3 nieuwe looks voor de tuin

Welk seizoen het ook is, we zijn steeds vaker in de tuin te vinden. Met de komst van overkappingen en tuinkamers die afgesloten kunnen worden, is het zelfs in de winter genieten buiten. Wil je met de tuin aan de slag voor een nieuwe look? Lees dan mee en laat je inspireren door drie thema’s.

3 nieuwe looks voor de tuin

1. Japandi Een moderne look voor in de tuin is Japandi. Dit is een combinatie tussen Scandinavië en Japan. Kenmerkend zijn de rustige kleuren zoals wit en beige en het gebruik van veel hout. Wil je nu een nieuwe loungeset kopen? Kijk dan eens naar sets gemaakt van teakhout. Dit is een warm materiaal dat perfect bij deze look past. Met dikke loungekussens in een lichtbruine kleur ziet je terras er als nieuw uit. Qua accessoires moet je denken aan een lekker warm kleedje en enkele vazen met organische vormen. Zo haal je deze Japandi look naar je eigen tuin.

3 nieuwe looks voor de tuin

2. Hotel chic Ben jij gek op een luxe uitstraling alsof je in een chic hotel loopt? Ga dan in de tuin ook met deze stijl aan de slag. Belangrijk hierbij zijn vooral de stoffen die je gebruikt. Denk aan een loungeset of tuinstoelen met een outdoor textiel stof. Hierdoor geeft het je tuin een warme uitstraling en dat kun je nog versterken door sierkussens van velvet toe te voegen. Een ander luxe ogend materiaal is dekton. Dit lijkt heel erg op marmer en is een zeer luxe materiaal voor tuintafels. Bij het kopen van een nieuwe tuintafel ontdek je dat dit materiaal zeer sterk is en dat je zelfs hete pannen erop kunt zetten voor een lekker diner buiten. Breng met decoratie een vleugje goud aan in je tuin en je eigen hotel chic tuin is daar!

3 nieuwe looks voor de tuin

3. Industrie In het interieur is het al niet meer weg te denken: industriële elementen in de woonruimte. Ook in de tuin wordt dit steeds populairder. Het geeft je tuin een stoere look door de harde materialen en authentieke elementen. Denk aan het gebruik van veel staal, ruwe muurtjes die nog niet gestuct zijn of oude werktuigen uit de industrie zoals katrollen of een houten vat. Heeft jouw tuin een prima border, maar zit hier nog een buxushaag omheen? Vervang deze dan voor een border van staal. Ook aluminium heeft veel strakke lijnen en is een perfect materiaal voor een nieuwe set op je terras. 

3 nieuwe looks voor de tuin