Droomtuin inspiratie

Een aantal ideeën om je droomtuin te maken en in te richten

Nu alvast je droomtuin voorbereiden voor het najaar is een goed idee. Wanneer het warme weer aanbreekt, is er niets fijner dan lekker in je tuin zitten. Hoe ga je de tuin dermate mooi maken dat het inderdaad een feest is om er je tijd te spenderen. In dit artikel lees jij een aantal handige strategieën om je droomtuin te maken. 

Droomtuin inspiratie

Creëer een lounge

Wanneer we het hebben over het creëren van je droomtuin, kan een lounge eigenlijk niet ontbreken. Liggen in een heerlijke tuinset gevuld met fijne kussens, wie wilt dat nou niet? Naast een volledige tuinset, kun je natuurlijk ook andere tuinartikelen gebruiken om in te relaxen. Zo kan een loungebank of een hangmat een gevoel van ontspanning geven. Door tuinartikelen zoals deze toe te voegen, creëer je een relaxte en ontspannen omgeving. 

Droomtuin inspiratie

Kies een kleurenpalet en gebruik deze in de gehele tuin

Het gebruik van kleuren in je tuin heeft een groot effect op de wijze waarmee mensen naar je tuin kijken. Het is dus erg verstandig om hier gebruik van te maken. Kies een bepaald kleurenpalet die het beste past bij de sfeer die je wilt creëren in de tuin.  

Denk goed na over de sfeer die je wilt creëren en welke kleuren hierbij passen. Bij een strandgevoel passen bijvoorbeeld kleuren als blauw, beige en wit. Heb jij de kleuren voor je tuin vastgesteld? Ga dan op zoek naar tuinaccessoires enkel in die kleur. Wanneer je tuinaccessoires met andere kleuren gaat toevoegen, is er een kans dat het magische effect van je tuin weggaat. 

Droomtuin inspiratie

Maak afbakeningen en hoekjes

Een grote ruimte zonder afbakeningen is slecht voor de sfeer van je tuin. Dit is bijvoorbeeld ook bij een grote woonkamer zonder muren. Het is dus erg leuk om je tuinmeubelen op een bepaalde manier neer te zetten, zodat je afgebakende plekken in je tuin creëert. Je deelt hierdoor je tuin op in meerdere gedeeltes, wat bevorderlijk is voor de sfeer.  

Door out-of-the-box te denken, creëer jij een originele tuin die echt bij jou past. Zet bijvoorbeeld die buitenbank op een verrassende plek waar je een gezellige buitenhoek kunt creëren. Zorg dat de rest van de tuin een afgebakend is van de betreffende buitenhoek.  

Met de bovenstaande tips hopen we dat je in staat bent om jouw droomtuin te maken. Wij wensen je in ieder geval alvast veel plezier in je nieuw ingerichte tuin.