Motion Recup Gietvloer : de meest circulaire gietvloer

Motion Recup Gietvloer : de meest circulaire gietvloer

Alle vloeren bij Motion zijn al duurzaam. Dit houdt in dat alle vloeren lang mee gaan. We maken en gebruiken de grondstoffen één keer en dan kunnen onze vloeren meer dan 30 jaar mee. Maar als bedrijf hebben we gekeken naar hoe we dit nog beter kunnen doen. Wat als je na zoveel jaar een nieuwe vloer wil of als nieuwe bewoner een bestaande gietvloer treft en toch een andere kleur of vloer wil? Waarom gaan we er dan overheen? Waarom hergebruiken we niet wat er al is? Uit deze vragen is de Motion Recup geboren. 

Als bedrijf een steentje bij dragen aan een milieubewuste wereld kun je doen op verschillende manieren. Een vorm daarvan is het milieu ontlasten door zo min mogelijk belastende vluchtige componenten toe te passen. Een andere vorm is het na gebruik terugwinnen van de natuurlijke basisgrondstoffen van de gietvloer.

Motion

Motion Gietvloeren is er trots op met de Motion Recup Gietvloer een gietvloer te hebben, die na gebruik ‘grondstof-schoon’ circulaire gemaakt kan worden en waarvan dus de grondstoffen recyclebaar zijn, ongeacht hoe lang en intensief de vloer al die tijd is gebruikt. 

Deze vorm van terugwinnen en recyclen van dezelfde basisgrondstoffen is inmiddels beloond met een hoogwaardig cradle to cradle certificaat. Met het opnieuw kunnen terugkrijgen van de grondstoffen is Motion Recup Gietvloer de meest vooruitlopende circulaire gietvloer van Nederland. Met de Motion Recup gietvloer is de kringloop bij gietvloeren maximaal rond, zonder de gebruikskwaliteit te kort te doen.

Wat is de betekenis van recupereren?

Een woonbetonvloer, ook wel bekend als een cementgebonden gietvloer of leefbeton, is tegenwoordig een zeer gewilde keuze voor veel huiseigenaren. Deze vloer combineert de robuustheid van cement met een eigentijdse uitstraling en biedt tal van aantrekkelijke eigenschappen die het tot een populaire optie maken. In deze tekst zullen we de kenmerken van een woonbetonvloer verkennen en ontdekken waarom steeds meer mensen voor deze vloerafwerking kiezen.

Een van de belangrijkste aantrekkelijke eigenschappen van een woonbetonvloer is de duurzaamheid. Deze vloer is uiterst bestendig tegen dagelijks gebruik en slijtage. Het cementgebonden mengsel zorgt ervoor dat de vloer bestand is tegen krassen, deuken en vlekken, waardoor het een uitstekende keuze is voor drukbezochte ruimtes in een huis. Of het nu gaat om een levendige gezinswoning of een stijlvol appartement, een woonbetonvloer kan de tand des tijds doorstaan en blijft er jarenlang als nieuw uitzien.

Een ander aantrekkelijk aspect van een woonbetonvloer is de naadloze uitstraling. Doordat de vloer wordt gegoten in plaats van gelegd, ontstaat er een glad en ononderbroken oppervlak zonder naden of voegen. Dit creëert niet alleen een strakke en moderne look, maar heeft ook praktische voordelen. Een naadloze vloer is gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden, aangezien er geen vuil of stof kan ophopen in kieren of voegen.

Motion

Motion Recup: al het goede van bestaande gietvloeren maar ook herbruikbaar

Gaan jij en ik het verschil maken als het gaat om het ontlasten van het milieu? Het eerlijke verhaal van de Motion Recup Gietvloer is dat het een goede start vormt van circulaire producten en handelingen in de markt van gietvloeren. Daarmee is de Motion Recup Gietvloer een echte primeur en maakt ze nu al het positieve recyclebare verschil ten opzichte van het toepassen van de conservatieve gietvloeren. Kan het allemaal nog beter? Zeker. We blijven door ontwikkelen en aan duurzaamheid werken. Is het nu duurzaam genoeg? Ook: jazeker. Het voldoet aan huidige circulaire normen. En daar is de Motion Recup gietvloer absoluut uniek in!

