7 handige verhuistips


7 handige verhuistips 

Ga je binnenkort verhuizen naar jouw nieuwe droomhuis? Dan kun je vast wel wat verhuisadvies gebruiken. Het is vaak een drukke periode waarin je dingen over het hoofd ziet en het overzicht snel kwijtraakt. Maar maak je geen zorgen: met de onderstaande verhuistips verloopt de verhuizing zeker een stuk soepeler! 

7 handige verhuistips

Tip 1. Gebruik stevige verhuisdozen 

Maak bij de verhuizing gebruik van stevige verhuisdozen. Gewone kartonnen dozen kunnen snel kapotgaan, hebben geen handvat en zijn lastig te stapelen. Je kunt verhuisdozen kopen, maar het is ook mogelijk om ze te huren of van iemand te lenen. 

Tip 2. Maak gebruik van labels

Pak verhuisdozen op een slimme manier in en plak er altijd een label op. Zo kun je van de buitenkant direct zien wat de inhoud is. In het nieuwe huis is het een stuk eenvoudiger om spullen terug te vinden. Bovendien kun je de dozen meteen in de juiste kamers neerzetten om het uitpakken nog efficiënter te laten verlopen.

Tip 3. Huur een opslagruimte 

Een nieuwe woning vol met verhuisdozen kan best overweldigend zijn. Je kunt daarom beter een opslagruimte huren en hier tijdelijk wat spullen opslaan. Laat de meubels en items die je voorlopig niet nodig hebt thuis ophalen door opslagspecialist InboxStorage. Zodra alles in jouw nieuwe woning op orde is, kun je de items weer laten thuisbezorgen. Dat scheelt een hoop gedoe!

7 handige verhuistips

Tip 4. Doe onnodige spullen weg 

Als je dan toch spullen aan het sorteren bent voor de opslagruimte, kun je direct de onnodige dingen wegdoen. Het is nutteloos om allerlei rommel mee te verhuizen. Heb je een meubelstuk of product niet meer nodig of kan het beter weggegooid worden? Doe het dan ook direct weg. 

Tip 5. Houd waardevolle spullen bij de hand 

Op de verhuisdag is het fijn om waardevolle spullen bij de hand te houden. Maak een tasje waar je ook alle sleutels, nodige papieren en telefoons in stopt. Het is daarnaast fijn om een laptop of andere kostbare elektronica zelf in de auto te vervoeren.

Tip 6. Regel voldoende parkeerplekken 

 Zorg ervoor dat er op de verhuisdag genoeg parkeerplekken vrij zijn. Niets is zo vervelend als verhuisdozen sjouwen naar de andere kant van de straat. Check niet alleen de parkeergelegenheid bij je oude woning, maar natuurlijk ook bij je nieuwe droomhuis.


Tip 7. Maak een verhuisplanning 

Tot slot kan het handig zijn om een verhuisplanning te maken. Dit kan een schema zijn met tijdvakken, maar ook een eenvoudig to-do lijstje. Noteer welke taken er nog op het laatste moment uitgevoerd moeten worden en wat je absoluut niet mag vergeten. Hang de lijst op zodat iedereen het kan zien en kan meedenken.