Opbergruimte in de badkamer

Of je nu een grote of een kleine badkamer hebt, opbergruimte is altijd een belangrijk onderdeel. Wanneer er te weinig opbergplekken zijn, zal de badkamer al gauw rommelig ogen. Dit is jammer van de stijlvolle inrichting en doet niet veel goeds voor de ontspannen sfeer. Laat je daarom inspireren door de ideeën uit het onderstaande artikel. Op welke manier ga jij extra opbergruimte in de badkamer creëren?

Opbergruimte in de badkamer

Badkamermeubel met gesloten opbergruimte

Maak altijd gebruik van de ruimte onder de wastafel. Een zwevend badkamermeubel met minimalistisch design is prachtig, maar soms niet altijd zo functioneel. Kies altijd voor een badkamermeubel met minimaal één lade of kastdeur. Het mooiste is als de opbergruimte helemaal gesloten is. Op deze manier oogt de badkamer namelijk veel netter en rustiger. Richt de lades of planken van het badkamermeubel zo praktisch mogelijk in en maak eventueel gebruik van bakjes, lade-verdelers of andere handige opbergsystemen. Zo kun je alle spullen een duidelijke vaste plek geven.

Opbergruimte in de badkamer

Hoge badkamerkasten

Ook hoge badkamerkasten zijn erg functioneel. Ze zijn vrij smal en nemen maar weinig ruimte in beslag. Je maakt hierdoor slim gebruik van de hoogte van de badkamer. Ga voor een badkamerkast met gesloten opbergruimte of eentje waarbij de helft uit planken bestaat. Planken zijn ideaal voor het opbergen van handdoeken. Netjes opgevouwen handdoeken zorgen zelfs voor een gezellige sfeer in de badkamer. Zorg er wel voor dat de kleuren goed aansluiten bij het interieur.

Opbergruimte in de badkamer

Compacte spiegelkast

Er zijn compacte spiegelkasten waarbij je kleine verzorgingsproducten kwijt kunt. Het is handig om hier je tandenborstel of medicijnen in op te bergen. Een andere optie is een spiegel met een kleine plank eronder op te hangen.

Opbergruimte in de badkamer

Planken aan de muur

Wandplanken kun je op iedere gewenste plek ophangen. Het is een snelle en makkelijke manier om wat extra opbergruimte te creëren in de badkamer. Je kunt een wandplank ook gebruiken ter decoratie met een plantje of (nep)kaars erop.

Opbergruimte in de badkamer

Radiator als handdoekenrek

Plaats een radiator in de badkamer waar je handdoeken overheen kunt hangen. Hierdoor krijgt de radiator nog een tweede functie. Er zijn mooie design radiatoren verkrijgbaar die de badkamer nog luxer laten ogen.

Opbergruimte in de badkamer

Opbergmanden

Is er echt geen ruimte voor nóg een kast, wandplank of opbergrek? Dan kun je een leuke opbergmand aanschaffen. Deze kun je op de grond neerzetten, ergens onder schuiven of juist bovenop zetten. Een rieten mand is erg leuk, maar een materiaal dat goed tegen vocht kan is in de badkamer iets handiger.