Met Motion Recup zijn ook gietvloeren recyclebaar geworden

De meeste gietvloeren zijn van PU oftewel polyurethaan. PU is een samenstelling van natuurlijke grondstoffen, met als oorsprong aardolie. Het is het veelzijdige en milieuvriendelijker duurzame antwoord op de chemische kunststof Nylon. PU wordt ook gebruikt voor isolatiemateriaal, meubels en sommige model schoenzolen. In principe is PU recyclebaar. Maar hoe kan dat bij een gietvloer, die weliswaar ijzersterk is maar toch jarenlang een zwaarbelaste dienst moet ondergaan? Hoe kan zo’n aan de ondergrond vastzittende gietvloer dan een tweede leven krijgen, zonder alle goede eigenschappen te verliezen? 

In principe is een goede gietvloer zeer slijtvast. Dit betekent dat ze haar grondstoffen, die in de vloer als het ware opgesloten zitten, behoudt. Hoe mooi is het als je diezelfde grondstoffen dus kunt verwerken tot een nieuw, bij voorkeur evenzo duurzaam eindproduct! 

Samen met onze fabrikant hebben we een unieke samenstelling van een gietvloer ontwikkeld. Dit zit hem met name in een bijzondere combinatie van de primer JT30 met de schrapmassa RW20. Door deze bijzondere combinatie kan na een eerste gebruik de PU gietvloer zorgvuldig maar relatief eenvoudig verwijderd worden van haar ondergrond. 

Deze gebruikte maar voor circulaire begrippen toch hoogwaardig schone vloerlagen worden in een gietvloerfabriek vermalen tot kleine deeltjes. Deze deeltjes kunnen vervolgens weer gebruikt worden als toeslagmateriaal voor bijvoorbeeld intensieve sportvloeren en voor nieuwe schraplagen of kleurlaag voor andere typen gietvloer. 

Eén van die gietvloeren is onze Motion Flow. Dankzij de gerecyclede materialen heeft de Flow een uniek gemêleerd uiterlijk dat dus niet lijkt op de reguliere betonlook die je anders ziet bij gietvloeren. Milieubewust, duurzaam en helemaal uniek!

Motion

Merk je verschil tussen de Motion Recup gietvloer en de reguliere PU gietvloer?

De Motion Recup gietvloer is zoals je van ons verwachten kunt, evenzo hoogwaardig en op maat te verwerken als andere gietvloeren! Door het recyclen en toevoegen van duurzaam basismateriaal wordt er minder PU gebruikt. De aldus verkregen basisgrondstof staat garant voor eenzelfde constante hoge kwaliteit, met dezelfde beste eigenschappen die een goede gietvloer heeft. 

De Motion Recup gietvloer is: 

- In iedere kleur verkrijgbaar 

- Onderhoudsvriendelijk 

- Geluiddempend

- Taai

- Elastisch 

- Antistatisch 

- Antiallergisch 

- Duurzaam 

- Goede chemische en mechanische bestendigheid 

- In vrijwel iedere ruimte toepasbaar 

- Vrij van schadelijke stoffen 

 Combineer Motion Recup gietvloer met elke trend, ook met onze betonlook wanden. 

De Recup gietvloer is verkrijgbaar in betonlook, effen kleuren, gecombineerd met terrazzo en parelmoer. De strakke gietvloer is zo de basis voor iedere ruimte en toepassing. Wil je ook de wanden strak en duurzaam afgewerkt hebben? Combineer de Motion Recup gietvloer dan bijvoorbeeld met de Motion Wall Quartz voor een prachtig modieus en naadloos geheel!

Motion

Werk wel met de vakmannen van Motion

Je kunt alles in het leven zelf doen, maar de Motion Recup gietvloeren worden aangebracht door gecertificeerde vakmensen die op elk detail letten. Deze vakmanschap bij het aanleggen bepaalt de uiteindelijke uitstraling en kwaliteit van elke Motion gietvloer, dus zeker ook van de Motion Recup gietvloer. Van het prepareren van de ondergrond tot en met de finishing van de toplagen zijn de ervaren skills van onze professionals vereist. Alleen zo staan jij en wij letterlijk op onze circulaire kwaliteit.