Gietvloeren trends

Gietvloeren en trends in 2024

De basis voor ieder interieur in 2024:  Organische vormen, ze waren al aanwezig in keukens en woonaccessoires. Maar in 2024 krijgen organische vormen een centraal plekje in onze interieurs. Denk aan ronde fauteuils en grote modulaire banken in organische vormen. Als we verder kijken gaan we het ook terugzien in de verlichting en de gevormde eettafels. De vloeiende vormen zorgen voor een flinke dosis rust en ontspanning in de ruimte. Om extra diepte te creëren in je interieur kun je werken met verschillende materialen en structuren, zoals linnen en hout.  

Motion gietvloeren

Wat kan een betere toevoeging zijn aan deze vloeiende vormen dan een vloeibaar materiaal, die ook de basis voor je interieur is. De gietvloer! Microcement, PU gietvloeren en woonbeton maken een opkomst in elke huishouden in Nederland. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden dus voor elk huishouden zit er wel wat tussen.  De Microcement Vloeren bij Motion hebben een natuurlijke robuuste uitstraling die voor wat extra structuur zorgt. Dankzij het handwerk ontstaat er een natuurlijke betonlook.

Motion gietvloeren

Comfortabel en minimalistisch

Gemak en comfort spelen een grote rol binnen onze interieurs. Minimalistische interieurs zijn er niet meer alleen omdat het mooi is, maar ook omdat het comfort biedt. Minimalistisch in kleuren maar niet in tinten. We combineren houtsoorten met allerlei verschillende soorten tinten beige. Vandaar ook dat deze kleuren er met kop en schouder boven uitsteken in de gietvloer wereld. Alle kleuren tussen warm grijs en chocolade bruin komen voorbij.

Motion gietvloeren

Ga je voor een vloer met één solide kleur dan ga je voor de Motion Mono, dit is onze PU gietvloer die zijn kracht haalt uit de eenvoud. Wanneer je een gemêleerd effect wil kun je voor een beton look mix gaan. Bij de Motion Gietvloer Mix worden twee kleuren aangebracht die samenvloeien tot een betonlook. Deze kan druk of rustig zijn, dat bepaal jij!  Mocht je hart liggen bij microcement oftewel woonbeton dan is er een uitgebreide Concrete collectie beschikbaar. Smooth, extra Rough of juist een echte microcement zoals onze Concrete Quartz, er hoort altijd iets bij jouw interieur. 

Motion gietvloeren

ode aan de natuur

Sprekende kleuren als roestig oranje, warm groen of bruin combineren we met houten, robuuste meubels die hun inspiratie vinden in de natuur. Je maakt het interieur nog interessanter door donker hout met verschillende materialen zoals beton of marmer te stylen. Zo halen we met natuurlijke materialen buiten weer een beetje naar binnen. De natuur is ook al binnen getreden in ons gietvloeren assortiment. Ga bijvoorbeeld voor de Motion Cork, met kurk deeltjes.  Duurzaam zijn gietvloeren en microcement vloeren altijd, omdat ze soms wel 30 jaar meegaan, maar we blijven bezig! Onze circulaire gietvloer is de Motion Recup, deze is zo gemaakt dat hij mee kan naar je volgende woning. Mocht je dat niet doen, dan kunnen we hem weer verwerken in onze Motion Flow, waar gerecyclede materialen worden gebruikt om weer een nieuwe gietvloer te maken.

Motion gietvloeren

Vrolijk, vitaal en vurig: oranje is een knaller van een kleur. Fruitige kleuren als abrikoos, mandarijn en perzik verplaatsen zich van de fruitschaal naar de woonkamer. Een mooie ontwikkeling, want oranje creëert energie en optimisme. Oranje laat zich goed combineren met natuurlijke tinten zoals bruin, beige, crème, wit en een warme grijs.

Meer projecten van Motion gietvloeren zien? Klik hier.

Lees alles over Motion op hun eigen website