Gietvloer in je woonkamer

Wat is voor jou de ideale vloer voor in je woonkamer? Met zoveel keuze in de markt op dit moment, is deze vraag niet zo makkelijk te beantwoorden. Ga je voor een houten vloer, een gietvloer/betonvloer, een tegelvloer of wellicht zelfs voor een PVC-vloer die je nu steeds meer ziet? Om het nog moeilijker te maken, heb je bij meerdere type vloeren ook nog keuzes uit verschillende legpatronen zoals bijvoorbeeld een visgraat of Hongaarse punt. Ook je eigen smaak, budget en hoe je praktisch een vloer in je woonkamer gaat gebruiken zijn bepalende factoren.    

Samen met EPI Group laten we je aan de hand van 8 specifieke projecten zien hoe mooi en stijlvol een gietvloer in je woonkamer is. Ook lopen we door een aantal praktische zaken omtrent een gietvloer in een woonkamer. Hierbij kan je denken aan de kosten van een gietvloer, gietvloer kleuren en ook de voor en nadelen van een gietvloer in een woonkamer.

Gietvloer in woonkamer

Gietvloer in woonkamer project 1:  

 EPI Superbase gietvloer toegepast in een nieuwbouwwoning in Woerden 

 De bewoners waren op zoek naar een naadloze en hygiënische gietvloer voor onder andere de woonkamer. Een gietvloer die geluid dempt en goed gecombineerd kan worden met vloerverwarming. De gietvloer moest ook warmte uitstralen. Er is gekozen voor de EPI Superbase gietvloer in de kleur Autumn blend. Het is een warme grijze kleur met een bruintint. De gietvloer is rustig aangebracht, heel gelijkmatig met hier en daar een wat drukkere vleug.

Gietvloer in woonkamer

gietVloer in woonkamer project 2:  

Corestone vloer in woning Haarlem 

De bewoners van dit bijzondere huis (een voormalige balletstudio) waren op zoek naar een stoere vloer voor de woonkamer en de keuken. Na het bezoeken van de EPI Experience showroom kwamen ze uiteindelijk uit bij de EPI Corestone vloer. De betonlook vloer loopt naadloos over op de originele Granito vloer over en past perfect bij de woning.

gietvloer in woonkamer
gietvloer in woonkamer

Gietvloer in woonkamer project 3:  

EPI Superbase gietvloer Gasholders Londen  

EPI Group mocht met de EPI Superbase gietvloer deelnemen als exclusieve vloerenleverancier aan het prijswinnende project The Gasholders. Wij schreven eerder al een blog over dit waanzinnige project. Klik hier om het uitgebreide blog te lezen. Ook in dit grote project zijn de gietvloeren toegepast in de woonkamers van de appartementen.

gietvloer in woonkamer
gietvloer in woonkamer
gietvloer in woonkamer

Gietvloer in woonkamer project 4:  

EPI Superbase gietvloer in penthouse Almere 

De bewoonster van dit fantastische penthouse heeft samen met een architect en interieurstylist de woning ontworpen. Zij heeft na een showroombezoek bij Karakter Vloeren zelf de vloer uitgekozen. Ze was zelf aanwezig bij het aanbrengen maar ook mengen van de gietvloer waardoor zij exact kon aangeven hoe de blend in de gietvloer moest zijn. De gietvloer is naast de woonkamer in alle overige ruimtes van de woning aangebracht en is gecombineerd met vloerverwarming.

gietvloer in woonkamer
gietvloer in woonkamer

Gietvloer in woonkamer project 5: 

EPI Superbase gietvloer in een woning in Naarden 

De bewoners van dit huis uit 1980 wilden de gehele woning naar eigen smaak renoveren. Voor de boven- en benedenverdieping werd er gekozen voor een betonlook gietvloer. De gietvloer moest geluiddempend en onderhoudsvriendelijk zijn, waardoor de keuze op de EPI Superbase gietvloer viel. Na het bekijken van diverse stalen is er gekozen voor de kleur Sandy en voor de woonkamer en overige ruimtes op de benedenverdieping voor de kleur Blend Nature. 

gietvloer in woonkamer
gietvloer in woonkamer

Gietvloer in woonkamer project 6:  

EPI Superbase gietvloer woning Oosterhout 

Voor deze moderne woning In Oosterhout werd gekozen voor een lichte EPI gietvloer. Er werd voor deze villa gekozen voor de EPI Superbase gietvloer in de kleur EPI Icebar. De gietvloer, in onder andere de ruime woonkamer, past perfect bij de moderne uitstraling van de woning.

gietvloer in woonkamer
gietvloer in woonkamer
gietvloer in woonkamer

Gietvloer in woonkamer Project 7:  

EPI Superbase gietvloer woning Druten 

De bewoners van deze ruime woning in Druten kozen voor een gietvloer met betonlook. Deze strakke gietvloer is alifatisch, wat betekent dat de vloer niet verkleurt. Door de scheuroverbrugging van 3 mm is de kans bijna nihil dat de vloer gaat scheuren als gevolg van warmte of koude verschillen. Hierdoor is deze gietvloer bijzonder geschikt voor bijvoorbeeld woonkamers en keukens in nieuwbouwwoningen.

