Douchewanden

Douchewanden, ze zijn ideaal om een inloopdouche te creëren. Tegenwoordig wilt iedereen genieten van het gemak van een inloopdouche en de vrije douche ervaring die daarbij komt kijken. 

Douchewanden

Bij een inloopdouche hoef je namelijk geen deur te openen om de doucheruimte binnen te stappen. Daarnaast stap je bij een inloopdouche niet een douchebak in maar is alles vaak gelijkvloers. Een douchewand is natuurlijk ook functioneel en zorgt ervoor dat het water binnen de doucheruimte blijft. Met een douchewand sluit je het douchegedeelte op een stijlvolle manier af van de rest van de badkamer. De badkamer krijgt met een inloopdouche een moderne, strakke en ruimtelijke uitstraling.  

Douchewanden

Een douchewand zal je badkamer waarschijnlijk nog jaren sieren. Daarom is het maken van een goed overwogen keuze erg belangrijk. Het is ten eerste belangrijk om een afmeting en vorm te kiezen die past in jouw badkamer. Kijk welke douchewand het beste in de ruimte past. Kies niet voor een grote douchewand in een kleinere badkamer en andersom. Er zijn tegenwoordig veel meer opties dan alleen het gebruikelijke rechte model tegen de muur. Denk bijvoorbeeld aan een draaibare douchewand, een vrijstaande douchewand of een douchewand in hoekopstelling.

Douchewanden

De afmeting en grootte van de douchewand is geheel aan jou om te bepalen. De meeste douchewanden hebben een hoogte van 2 meter en zijn 1 meter breed. Dit kan natuurlijk worden aangepast en juiste afmeting verschilt per badkamer.

Douchewanden

Naast de afmeting is de stijl ook erg belangrijk. De douchecabine is vaak het eerste wat je ziet als je een badkamer binnenloopt. Je wilt natuurlijk het liefst dat dit een eye-catcher wordt. Probeer bijvoorbeeld om de sfeer van de badkamer door te trekken in de douchewand. Als je badkamer industrieel is ingericht, overweeg dan een douchewand met een minimalistisch strak zwart frame. Wil je privacy in je badkamer, kies dan voor matglas. Alles is mogelijk. Door dit goed op je badkamer af te stemmen, creëer je een samenhangend geheel.

Douchewanden

Wat iedereen natuurlijk ook wilt is een onderhoudsvriendelijke douchewand. Dit kan en begint bij de keuze van het materiaal. Een douchecabine met nano-glas is een goed voorbeeld. Deze coating zorgt ervoor dat vuil en kalk zich niet aan het oppervlak kunnen hechten. Je hoeft de douchewand alleen schoon te spoelen en na te drogen en hij is zo goed als nieuw.

Douchewanden

Wil je een douchewand die jarenlang in stijl blijft? Kies dan voor een tijdloos ontwerp! Zo weet je zeker dat je er niet snel op uitgekeken raakt.