen tot een unieke compacte trap, bij EeStairs is het allemaal mogelijk. Ze hebben een hele flexibele aanpak en zijn van a tot z betrokken bij het project. Samen werken ze het plan uit, produceren, leveren en monteren ze de trappen.


Wil je meer zien van Eestairs? Bekijk hier het OBLY profiel voor nog meer mooie projecten.

Ben je zelf professional en wil je ook een project in de spotlight zetten? Klik hier voor meer informatie.