Planchette vloer appartement

In Rotterdam heeft The Woodstore in nieuwbouwappartement de Groene Kaap een planchette vloer geplaatst. De vloer geeft een karakteristieke en sfeervolle basis aan dit appartement met eigentijds interieur. Op de muur zien we een prachtig fotobehang van Scheveningen en het appartement heeft een spectaculair uitzicht over de Maas, de Maassilo en de Euromast.

Planchette vloer appartement
Planchette vloer appartement
Planchette vloer appartement

In het gehele appartement heeft The Woodstore 
planchettes geplaatst in het formaat 6 x 30 cm. De vloer is wit geolied voor een lichte en naturelle look. De lichte kleur geeft een mooi contrast met de zwarte keuken en de zwarte plinten die in de woonkamer zijn geplaatst.

Morgenrit langs het strand is een schilderij van de Nederlandse kunstschilder Anton Mauve, geschilderd in 1876. Hierop is een groep ruiters op het Scheveningse strand afgebeeld, geschilderd in een impressionistisch aandoende stijl in olieverf op doek. Het schilderij is als fotobehang over de gehele muur aangebracht. 

Planchette vloer appartement

Deze planchette vloer is geplaatst in een visgraatpatroon, maar er zijn andere patronen mogelijk. Als jij opzoek bent naar een andere, moderne twist en een sfeermaker in jouw woning? Kies dan voor een planchette vloer. Op de vloer in dit appartement liggen ca. 12.000 plankjes stuk voor stuk met de hand zijn geplaatst door de vakmannen van The Woodstore.  Deze robuuste eiken planchette visgraat vloer in Rotterdam is door hun geleverd en geplaatst. The Woodstore plaatst deze vloer niet alleen in Den Haag en omgeving maar ook ver daar buiten. 

Planchette vloer appartement

Wat zijn planchettes? 
Planchettes
 zijn massief houten plankjes of ook wel latten genoemd, gezaagd in een vaste verhouding van 1:5. Het formaat is 5 cm breed bij 25 cm lang of 6 cm breed bij 30 cm lang. Het zijn geen planken of panelen maar allemaal losse latjes. Denk bijvoorbeeld aan een straatklinker, maar dan wat dunner. De plankjes zijn 1 cm massief en hebben geen mes en groef verbinding.   

Nadat de latjes op de juiste maat gezaagd zijn worden ze in een soort ronddraaiende trommel gedaan. Hierdoor worden de zijkanten wat afgerond en zijn de hoekjes niet meer scherp, zodat het vriendelijk wordt in gebruik. Verouderen of trommelen wordt dat genoemd. De plankjes zijn verouderd waardoor harde randjes zijn afgerond en de vloer een "doorleefde" uitstraling krijgt. Kiertjes blijven zichtbaar voor een spannend en stoer uiterlijk.

Planchette vloer appartement
Planchette vloer appartement
Planchette vloer appartement

Verouderde planchettes worden niet meer geschuurd en zijn kant-en-klaar afgewerkt. Een kiertje of wat hoogte verschil hoort bij deze vloer en geeft juist dat leuke karakter. De plankjes worden verlijmd een vlakke ondervloer. Voor een planchette vloer heb je een zeer vlakke dekvloer vloer nodig, zoals een cement dekvloer of een spaanplaat ondervloer. Planchettes worden verlijmd op de ondervloer en er worden geen spijkers of nagels gebruikt. De vloer wordt dus geïnstalleerd volgens een vast legsysteem. The Woodstore gebruikt voor hun planchettes eiken hout omdat eiken een stevige en harde houtsoort is en daardoor heel erg duurzaam. Bovendien kun je er heel veel verschillende kanten mee op qua kleur, bewerking en sortering.

Planchette vloer appartement
Planchette vloer appartement

Uitermate geschikt voor vloerverwarming en vloerkoeling
Eiken is een prima houtsoort om te combineren met vloerverwarming als hoofd verwarming. Zeker in de vorm van een planchette omdat deze door zijn kleine formaat weinig krimpt of uitzet en bovendien zonder ondervloer geplaatst kan worden. Dit dient trouwens wel door een vakman gedaan te worden, dus kies niet de eerste, maar de beste.     

Met een Rc-waarde van 0,06 [m²K/W] is de
planchette vloer één van de meest geschikte écht houten vloeren voor op vloerverwarming en vloerkoeling. 

Wil je meer zien van The Woodstore? Bekijk hier het OBLY profiel voor nog meer mooie projecten zoals Houten planchetten vloer en Eiken visgraatvloer penthouse.

Ben je zelf professional en wil je ook een project in de spotlight zetten? Klik 
hier voor meer informatie.