gietvloer in woonkamer
gietvloer in woonkamer

gietVloer in woonkamer Project 8:  

Corestone vloer bij woning Vleuten 

De bewoners van deze kleurrijke woning zagen de EPI Corestone vloer een aantal jaar geleden al op Facebook voorbijkomen. Toen ze plannen maakten voor de uitbouw zat de betonlook vloer nog steeds in het hoofd, de houten woonkamer vloer werd vervangen voor deze nieuwe EPI gietvloer. Het huis staat vol met kleurrijke antieke items, wat een mooi contrast geeft met de moderne strakke vloer.

gietvloer in woonkamer
gietvloer in woonkamer

Wat zijn de voordelen van een gietvloer in de woonkamer? 

Een van de grootste voordelen die bewoners van een gietvloer ervaren is toch wel de gebruiksvriendelijkheid. Een gietvloer is makkelijk te onderhouden en schoonhouden. Door het naadloze oppervlak van een gietvloer kan vuil niet aan de vloer hechten waardoor deze makkelijk schoon te houden is. Gietvloeren zijn ook vloeistofdicht waardoor je nooit vlekken en dergelijke in de vloer krijgt, zoals bij vloerbedekking en sommige houten vloeren in woonkamers. Zeker voor gezinnen met (kleine) kinderen is dit vaak een uitkomst.    

Een gietvloer in de woonkamer kan heel goed worden gecombineerd met vloerverwarming waardoor de gietvloer niet koud aanvoelt en een genot is om te lopen. Kwalitatieve gietvloeren zoals die van EPI zijn zeer slijt en kleurvast waardoor ze jaren tot decennia mee gaan. Ook bij intensief gebruik zoals in een keuken, woonkamer of gang.     

Gietvloeren in woonkamers zijn relatief eenvoudig aan te brengen over bestaande vloeren zoals een tegelvloer. Dit kan een aanzienlijke kostenreductie betekenen ten opzichte van andere vloeren waarbij wel de oude vloer eerst moet worden verwijderd. Als klant kan je als laatste optioneel kiezen voor gietvloeren met een antislip laag en met een akoestische laag die contactgeluidreductie oplevert en scheurvorming minimaliseert.    

Gietvloeren en design
Een ander groot voordeel van een gietvloer in je woonkamer is dat je zelf kunt kiezen uit de kleur die bij jou en bij je interieur past. Bij EPI Group leveren ze gietvloeren in niet minder dan 72 mooie kleuren! Ons advies: kies een keer niet voor het standaard lichtgrijs wat heel veel mensen doen maar volg je eigen smaak.

gietvloer in woonkamer

Wat kost een (EPI) gietvloer voor in de woonkamer? 

Dit is naast het visuele aspect, je smaak en de bovengenoemde punten natuurlijk een belangrijk aspect in het bepalen van je keuze.    

Het is niet mogelijk om je hier een exacte prijs te geven voor een gietvloer in de woonkamer maar we gaan ons best doen om je een goed beeld te geven van de kosten. Kosten zijn afhankelijk van meerdere factoren. Het type huis is bijvoorbeeld bepalend, woon je in een nieuwbouwwoning of een woning van minimaal 2 jaar oud?  

Zoals we al schreven is de ondergrond waarop de gietvloer wordt gerealiseerd belangrijk (bepalend). Ook de oppervlakte van je woonkamer het aantal m2’ers is bepalend. Hoe meer m2 hoe goedkoper de m2 prijs. Dan kan je nog kiezen voor de opties die we hebben benoemd zoals de akoestische en of sliplaag.   

EPI-group zelf hanteert een prijsindicatie van:   

  • Bijvoorbeeld: Je wilt de keuken en woonkamer laten voorzien van een Superbase gietvloer. De oppervlakte is aaneengesloten en omvat 80 m2. De ondergrond is een zandcement dekvloer. Onze prijsindicatie per m2 komt dan op € 85,-*. De additionele prijs per m2 is mede afhankelijk van bovengenoemde aspecten. 
  • De startprijs van projecten tot 20 m2 bedraagt € 2.359,-*. 
  • Voor projecten vanaf 110 m2 bedraagt de prijs per m2 € 79,-* 
  •  *aan deze indicatie kunnen geen rechten worden verleend   

We hopen dat we je, door dit blog met alle informatie over een gietvloer in de woonkamer, genoeg hebben kunnen informeren om tot een voor jou goede keuze te komen.   

De mensen van EPI Group zijn de absolute specialisten op dit gebied en kunnen jou door hun jarenlange ervaring zeker goed en vrijblijvend helpen met het maken van een keuze.

gietvloer in woonkamer

Dus: enthousiast geworden over een gietvloer voor in jouw woonkamer? 

Klik hier om de website van EPI Group te bezoeken.   

Wil je graag de showroom van EPI Group bezoeken? Klik hier voor alle informatie over de EPI experience showroom.


Zelf enthousiast geworden over dit project? Neem dan een kijkje op de website. 

 Wil je graag meer projecten bekijken? Bezoek dan hier hun OBLY profiel.