De 5 voordelen van een keramische vloer

De 5 voordelen van een keramische vloer

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer en ben je nog aan het twijfelen of het een laminaatvloer wordt, of zit je juist te denken aan tegels? In dat laatste geval zit je hier goed. Hieronder maak je kennis met alle voordelen van een keramische vloer. Ben je benieuwd? Lees dan vooral verder en ontdek of een keramische tegelvloer bij jou past!

Keramische tegels

Hygiënisch

Een keramische tegel is erg hygiënisch. Deze tegels zijn niet alleen gemakkelijk schoon te maken, maar worden ook nog eens minder snel vies. Daarnaast kunnen keramische tegels zowel buiten als binnen worden gebruikt. Het is eigenlijk al goed genoeg als je een keer per week de vloer goed schoonmaakt door bijvoorbeeld te stofzuigen en te dweilen. Dus heb je weinig tijd of vind je schoonmaken helemaal niks? Dan is een keramische vloer misschien wel wat voor jou. 

Keramische tegels

Allergievriendelijk

In vergelijking met een tapijt zijn keramische vloeren goed bestemd voor mensen met allergieën. Stofjes en bacteriën blijven vaak tussen het tapijt zitten, terwijl je met een bezem of stofzuiger simpelweg alles laat verdwijnen op een keramische vloer. Dit is ook ontzettend fijn als je bijvoorbeeld huisdieren hebt: haren zijn gemakkelijk te verwijderen. 

Keramische tegels

Duurzaam

Keramische tegels zijn ontzettend sterk en kunnen daarom ook jaren mee. Dit is een van de redenen dat ze zo duurzaam zijn. Maar we snappen dat je soms ook een keer je huis wil veranderen door bijvoorbeeld voor een andere inrichting te kiezen. Gelukkig passen keramische tegels bij superveel verschillende huisstijlen. Op deze manier hoef je alleen je meubels aan te passen zonder dat je gelijk de hele vloer eruit moet halen. Van scheuren en barsten zul je geen last krijgen, want de vloer is ontzettend sterk. Ze gaan dus echt jaren mee. Ben je toch klaar met de tegels? Dan kun je de tegels recyclen en aan een ander huis schenken, zodat ze daar weer jaren meekunnen. 

Vloerverwarming

Er is niks vervelender dan de hele dag koude voeten hebben. Je kan natuurlijk wel dikke sokken aan doen, maar er is eigenlijk maar één echte manier op dit probleem op te lossen. Dit gaat natuurlijk over vloerverwarming. Wil je je vloer combineren met een vloerverwarming? Dan zijn keramische tegels een hele goede optie. Op deze manier verbruikt je kachel minder energie, waardoor het eigenlijk nog duurzamer en goedkoper is. Keramische vloertegels zijn dus eigenlijk overal goed voor.

Groot aanbod

Het is natuurlijk niet gek dat een keramische vloer steeds populairder wordt. Hierboven heb je al gelezen hoeveel voordelen zo’n vloer heeft. Als klap op de vuurpijl is het aanbod van keramische tegels ook nog eens gigantisch. Je hebt ze dan ook in allerlei soorten en maten. Ga je voor een Scandinavische stijl of juist voor een industriële stijl? Er is voor iedere stijl wel wat te vinden.